Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic DMP-BDT300EG Lecteur 3D

tomter

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może ma taki odtwarzacz BR Panasonic DMP-BDT300EG Lecteur 3D i mógłby podzielić się jakimiś uwagami na jego temat, szczególnie jezeli chodzi o brzmienie po wyjściach analogowych 7.1, oraz coś na temat obrazu? Zastanawiam sie nad zakupem tego urządzenia!

https://www.audiostereo.pl/topic/73642-panasonic-dmp-bdt300eg-lecteur-3d/

Widać jeszcze nikt nie posiada ww. Blu raya...;(. Ja też jestem ciekaw jak on się sprawuję, ponieważ sam posiadam jeszcze stary amplituner z którego jestem zadowolony a chciałbym teraz dokupić BR i się zastanawiam jaki.

No i stałem się szczęśliwym posiadaczem tego br. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, obraz żyleta dźwięk z br rewelacja ( w porównaniu z PS3 przepaść na korzyść panasa). Jest tylko problem z czytaniem napisów, nie chce czytać z divix? czy muszę jakoś zmienić plik z napisami np. na rozszerzenie na srt.? Proszę o jakieś sugestie w tej kwestii!

Tak, efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania....

No to tylko pogratulować, ja właśnie przymierzam się do kupna owego BR ale miałem obawy odnośnie wyjść analogowych. Ponieważ wszystkie tańsze BR mają dużo gorszą jakość dźwięku po analogu niż po HDMI.

Masz również DVD, czy usłyszałeś dużą różnicę pomiędzy dekoderami z DVD, a dekoderami HD puszczonymi po analogu z BR?

No to tylko pogratulować, ja właśnie przymierzam się do kupna owego BR ale miałem obawy odnośnie wyjść analogowych. Ponieważ wszystkie tańsze BR mają dużo gorszą jakość dźwięku po analogu niż po HDMI.

Masz również DVD, czy usłyszałeś dużą różnicę pomiędzy dekoderami z DVD, a dekoderami HD puszczonymi po analogu z BR?

Dvd dałem dla syna, więc nie bardzo mogę porównać, zrobiłem inny test, puściłem koncert z br w dts hd po HDMI a później po analogu. Przewaga brzmienia analogowego jest bardzo duża, dźwięk jest przejrzysty, dynamiczny bez wyostrzeń, i bas w sub. rewelacja - po HDMI tak jakby lekko dudnił (może kwestia regulacji) po analogu świetnie zgrał się z frontami!Długo się zastanawiałem nad sensem kupna BR, ponieważ mam PS3, teraz uważam, że było warto.

Później zobaczę jak wypada w stereo! W porównaniu z cd Uschera za prawie 3 tyś.

Dvd dałem dla syna, więc nie bardzo mogę porównać, zrobiłem inny test, puściłem koncert z br w dts hd po HDMI a później po analogu. Przewaga brzmienia analogowego jest bardzo duża, dźwięk jest przejrzysty, dynamiczny bez wyostrzeń, i bas w sub. rewelacja - po HDMI tak jakby lekko dudnił (może kwestia regulacji) po analogu świetnie zgrał się z frontami!Długo się zastanawiałem nad sensem kupna BR, ponieważ mam PS3, teraz uważam, że było warto.

Później zobaczę jak wypada w stereo! W porównaniu z cd Uschera za prawie 3 tyś.

A jakimi kabelkami puściłeś sygnał? Ponieważ jest to 8 kabli analogowych, i jeśli chcemy się bawić w drogie kable to ładna suma w tedy wychodzi i nie wiem czy to ma sens przy KD. Planuje kupić BR więc też trzeba odłożyć pewien zapas kasy na kable tylko nie wiem za bardzo jakie....?

A jakimi kabelkami puściłeś sygnał? Ponieważ jest to 8 kabli analogowych, i jeśli chcemy się bawić w drogie kable to ładna suma w tedy wychodzi i nie wiem czy to ma sens przy KD. Planuje kupić BR więc też trzeba odłożyć pewien zapas kasy na kable tylko nie wiem za bardzo jakie....?

Średniej klasy tylko z pozłacanymi wtykami, żadna rewelacja, nic firmowego.

... zrobiłem inny test, puściłem koncert z br w dts hd po HDMI a później po analogu. Przewaga brzmienia analogowego jest bardzo duża, dźwięk jest przejrzysty, dynamiczny bez wyostrzeń, i bas w sub. rewelacja - po HDMI tak jakby lekko dudnił (może kwestia regulacji) po analogu świetnie zgrał się z frontami!Długo się zastanawiałem nad sensem kupna BR, ponieważ mam PS3, teraz uważam, że było warto.

Witam,

jeśli możesz opisz proszę różnice pomiędzy w/w Panasonikiem i PS3 - aspekt obrazu i dźwięku br/dvd. W czym Panasonik przeważa (głośność pracy?)

Gratuluję zakupu :)

Pozdrawiam

Beata

Co do obrazu to w panasonicu obraz z dvd skalowany do full hd wyświetlany jest na całym ekranie w PS3 niestety nie, jakość obrazu jest porównywalna, nie zauważyłem większych różnic. Jeżeli chodzi o dźwięk to jest wyraźnie lepszy, szczególnie z wyjść analogowych 5.1, koncert U2 360 po prostu rewelacja, żadnych przesterowań i wyostrzeń, miałem ciary jak go słuchałem! sam br jest bardzo cichy i szybki, dużo kombinacji wyjść, więc można porównać brzmienie cyfrowe z analogowym. Fajna zabawa.

