Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1911 i Onkyo TX-SR608 oraz Onkyo TX -SR607

c702

Rekomendowane odpowiedzi

Co do problemów z CA 650R

1. Przy pomijaniu utworów z CD podłączonego cyfrowo słychać jakieś zakłócenia i występuje opóźnienie , nie ma tego efektu przy podłączeniu analogowym.

2. Przy zmianie sygnału z DD na Pro logic amplituner ustawia się w tryb stereo i trzeba ręcznie ustawić Pro logic. Nie pamięta / nie wykrywa po prostu trybu przetwarzania i trzeba go wybrać ręcznie.

Problemy te potwierdził Ben Beaumont z CA stwierdzając, iż nie można tego poprawić poprzez poprawkę w firmware.

Ja po prostu chcę jakiś amplituner z w miarę dobrym stereo lub ewentualnie dobrym przedwzmacniaczem, wybrałem onkyo 3007 ale zauważyłem, iż jest coś takiego jak CA 650R.

Elekro mała prośba, ustosunkuj się jeszcze do MABR6, chodź bardziej interesuje mnie mch dla serii BR

To może jeszcze ja dołożę swoją prośbę :)

Jeśli Elektro będziesz ustosunkowywał się do MABR6 do skobnij proszę może dwa słowa : zgrywania b&w (683, 684, CM7) z ampli różnych firm (jeśli chodzi o mnie to akurat interesowałby mnie denon 1911 lub yamaha 767). Jeśli zaś chodzi o Paradigmy o których pisałeś wcześniej to czy model 9v.6 mógłby towarzyszyć rx-v767, czy też może jakiś inny model tej firmy byłby lepszy, na przestrzeni ok 20-30m^2

Co do CA nie znam odpowiedzi, testowałem tylko w trybie stereo analog jakość dzwięku. Jak tylko znajde czas postaram się sprawdzić ale w grudniu może być ciężko.

Do BR6 przypuszczam że już je masz - Yamaha RX-V767 lub Harman Kardon AVR 260 takie minimum, jeżli chciał byś dodać basu to Marantz lub Deonon. Bardzo ważna sprawa dobrać kable głośnikowe. Bierzesz dwa np Ultralink C2SC-12 lub Real Cable BM 250 T dzwięk bardzo się zmienia i musisz już sam wybrać do swoich preferencji.

Co do Bowersa to nie pomoge Top Hifi tym tylko handluje. Na 20-30 m z Paradigma polecam Monitor 7 sam używam na 32 metrach i wsytarcza, na 9 było gorzej. Monitor 7 mała kolumna ale potrafi i tu tylko z Yamahą, RX-V767 wystaczy, Paradigm ma bardzo wysoką skuteczność i nie potrzebuje dużego ampli. Przy wyborze Yamahy z Paradigmem bardzo dużą role pełnią kable, ja używam z Ultralink Matrix MTP-12, chciałem zmienić na chorda ale mi się nie podobalo, za ostra góra się zrobiła

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.