Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze amplitunera

daniel30

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich mam dylemat potrzebowal bym zakupic amplituner lub klocki wzmacniacza+radio pod glosniki tonsil fiesta myslalem o wzmacniaczu Denon DRA-1000 w wiekszosci slucham muzyki kazdej (zadko kiedy filmy)co byscie mogli pomoc\doradzic

https://www.audiostereo.pl/topic/74160-pomoc-w-wyborze-amplitunera/

witam wszystkich ponownie powracajac do tematu.yamaha troche za droga myslalem bardziej o uzywce do 800,bo jeszcze ktos podpowiedzial kup mini wieze philipsa mz-9 tez zagra ladnie,philipsa mam FR994 ale mysle nad czyms tylko stereo.A YAMAHA RX-797 nie byla by za mocna bo naprawde niewiem (ale cena)jest warta tych pieniedzy cos tanszego dziekuje pozdrawiam

Dziś widzę że cena owej yamahy spadła w "moim "sklepie...

Osobiście mAm ją od 4 lat i jestem z niej bardzo zadowolony. Słuchałem wielu wzmaków, kilku ampli od kina oraz 797... i ją zakupiłem .

U mnie gra z JBL E60 i jest ok .

Dziś bardziej myślę o wymianie kolumn niż wzmacniacza.

Co mogę o niej powiedziec...

Na minus

- Dość słaba czułość FM <choć u mnie na antenie nawet TV nie łapie żadnej więc radio też kiepsko>

- Gałka głośności po latach po tygodniowym bezruchu potrafi czasem dodać trzasku do muzyki... ale po dwuch ruchach gałką jest ok. Czyli coś nie tak z potencjometrem.

Na plus.

-MOC

- czystość dźwięku

- bass

- rewelacyjny korektor LOUDNESS

- CD direct i pure direct.

Generalnie za te pieniądze nic lepszego nawego nie znajdziesz - takie moje zdanie.

W tej chwili RX-797 kupisz za 999 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dwie stówy więcej niż twój budżet ale kupujesz z polskiej dystrybucji i masz 3 lata gwarancji.

Myślę, że jeśli dobrze poszukasz to jeszcze taniej.

Z tego co piszesz wnioskuję, że słuchasz raczej luzacko i nie będziesz budował hi-endowego zestawu, a gdybyś myślał w niedalekiej przyszłości o wymianie kolumn - ta Yamaha gra b. ładnie z Magnatami np. 605, jeszcze ładniej z Metasami 500. Wtedy poczujesz różnicę...

Ukryta Zawartość

witam wszystkich raz jeszcze mam pytanko czy ewentualnie istnije wzmak 6.1 7.1 ktory zagra w podobie do polecanej przez was moi drodzy yamahy powiedzcie mi czemu nie np AMPLITUNER DENON AVR-1911 tak mysle ze nie jest zly ale jak to sie tyczy do stereo yamaszka lepsza

• 5 tygodni później...

witam lecz czy moge podlaczyc fiesty poprostu one maja 6 ohm wzmak swietny cena ok a mozna by Marantz PM7000 porownac brzmieniem do YAMAHA RX-797 tez koledzy tu go b.polecali,wiem ze marantz to b.wysoka pólka (jezeli by sie chcialo kupic nowy)

PM7000 jest lepszy, albo PM8000.

Mozesz licytowac tu:

Ukryta Zawartość

Kupilem ostatnio u niego odtwarzacz CD. Godny polecenia.

Ukryta Zawartość

?👈

Proponuje NAD 7240 PE ktory ma wszystko co potrzebne by ,,piescilo melodyjke,, :)

Mam takiego od tygodnia i zadziwil mnie oraz moich znajomych bo po systemie ktory goscil u mnie od dawana (Audio Note) ten szary klocek nie powinien nawet brzdeknac a jest zupelnie odwrotnie.

