Skocz do zawartości
IGNORED

baltlab+phoebe+nad 541i mam zamiar kupic

Hern

Rekomendowane odpowiedzi

baltlab+phoebe+nad 541i mam zamiar kupic, slucham rocka,akustyki itp. pokuj okolo 17m srednio umeblowany,nie lubie dzwieku zbyt jasnego,prosze o rade czy dobrze zestawilem ten system,moje fundusze to okolo 8 tys. prosze o odpowiedz!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/7456-baltlabphoebenad-541i-mam-zamiar-kupic/

Kombinujesz dobrze, ale odtwarzacz dałbym do tego inny - Rotel 02. Nie mówię, że NAD jest zły, wręcz przeciwnie. Problem w tym, że jego neutralność w takim systemie paradoksalnie może stać się wadą. Albo lepiej - niedociągnięciem. Ja bym do takiego zestawienia dodał odrobinę werwy, smaczku, takiego wykończenia. Może być jeszcze cambridge z serii Azur, chociaż jeszcze go nie słuchałem.

A jeżeli jesteś pewien, że neutralny dźwięk to jest to, nie widzę przeciwwskazań. Jeżeli interesuje Cię używany - napisz do mnie maila (bo mnie zaraz koledzy naprostują;-)

A jak w z Baltlabem wypadlby Rotel 991 ?

Chodzi mi po glowie takie zestawienie + interkonekt Fadel Art Aerolitz + Hyperiony.

Sluchalem Baltlaba z neutralnym CD Jolida 100A i wypadlo wysmienicie. Planuje posluchac teraz z Vickami.

Oczywiście że źle kombinujesz :)

Przeczytałeś sporo forum i wybrałeś najlepsze urządzenia w swoich klasach (przynajmniej w forumowych opisach) a to może zupełnie nie trafić w twój gust.. a może nawet do siebie nie pasować. Nie mówiąc już o kablach. Lepiej posłuchać bo ryzyko spore.

-> altar: jak się wstrzelisz, Phoebe są znakomitymi i tanimi kolumnami. Cena jest odwrotnie proporcjonalna do ich wartości. W każdym razie niewiele przesadziłem. Nieufnie patrzyłem na pianie na ich temat na forum, dopóki sam nie posłuchałem ;-))

Producent albo stosuje cenę dumpingową, albo sam nie wie, co sprzedaje ;-)

Sa znakomite, mimo, że mają tylko 2 Vify z dolnej półki.

Mnie się b. spodobały. Polecam uwadze wszystkich. Tym, co mają klocki ze średniej półki też.

Pozdr.

-->altar

Tak , wytwarzamy parę zestawów głosnikowych. W oparciu o Audaxy i Visatony (z zestawów zupełnie budżetowych, mamy pare modeli na Teslach).

Z droższych (3kzł/szt.) - podłogowe z głosnikiem wysokotnowonym ART.

Pozdrawiam!

nie mam mozliwosci odsluchu tego systemu baltlab+phoebe+nad 541i,wybralem go sugerujac sie waszymi uwagami ,i sadze ze ten system spelni moje oczekiwania,nie lubie dzwieku jasnego,lubie delikatne soprany i nie dominujacy bas. Mieszkam w Slupsku tu w sklepach same kina domowe,niema mozliwosci odsluchu stereo,ani pomieszczen do tego przeznaczonych. Obsluga niekompetentna chce ci wcisnac wszystko co zalega na regalach ,podam przyklad poszedlem po kable sprzedawca wskazal mi palcem jakis kabelek za 12 zl. i to jest szczytowka HIGH END mowi mi!!!,oczywiscie kabelek mozna sprawdzic w domu po zakupie bo w sklepie do niczego ci go nie podlacza, usmiechnelem sie do sprzedawcy i wyszedlem. Co wy na to?.

baltlab + phobe to testowane zestwienie i gra conajmniej dobrze. Jest nie meczace, muzyklane jedyny minus to brak precyzyjnej gory. Uwazam, ze to dobry zetaw na poczatek i rozwojowy. Za rok zmienisz tylko kolumny i masz spokoj na ladnych pare lat. Wez tez moze pod uwage amplifikatora - ladniej wyglada i ma pilota.

