Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Marantz SA7003 + PM7003/PM6003

neuralnode

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam się do kupna zestawu Marantz SA7003 + PM7003.

Mam kilka pytań:

1. Jakie kolumny zagrają z takim zestawem najlepiej?

2. Czy gdyby zamiast PM7003 kupić PM6003, wpłynie to jakoś znacznie na jakość/charakter brzmienia?

3. Może zamiast w/w zestawu warto rozważyć inny sprzęt w podobnym przedziale cenowym?

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/74219-kolumny-do-marantz-sa7003-pm7003pm6003/

czesc

sprawdz MA rx6 albo rx8 graja neutralnie i z marantzem sie ladnie zgrywaja ale musisz posluchac sam bo dla mnie bylo troche sucho

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

no to spróbuj znaleźć HECO CELAN 501 XT (lub starsze HECO CELAN 500) - powinieneś się zmieścić w 2000 zeta.

Tak się składa, że z Marantzem zgrywają się nieźle:-)

A jak masz większe pomieszczenie (30-40 m kw), to możesz pomyśleć o wyższym modelu CELAN 701 XT (lub starsze CELAN 700).

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Dzięki za sugestię. Heco wyglądają całkiem przyjemnie, a i cena w miarę w zasięgu. Gdyby się dało, chciałbym wypożyczyć z 3 zestawy kolumn i odsłuchać u siebie w mieszkaniu. Czy ktoś się orientuje gdzie Wawie można wypożyczyć sprzęt audio?

Co do pokoju, powierzchnia wynosi 16m2.

Na Marantza jestem mocno nastawiony, ale po poczytaniu forum i różnych artykułów, mam już niezły mętlik w głowie. :)

Który z poniższych zestawów byłby Waszym faworytem i dlaczego?:

Marantz SA7003 + PM7003

Cambridge Audio Azur 740C + 740A

Arcam FMJ CD17 + FMJ A18

Yamaha CD-S700 + A-S700

Pioneer PD-D6MK2 + A-A6MK2

Xindak MUSE 2.0 + XA-3250

Nie daj sie nakłonic do zmiany systemu To bardzo udany zestawik.Sam go mam ,a miałem i Yamahy,Cambridge i ten mi naprawde podpasował.Kolumny które naprawde fajnie zagraja z nim to B&W,lub Mordaunt Short Avant.Wszyscy polecaja MA to jakas epidemia kolumny całkiem normalne nic szczególnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.