Byl ostatnio na Allegro za 339 zl wiec tzw ,,czapka sliwek,,.

robix

mam jeszcze pytanie jak to sie ma do ohm ów te zwzmacniacze ktore proponujecie sa 4 lub 8 ohm a ja mam fiesty 6 ohm wiec jak to sie ma do wzmaka ustawic na 4 ohm czy 8 ohm ów,tak zeby nie zepsuc kolumn,inaczej jest wobec NAD C715 tylko niewiem jak gra bo jak gra tak samo jak NAD 7240 PE to biore c715 ,wiem ze nady zanizaja swoja moc tzn ma 2x30 a wrzeczywistosci ma 2x 40,prosil bym o propozycje ktory nad.wiem ze 2x30 uciagne napewno wiec bedzie napewno nad tylko jaki prosze o podpowiedzi

C715 nie znam,miałem nad-a 3240pe (to samo co 7240pe tyle że bez integracji tunera) i grał z Phonar Compact 2 teoretycznie 6ohm (nie widziałem testu z wiarygodnego laboratorium) i nie było problemu przy ustawieniu na 8ohm jest to łatwe obciążenie ,mocą w ogóle się nie przejmuj,ww. model ma zasilanie zdolne do obsługi ze dwóch nowych i tanich ampli kd ;).Jak gra ,no cóż padło wcześniej i podpisuję się pod tym z pełną odpowiedzialnością.Ważne żeby był w dobrym lub bdb stanie i tu lepiej poszukać, popytać może ktoś w klubie ma (ja nie mam a gdybym miał to i tak bym nie sprzedał ;)pozdr.

witam wszystkich wiec tak jestem godzine w plecy lecz zadowolony i zakrecony wiec dzwonilem do nad polska i po przelaczeniu do pana (specjalist)powiedzial ze nie brac zadnych starych wzm ampli itd bo kupujac stary trzeba oddac do serwisu na przeglad itd a to kosztuje cos mowil o kondensatorach ze stare sie cos dzieje ze brac to nowe ewentualnie do 4 lat,co dalej dzwoniac do sklepu nad powiedziano ze nad c715 gra ladnie lepiej niz tanie ampl bo to nad polecali tez najtanszy wzmak tej firmy ok 1500 lecz polecil mi (i tu jestem wszoku)autoryzowany przedstawiciel polecil(no wsumie fajnie)Advance Acoustic. MAP102 powiedzial ze ma 16xA ze podchodzi pod lampe ze napewno NAPEWNO zagra lepiej niz nad c715 stka cena od 2200 i juz bylem zakrecony.Dalej dzwonie do pana od ktorego kupywalem fiesty b.mily czlowiek ten zas cos innego ze wzmaki np 5,1 6,1 yamaha czy inne posiadajace pure direct czy jakos tak po wlaczeniu tego systemu czy przycisku zagra normalnie jak kazdy inny wzmak 2 kanalowy powiedzial lecz niewolno nic koregowac tzn nie podkrecac na treble bas itd polecal YAMAHA RS500 a ja caly czas myslalem ze yamaha RX-797 jest lepsza i co jestem zakrecony jak tampon ,wiec co wy na to

Musisz się zdecydować co chcesz - stereo czy kino domowe !!! Jeżeli kino - to mogą być te Sjesty i dowolny amplituner Yamahy - wszystko jedno. Jak na kino będzie to bardzo dobre, w kategoriach bezwzględnych - słabe. Jeżeli stereo - to jakość będzie dużo wyższa z MAPa - jeżeli już on musi być. Tylko te Sjesty do zawracanie głowy do stereo - można kupić dużo lepszych kolumn.

witam wszystkich mam dylemat potrzebowal bym zakupic amplituner lub klocki wzmacniacza+radio pod glosniki tonsil fiesta myslalem o wzmacniaczu Denon DRA-1000 w wiekszosci slucham muzyki kazdej (zadko kiedy filmy)co byscie mogli pomoc\doradzic

Tonsilm Fiesta to bardzo przyzwoite budżetowe kolumny,całkiem niezłe w stereo w duecie z Marantz PM-7000

• 2 tygodnie później...

witam wszystkich dobry wieczor mam pytanie do panstwa chcial bym porownac mini wieze no wlasnie mam 3 kandydatow Denon D-M38DAB ,Nad c715dab,i marantz mcr 603 i naprawde niewiem co denon ma bardzo dobre opinie i nagradzany nad to wiadomo dla audiofili marantz drogi ,nie mialem mozliwosci przesluchania zadnego z nich ktory bylby dobry prosze o podpowiedz dziekuje pozdrawiam nie patrzac na kolumny najprawdopodobniej bedzie grac dali ikon 2

wiem wiem ze all in one z tych modeli nie zagra tak jak klocki osobno zlozone ale wiadomo cena ccc napewno Denon D-M38DAB Nad c715dab marantz mcr 603 zagraja duzo (lepiej)niz mój stary philips fr 994 czyz nie tak doradzcie wiec prosze ktory z trzech podanych byscie polecili dziekuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.