Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do hk980 max 3tyś

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. tak jak w temacie jakie kupić mogą być używane. pokój mam mały a monitory mi nie wystarczają mam obecnie br2 i nie jestem zadowolony. zależy mi żeby grały przynajmniej tak jak br2 w zakresie tonów średnich i wysokich ale ze znacznie mocniejszym niższym basem...

https://www.audiostereo.pl/topic/74533-jakie-kolumny-do-hk980-max-3ty%C5%9B/

Witam. tak jak w temacie jakie kupić mogą być używane. pokój mam mały a monitory mi nie wystarczają mam obecnie br2 i nie jestem zadowolony. zależy mi żeby grały przynajmniej tak jak br2 w zakresie tonów średnich i wysokich ale ze znacznie mocniejszym niższym basem...

Polecam Klipsch. Może czasami brak środka , ale to tylko raz na 100 utworów. Zależy od m2 F1 lub F2.

jak podobają Ci się BR2 to kup sobie BX6, pozatykasz obydwa bas refleksy i będzie bardzo dobrze

ja tak zrobiłem w 15m i jestem bardzo zadowolony, kolumny grają pięknie (ciut lepiej od serii BR) a bas mają taki że subwoofera nie ma sensu włączać... tylko pamiętaj że największe znaczenia ma akustyka pokoju i ustawienie

Dynaudio Audience 42

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 3 tygodnie później...

jak podobają Ci się BR2 to kup sobie BX6, pozatykasz obydwa bas refleksy i będzie bardzo dobrze

ja tak zrobiłem w 15m i jestem bardzo zadowolony, kolumny grają pięknie (ciut lepiej od serii BR) a bas mają taki że subwoofera nie ma sensu włączać... tylko pamiętaj że największe znaczenia ma akustyka pokoju i ustawienie

ktoś mi kiedyś tu napisał że monitor audio grają kiepsko z harman kardon i że lepiej grają z nadem lub marantzem. skoro mam już hk980 i cd hd980 to ponawiam pytanie jakie podłogowe kolumny z przednim basem refleks do tego zestawu. zalezy mi na niskim basie ale takim żeby mi nie przeszkadzał i nie zagłuszał reszty pasma. chce go po prostu słyszeć wtedy kiedy jest... na br2 niskiego basu nie ma w ogóle. tylko się membrana trzęsie i nic wiecej jest taki wyższy basik na drugi planie.

Gość Gość

(Konto usunięte)

ktoś mi kiedyś tu napisał że monitor audio grają kiepsko z harman kardon i że lepiej grają z nadem lub marantzem. skoro mam już hk980 i cd hd980 to ponawiam pytanie jakie podłogowe kolumny z przednim basem refleks do tego zestawu. zalezy mi na niskim basie ale takim żeby mi nie przeszkadzał i nie zagłuszał reszty pasma. chce go po prostu słyszeć wtedy kiedy jest... na br2 niskiego basu nie ma w ogóle. tylko się membrana trzęsie i nic wiecej jest taki wyższy basik na drugi planie.

Cześć.

Stoję przed tym samym dylematem. Obecnie do HK980+HD980 mam Acoustic Energy Aelite2. Przestrzeń, średnie i wysokie rewelacja. Bas dobry. Ale jako że te Aelitki pójdą do pokoju telewizyjnego w celu rozbudowy systemu 5.1 do 7.1, na ich miejsce planuje kupić kolumny podłogowe z nieprzecietnym basem. Sypialnia ma około 35-40mkw i na razie faworytami są kolumny Klipsch RF-82. Jak coś znajdziesz to daj znać. Wymienimy się spostrzeżeniami.

w sumie to mogę iść do salonu i odsłuchać kazdych po kolei tylko żadne z tych co tam mają mi się nie podobają:( salon to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zerknij co tam jest to ci powiem jak to gra bo z nudów tam chodzę czasem.

mam już dość tego wszystkiego najchętniej bym to sprzedał wszystko. w małm pokoju nic nie zagra dobrze::(

są kolumny Klipsch RF-82 są w tym salonie jak będę nie długo szedł na odsłuch odsłuchać avance v28 to przy okazji odsłucham te klipsch i ci powiem jak to gra z tym wzmacniaczem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 301.triangle-heliade-es.html moje faworyty tylko nie słyszałem jak to gra z moim wzmacniaczem tylko z cambrge audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gość

(Konto usunięte)

w sumie to mogę iść do salonu i odsłuchać kazdych po kolei tylko żadne z tych co tam mają mi się nie podobają:( salon to:

http://kkrs.com.pl/

zerknij co tam jest to ci powiem jak to gra bo z nudów tam chodzę czasem.

mam już dość tego wszystkiego najchętniej bym to sprzedał wszystko. w małm pokoju nic nie zagra dobrze::(

są kolumny Klipsch RF-82 są w tym salonie jak będę nie długo szedł na odsłuch odsłuchać avance v28 to przy okazji odsłucham te klipsch i ci powiem jak to gra z tym wzmacniaczem.

http://kkrs.com.pl/301.triangle-heliade-es.html moje faworyty tylko nie słyszałem jak to gra z moim wzmacniaczem tylko z cambrge audio

Dzięki za propozycję. Czekam. Tylko Ci zwrócę uwagę że te które wybrałeś mają dół od 50Hz. Dosyć wysoko. Klipsche od 33 i efektywność 98dB. No ale za piękne nie są. Mogę je kupić za 3100 z przesyłką.

odsłucham wszystkiego cene lepszą zawsze mam u nich:) dużo klientów tam ściągam do nich. mi te triangle wystarczą słyszałem jak to gra ale nie z moim wzmacniaczem jak z moim zagra tak samo albo lepiej to kupie..

osobiście polecałbym Infinity z II ręki...tylko nie wiadomo czy hk to udźwignie, Infinity są nazywane "amp-killer" :)

do tej kasy na Kappy 8.2 wystarczy, no chyba,że koniecznie nowe z salonu wchodzą w grę.

ciekawą opcją mogą być JBL L100 z najlepszych lat tej firmy, na allegro ostatnio były,ale się nie sprzedały z powodu nieosiągnięcia ceny minimalnej

znalazłem link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.