Co do obrazu to w panasonicu obraz z dvd skalowany do full hd wyświetlany jest na całym ekranie w PS3 niestety nie, jakość obrazu jest porównywalna, nie zauważyłem większych różnic. Jeżeli chodzi o dźwięk to jest wyraźnie lepszy, szczególnie z wyjść analogowych 5.1, koncert U2 360 po prostu rewelacja, żadnych przesterowań i wyostrzeń, miałem ciary jak go słuchałem! sam br jest bardzo cichy i szybki, dużo kombinacji wyjść, więc można porównać brzmienie cyfrowe z analogowym. Fajna zabawa.

Dziękuję za informacje :)

Pozdrawiam

Beata

• 3 tygodnie później...

Odświeżam temat, ponieważ od wczoraj jestem posiadaczem blu ray 3D Panasonic DMP-BDT300. Kupiłem ten odtwarzacz wyłącznie do oglądania filmów BR i może kiedyś do BR 3D. Do oglądania filmów DVD służy mi DVD Denon 1940 z którego jestem b. zadowolony. Do słuchania muzyki mam odtwarzacz CD Denona 500. Po prostu lubię aby każdy klocek był odpowiedzialny za pracę do której został stworzony. Po wypakowaniu odtwarzacza nie co się wkurzyłem na firmę Panasonic ponieważ w pudełku oprócz odtwarza, adaptera wifi i pilota nic nie było. Żadnego kabla połączeniowego audio i video. Przy zakupie DVD Denona miałem wszystkie kable a tu nic i dlatego daje duży minus. Dlatego jestem zmuszony kupić 7 kabli tj. 5.1 do analogu (ponieważ mam stary amplituner bez nowych dekoderów dźwięku z którego jest do dziś zadowolony i nie mam zamiaru go sprzedawać)i jeden HDMI. Na szybko z ciekawości jak poradzi sobie panas z odtwarzaniem płyt DVD podłączyłem BR na kablach od DVD do telewizora tj. kabel oxypure profigolda PGV 10002 i coaxial profigolda. Po przetestowaniu kilku filmów tj. Auta, Avatar i Batman Mroczny rycerz muszę przyznać że DENON 1940 podpięty do Panasonica 50VT20 daję lepszy obraz z płyt DVD od tego panasa. Procesor użyty w Denonie pokazał obraz bardziej szczegółowy i kolory żywsze niż Panasonic. Co do dźwięku jak dla mnie był identyczny. W tym tygodniu przetestuję filmy BR i dźwiek HD puszczony po analogu. Reasumując jak bym miał kupić tego Panasa do oglądania płyt DVD to bym tego nie zrobił. Mam nadzieję, że przy testowaniu płyt ww. BR pokaże naprawdę na co go stać i do czego ten odtwarzacz został stworzony. Pozdr.

Dla osób zainteresowanych kupnem ww. blu raya. Dzisiaj przetestowałem sprzęt na 3 filmach AVATAR, AVATAR 3D oraz Predators. Jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu na filmie Avatar, jak dla mnie jest to obraz referencyjny w skali 1-10 bez wahania przyznam mocna dychę. Ostrość i wyrazistość obrazu oraz kolory są niesamowite. Względem Avatara na DVD to jest przepaść. Oglądałem oba filmy z żoną aby były dwie osoby. W momencie wyłączenia Avatar na Blu ray jeszcze przez chwilę nie schodził nam banan z ust. Co do dźwięku z wyjść analogowych dał bym mocną 8. Różnica po między DVD a BR była wyraźna. Dźwięków było po prostu dużo więcej niż na DVD. Chodzi mi o to iż dźwięki były wyraziste, bardziej ukierunkowane oraz czystsze. Bas schodził nisko ale bez jakiegoś tam dudnienia. Tak więc odtwarzacz spełnił moje oczekiwania i pozostaje u mnie. Aha odnośnie filmu AVATAR 3D to panasonic pokazał również klasę. Wiem że to dopiero początek tej ery ale jak dla mnie i mojej żony rewelacja. Moja żona w wielu momentach wyciągała ręce przed siebie aby złapać latające pyłki na ekranie lub uchylić się przed strzałą navi....;)-obraz rewelacja. W porównaniu do wersji 2DR jest ciemniejszy. Tak więc podsumowując owy BR jest tym czym powinien być czyli b.dobrze wyświetlać obrazy HD nie co gorzej niż mój DVD 1940 obrazy SD, a przy okazji mamy dodatkową możliwość wyświetlania obrazów 3D oraz możliwość przesłania dźwieku po analogu do starszego amplitunera. Pozdr.

• 1 miesiąc później...

I ja także stałem się poosiadaczem 300-setki.Może mam drewniane ucho ,ale po analogu gra o ciut lepiej od hdmi. Może to kwestia dłuższego wsłuchania się , albo tak dobry dzwięk jest także na hdmi. Wiem jedno , że lepiej gra od 65 , którą pożyczyłem na kilka dni.

Zaraz wybuchnie wojna , bo cd także po hdmi leci bardzo cieplo i szczegółowo . Za analog dałbym max 1.5 punktu więcej od hdmi.

A i te ustawienia z " niby lampami " naprawdę działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.