Skocz do zawartości
IGNORED

Mission M34 czy M74

wunat

Rekomendowane odpowiedzi

Zrodlo htpc

wzmacniacz amplituner onkyo 605

muzyka: hip hop, drum n bass, Seal, Barry White, Clapton, Metallica, Joe Cocker

60% film 40% muzyka

pokoj 22m2

i tak wlasnie zastanawiam sie miedzy tymi dwoma propozycjami, ale nei wiem czy to dobry pomysl? na oku sa jeszcze: KLIPSCH SYNERGY F1, JBLE80, JAMO C 405, MAGNAT Quantum 505 Acoustic Energy Aegnis Neo 3

https://www.audiostereo.pl/topic/74679-mission-m34-czy-m74/

M74i tez jestem ich posiadaczem i stoją bezuzyteczne bo nie nadają się do niczego. Bas rozmyty, wysokie jak z mini wieży, srednica jest bo jest. Może to wina za słabego wzmacniacza c315bee, ale obecnie słucham ma br6 i jest o niebo lepiej. Pokój 28m2.

Szczerze, to mógłbym ci je nawet oddać za darmo, ale koszt kuriera z wielkiej Brytanii przewyzszlby ich cenę, a dwa podczas przeprowadzki troszkę się poobijaly. Jak chcesz mogę wysłać tobie zdjęcia, nie mam tez kartonow. Moze masz jakiegos znajomego ktory by tobie je przewiozl. Jezeli masz jakiś pomysł napisz na priv.

Pzdr

cassius777 u mnie jest zupełnie odwrotnie co do m74i na początku grały z dra 545rd bas byl rozmyty ale było go b.dużo a zarazem był b.głeboki potem grały z pm 52 było muzykalnie trochę cieplej, ale nie do przesady bas był dobrze kontrolowany zachowywały się poprawnie, teraz współpracują z pma 860 jest nieco ostrzej,bardzo dokładna góra niemęcząca należyta średnica b. dobre wokale,a bas jest idealny szybki dynamiczny dobrze kontrolowany i głęboki, bardzo wiele zależy od produkcji cd i właśnie odnośnie cd na mini wieży niektóre grają zachęcająco, po odsłuchu na m 74i słychać słabą produkcję zaś dobre płyty można słuchać w nieskończoność.

A mógłbyś napisać bardziej porównawczo oba wzmacniacze? Chodzi mi o to, czym się różni marantz od denona, bo mam właśnie pm 52 i gra to fajnie, ale czegoś mi jakby brakuje, nie wiem, czy to wina kolumn, czy wzmacniacza.

Wszystko super, tylko ten bas jest jakiś poduszkowaty i średnica jakby schowana.

Znowu dobrze się sprawdza w małym pokoiku, bo nie wywala wokali na twarz (kiedyś podłączyłem Aiwe i tak waliła na twarz, nawet po cichu, że trzeba było z pokoju wychodzić) Próbowałeś może kiedyś coś z onkyo, albo sony es?

M74 to naprawdę rewelacyjne kolumny w swojej cenie.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

M34i miałem okazję posłuchać u siebie z c315Bee i przyznam że to był jeden ze wzmacniaczy z którym grały całkiem nieźle. Ale wydaje mi się że ok 1000zł można coś fajniejszego wyszukać niż Mission. Choć wiem, że te mogą przyciągać wyglądem.

Ja miałem u siebie M34i przez ok 1 rok. W tym czasie, który poświeciłem na szukanie do nich wzmacniacza obserwowałem rynek polskiej manufaktury. W przedziale 1.000-2.000 pojawiają się ciekawe oferty lecz nie często - dlatego pisałem wcześniej o tym czy Ci się spieszy. Udało mi się zakupić podłogówki Akustyka za cenę nowych M34i, które sprzedałem bez zastanowienia. Jednak nie mam mocno krytycznego zdania na ich temat - pisałem moje zdanie na forum. Lepiej mi podchodziły do filmów niż muzyki. Warto zwrócić uwagę na Audio Academy. Trudno mi typować konkretne marki czy modele bo to ma być Twój zestaw, tym bardziej że w rynku wtórnym ciężko przebierać w nielicznych i tak ofertach. Dla mnie M34i były dobrym początkiem.

spiler86 właśnie po dłuższym użytkowaniu pm 52 zatęskniłem... znowu naszła chęć na denona a że nie mogłem dostać pma 1060 zadowoliłem się 860, to co mi zostało w pamięci po pm 52 muzykalny dokładny zależnie od płyty tak jak i w pma 860 zróżnicowana średnica raz jej więcej raz mniej,oba modele są dość neutralne, nie wnoszą dużo od siebie no moze Marantz więcej ale to na korzyść, bo ja wiem... może jest bardziej "audiofilski" co do basu niby miał być potężny lecz pma 860 deklasuje pm 52 jest niżej, sprawniej, szybciej, dynamiczniej bas jest potężny co ważne Denon wspaniele obnaża braki w wielu produkcjach do czego pm 52 nie był taki skłonny. Reasumując jak się wypalisz i bedziesz bliżej niż dalej to pm52 a jeżeli chcesz żywo z delikatnym pazurem i należytym basem to denon. co do ES i Onkyo jeszcze nie próbowałem. Gdy sprzedawalem swojego 52 to z wielkim bólem serca naprawdę fajna maszynka.

PEEK to doradziłeś konkretne modele. Zawsze można powiedzieć, że można kupić lepiej tyle, że zależy dla kogo. Ja testowałem M74 i powiem zrobiły na mnie duże wrażenie na tle kolumn kilka razy droższych. Mowa tu np. o esa trioton czy epos m22. Missiony nie grały lepiej, ale za tą cenę nie miały się czego wstydzić.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

PEEK to doradziłeś konkretne modele. Zawsze można powiedzieć, że można kupić lepiej tyle, że zależy dla kogo. Ja testowałem M74 i powiem zrobiły na mnie duże wrażenie na tle kolumn kilka razy droższych. Mowa tu np. o esa trioton czy epos m22. Missiony nie grały lepiej, ale za tą cenę nie miały się czego wstydzić.

Według mnie Mission M74 należą do najbardziej udanej serii - jakość/cena. Swego czasu porównywałem je do kilku modeli droższych, między innymi Avance, które zasłynęły dzięki prasie AUDIO oraz Hi-Fi i muzyka , a zagrały jak z pod kotary. Missiony M74 zgniotły wręcz konkurencję, byłem bardzo zdziwiony. Teraz podchodzę luźno do zasłyszanych opinii. Do dziś gram, właściwie mój syn na mniejszym dwu głośnikowym Mission M73

?

Nie wiem jak dużo basu potrzebuje założyciel tematu, ale znalazłem coś fajnego na allegro.

Jakbym miał troche wolnej gotówki, to od razu bym je brał, bo słyszałem ich wersję podstawkową i mnie naprawdę oczarowała. Przed nimi słuchałem w podobnych cenach, bądź wyższych: kefów, wharfedale, dali, heco, tannoy, acoustic energy, castle richmond(super, ale miniaturki) Miałem już je ochote brać ze sklepu, za coś koło 1700, ale wole kupować z drugiej ręki.

Oto link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie są może w super stanie, ale cena za nie, to grosze! A jak Ci się nie spieszy, to polecam też audiowave 171se , tylko, że to jak szukanie igły w stogu siana, która pojawia się raz na rok, albo dwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pewnie warte swojej ceny, polecam tego sprzedawcę brałem od niego M74i mozna sie umówić na odsłuch, miał duży wybór sprzętu.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.