Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Kierksaeter - potrzebne info

rafiol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy, raczkujący audiofil, więc z góry proszę o wyrozumiałość. Nabyłem ostatnio poprzez Allegro kolumny podłogowe firmy Kirksaeter - takie jak na załączonych obrazkach. Wiem już trochę na temat firmy, potrafię googlać (inaczej nie zdecydowałbym się na zakup), ale chętnie dowiem się czegoś nowego. Będę wdzięczny za każdą nową informację, w tym opinie o sprzęcie.

Najważniejsze jednak - jaki właściwie model sprzętu znalazł się w moim posiadaniu? Tego nie znalazłem i to jest moje zasadnicze pytanie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Rafal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31380-065295500 1290347562_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/74248-kolumny-kierksaeter-potrzebne-info/
  • Użytkownicy+

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy, raczkujący audiofil, więc z góry proszę o wyrozumiałość. Nabyłem ostatnio poprzez Allegro kolumny podłogowe firmy Kirksaeter - takie jak na załączonych obrazkach. Wiem już trochę na temat firmy, potrafię googlać (inaczej nie zdecydowałbym się na zakup), ale chętnie dowiem się czegoś nowego. Będę wdzięczny za każdą nową informację, w tym opinie o sprzęcie.

Najważniejsze jednak - jaki właściwie model sprzętu znalazł się w moim posiadaniu? Tego nie znalazłem i to jest moje zasadnicze pytanie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Rafal

Ukryta Zawartość

post-31380-065295500 1290347562_thumb.jpg

Jeśli nie jest to jakaś podpucha, to naprawdę nie wiem jak to napisać ... Najpierw kupujesz kolumny, bez słuchania! a potem pytasz co kupiłeś !? Gdybyś kilka dni poczytał forum, wiedziałbyś że to PODSTAWOWY błąd. Nie mam pojęcia co to za kolumny, ale co to teraz zmieni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś jak Polarisy 200/300.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Od Polarisów 200 (Diora), różnią się zewnętrznie wyłącznie gł. wysokotonowym- Diora dawała Tonsila, tu jest pełen komplet TVM Poza tym wszystko DOKŁADNIE takie samo: układ (I chyba nawet typ) głośników, kanały bass-reflex, maskownica. To dziwne, bo Diora zastosowała tu bardzo charakterystyczne kanały- raczej za małej średnicy na tak dużą skrzynię.

Mam zresztą uzasadnione podejrzenia, że z firmy Kirksaeter kupiłeś WYŁĄCZNIE znaczki na przedzie kolumn.

Nie zastanawia Cię obcięta górna część nalepek nad gniazdami? Może to nawet 100% Diora, jakaś mutacja Polarisa ze zmienioną "górą"?

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Odnośnie zakupu i jego formy: jestem zobowiązany za uwagi i troskę, ale kupiłem je wiedząc co ryzykuję, stać mnie na owo ryzyko a to co się kupiło zawsze można sprzedać, tym bardziej że kupiłem tanio, więc problemu wielkiego nie widzę.

Druga rzecz: mam również podejrzenie, że to produkty Diory "odszykowane" jedynie na Kirkstaetery. Cóż, tak jak wyżej, ryzyko zawodowe. Jeśli się co do tego upewnię a będę sprzedawał, zdejmę oznaczenia. Tak to niestety jest z zakupami przez sieć i niektórymi rodakami. Na szczęście, jak już pisałem, cena była niska.

Zbadam temat dokładniej, ale dziękuję jeszcze raz za potwierdzenie wątpliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.