Bez sluchania sprzetu zapomnij o zakupach. Cos co dla jednych jest umiarkowanym basem dla innych moze byc basiskiem lub basikiem. Kazdy z naz ma inna skale slyszalnosci i inne gusta muzyczne. Podobnie moze byc z gora. Powiem tylko, ze z wlasciwym zrodlem i kablami Baltlab potrafi zagrac naprawde poteznym basem. W Audio Forte w Warszawie w zestawieniu z AA Hyperion, CD Jolida i kabelkami VdH w nagraniach, gdzie basu bylo duzo, nie mozna bylo wysiedziec przy pokretle na dwunastej. Przy ustawieniu na pierwszej zaczely przesuwac sie rzeczy na polce a przedni bas reflex z Hyperionow wciskal mnie w kanape.

Jak widzisz DUZO zalezy od reszty systemu. Co do Phoebe, nie moge sie wypowiadac, gdyz ich nie slyszalem. Ale jak masz wydac 7000 na sprzet i pozniej zalowac, to moze lepiej umowic sie na odsluch tego sprzetu w Gdansku(skoro salony w Slupsku to taka porazka).

"Wez tez moze pod uwage amplifikatora - ladniej wyglada i ma pilota"

Z pewnego zrodla wiem, ze pod koniec kwietnia pojawi sie Baltlab z nowym panelem przednim i pilotem :)

moze warto poczekac...

Radze posluchac - Baltlab jest dobry, z Phoebe sympatycznie zabrzmiala na nim Norah Jones, natomiast wg mnie nie jest to idealne zestawienie do rocka. Radze posluchac - ile osob tyle preferencji. Sluchalem tego zestawienia z NADem S500.

Dzieki za porady wezme je wszyskie pod uwage,co do Phoebe to bylyby tylko na poczatek,na lepsze brak funduszy,oczywiscie ze po pewnym czasie kupie lepsze, ale na poczatek mysle ze bede zadowolony.

profes

Nowy Baltlab ma się ukazać na przełomie roku, w wyjściami zbalansowanymi (xlr) oraz z pilotem. Poza tym będzie to dokładnie ten sam wzmak i taka sama konstrukcja (dual-mono bez sprzężenia zwrotnego).

Niestety, cena urządzenia wzrośnie i to znacznie: obecny model kosztuje wyjściowo 3200, nowy ma kosztować 4700 albo więcej. Tyle dowiedziałem się w firmie Baltlab od jednego z właścicieli.

Odnośnie Baltlaba: jestem od całkiem niedawna bardzo zadowolonym użytkownikiem tego urządzenia. Wzmacniacz kupiłem u Pana Darka w Audio Forte (najlepszy sklep w W-wie, pozdrawiam).

Uważam, że w moim zestawie (patrz: o mnie) wzmak gra fenomenalnie spójnie, szybko, dokładnie i daje maksimum przejrzystości. Średnica jest barwna, pełna, bardzo zwarta i w niczym nie przypomina chłodnego tranzystora. Góra jest poprawna, choć nie wybitna. Najsłabszym elementem jest bas: "audiofilski", czyli suchy i kontrolowany, ale troche mało mięsisty i fizjologiczny, choć w moim zestawie basu nigdy za dużo nie miałem (Spendor 2/3). Tym bardziej cieszy mnie fakt, że odsłuchy z innymi kolumnami (Hyperiony+VDH+CD Jolida) powodowały wciskanie słuchacza basem w kanapę (patrz: wpis wcześniej). Znaczy się potencjał Baltlab ma!

Testy tego urządzenia (do przeczytania na stronie www.baltlab.pl) są w niczym nie przesadzone: urządzenie jest warte każdej wydanej złotówki. Za trochę ponad 3kzł to prawdziwy best buy i okazyjny zakup, tym bardziej że nowy model będzie o 50% droższy - nota bene czy warto tyle dopłacać do pilota i xlr'ów?

Baltlab został wybrany wzmacniczem roku wg. HFiM. W teście (bodajże 3/2003) Redaktor Kłos szczególnie polecał zestawienie z kablami Nordosta. Potwierdzam: z Red Dawn'ami Baltlab brzmi tak dobrze, że gdybył miał go teraz zmienić, to tylko na Maca 6900 ;-)

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.