Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-owanie CD

stachukubik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

PCM1798 masz na jakiejś "gotowej" płytce typu lampucera? Czy na jakiejś DIY?

Ja używam DACa na PCM1798 z lampową analogówką którego sobie zrobiłem. No i po prostu nie ma bata.

Ja używam DACa na PCM1798 z lampową analogówką którego sobie zrobiłem. No i po prostu nie ma bata.

Jeżeli możesz powiedzieć to prosiłbym o opinie jak Twój DAC ma sie do MF V-DACa oraz do Styleaudio Carat Topaz. Moze faktycznie lepiej zainwestować w dobrego DACa?

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Ja mam na PCM1798 z lampką i również uważam iż wymiata ;) (wg.projektu Waldka). We wpisach McGyver'a już dawno dało się zauważyć iż jest orędownikiem kostek PCM179x pisząc iż posiadają duży potencjał no i jest to szczera prawda.

A dlaczego nie zewnętrzny DAC typu PCM1796 (chyba Tomka J.), PCM1798 lub PCM1794A ? masz wejścia cyfrowe, nawet USB, a CD z wyjściem cyfrowym na transport wyrwiesz za grosze. Poszukaj szczególnie projektu Waldka na dwóch ostatnich kościach, jest dobrze przemyślany.

Pewnie mógłbym się skusić na taki lub tym podobny pomysł ale po pierwsze nie jestem elektonikiem i sam nie zrobie sobie DACa, musiałby ktoś mi go zrobić a z tego co się orientuje to te DACi tanie nie są więc wypadało by najpierw posłuchać.

Ja mam na PCM1798 z lampką i również uważam iż wymiata ;) (wg.projektu Waldka) ,zresztą McGyver już dawno pisał o dużym potencjale kostek z rodziny PCM179x i jest to szczera prawda.

No własnie w CD Magnata siedzi włsnie PCM 1796

To praktycznie możesz zapomnieć o przeróbce magnata jesli jest na 1796 :)

Szkoda zachodu i możliwości zwalenia całości

Chopie :) proponuję kupić jakiegoś DAT sony najlepiej z klasy ES np bardzo dobrze grający 60ES nawet jak dasz 500 to i tak bedzie to prostsze i tańsze :)

Nie odpowiadasz mi na meile Mac, mieliśmy się zamienić dacami, albo zwrot kasy. Wtórnik z trafami też ci wtedy wysłąłem

Pisz: [email protected],i rozwiążmy w końcu tę sprawę. Wysyłaj bez żadnego składania, sam sobie poradze.

Nie odpowiadasz mi na meile Mac, mieliśmy się zamienić dacami, albo zwrot kasy. Wtórnik z trafami też ci wtedy wysłąłem

Pisz: [email protected],i rozwiążmy w końcu tę sprawę. Wysyłaj bez żadnego składania, sam sobie poradze.

O rany, nie siedzę na forum 24 godziny na dobę, podałeś adres w innym wątku i napisałem maila.

pomyśl nad kupnem jak pisałem magnetofonu DAT

Brzmienie neutralne zasada taka co wchodzi to i wychodzi :)

Tyle że mi zależy na tym że wchodzi byle jak, za kompa np. a wychodzi na poziomie z DACa

co ty szukasz Audio perpetum mobile ?

NIE MA CZEGOŚ takiego ! ! !

Nie ma takiego urządzania aby poprawiło SYF

To nie film Made in USA !!!

Ja widze że Ty chyba nie ruziesz że w kompie jest kiepski PCM z którego dzwięk jest do bani więc lepiej poprowadzić go digitalem do DACa gdzie jest pożądny PCM i wtedy z "syfu" jak to okresliłeś mamy HI FI na przykład

coś sie chyba nie rozumiemy

piszę ci o DAC-u jakim moze być np magnetofon DAT, ale nie tylko jest wiele rzeczy może być DAC - prócz samotnego DAC-a (bez żadnych przeróbek)

A to ze dużo kart - a szczególnie tych tanich jest kiepskich to fakt, choć są tez niezłe karty ...

DAT jako DAC

ale sam napisałeś że co wchodzi to i wychodzi czyli z kompa wejdzie syf a magnetofon tego nie poprawi chyba że się myle?

Ale raczej DAT też zmienia dzwięk tylko kwestia, jaki to będzie dzwięk?

Jeżeli Magnat pasuje Ci dźwiękowo to nie ma co kombinować tylko rozejrzeć się za DAC'em opartym o te kostki czyli PCM1794/8 a tego jest sporo ,z wyjściem lampowym na oampach lub trafach.Na forum jest troszkę tych konstrukcji np.projekt usera Waldi_06 zarówno na PCM1794/98 jak i PCM1704, możesz kupić DAC'a McGyvera również b.chwalony.Tak iż wybór jest ,DAT czy DCC jest może jakimś rozwiązaniem ale konstrukcja autonomiczna DAC'a co wiąże się z odpowiednio zaprojektowaną PCB,zastosowaniem dobrych podzespołów oraz odpowiednim zasilaniem jest moim zdaniem zdecydowanie lepsza, ale cóż niestety droższa ;(.

hmm .. Napisałem to w sensie ze nic nie dodaje w układzie wejście cyfrowe wyjście analogowe...

Ale chyba za bardzo nie wiesz co to DAT :) więc na start radzę się zapoznać.

Po za tym na dzięk z komputera za bardzo bym nie przepłacał :)

Myślę że dobrze kupić jakiś DAC do 500 - 800 PLN i gitara :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.