Skocz do zawartości
IGNORED

BIT-PERFECT jak sprawdzić czy jest OK ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Hej source nie ma znaczenia gdy ustawisz sobie none w processing. Warto poczytać na temat replaygain bo sprawa zrobi ci się jasna. Bo source w tłumaczeniu źródło wedle którego jest ustawiane wzmocnienie. Więc obojętnie co będzie ustawione to jeśli replaygain gain jest na off to i tak nic się nie zmienia.

Pozdrawiam Arczi

Aaaa tylko radze uważać co masz w kompie za muzę bo czasami możesz trafić na jakiegoś inteligenta który nagrał płytę z dużym wzmocnieniem a wtedy głośniki nieoczekiwanie mogą zacząć ryczeć...

Hej source nie ma znaczenia gdy ustawisz sobie none w processing. Warto poczytać na temat replaygain bo sprawa zrobi ci się jasna. Bo source w tłumaczeniu źródło wedle którego jest ustawiane wzmocnienie. Więc obojętnie co będzie ustawione to jeśli replaygain gain jest na off to i tak nic się nie zmienia.

Pozdrawiam Arczi

Aaaa tylko radze uważać co masz w kompie za muzę bo czasami możesz trafić na jakiegoś inteligenta który nagrał płytę z dużym wzmocnieniem a wtedy głośniki nieoczekiwanie mogą zacząć ryczeć...

Pytam, bo wyłączyłem ten replaygain, to zrobiła mi się w foobarza dziwna sytuacja, że pomimo że suwak głośności mam na 100% to coś było cicho. Przesunął go do połowy, po czym zgłośniłem znowu na 100% i zaczęło grać głośniej.. Dla mnie to coś dziwne... a na ile ma być ustawiona długość bufora..? Teoretycznie powinna być na minimum (50ms) ale czasem mi tnie muzyke jak na kompie coś procek mieli..

Z tą głośnością stawiam że złudzenie. Co do długości bufora to różni ludzie naprawdę różnie piszą.

Więc ciężko mi jest jakoś doradzać. Bo prawda jest taka że jak masz za mały bufor a masz niską latencje ustawioną np w asio to może szarpać Ci dźwięk.

No ale czy się basik luzuje z dużym buforem czy z małym to ja takiej odpowiedzi nie udzielę.

Ale jak mam okazje pomóc to chętnie pomogę.

Pozdrawiam Arczi

Np mi z WASAPI nie gra powyżej rekomendowanej wielkości bufora 2000ms

a no i to tylko dlatego że odtwarzam z dysku po usb więc jak przeglądam muzę a jednocześnie ona gra to mi przycina bo musi odczytać duża ilość informacji na raz. A jak mam zbuforowane to tego nie robi i tyle.

a no i to tylko dlatego że odtwarzam z dysku po usb więc jak przeglądam muzę a jednocześnie ona gra to mi przycina bo musi odczytać duża ilość informacji na raz. A jak mam zbuforowane to tego nie robi i tyle.

Wiesz, ze mozna zbuforowac sobie calosc utworu do pamieci? Skutecznie eliminuje to problemy zwiazane z opoznieniem dostepu do dysku kosztem niewielkiego opoznienia przy rozpoczeciu odtwarzania. W teorii powinno tez zlikwidowac koniecznosc jakiegokolwiek grzebania w ustawieniach bufora.

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.