Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie napęd CD-PRO2

shark700

Rekomendowane odpowiedzi

areg a jak wyglada sterowanie samego cdpro2?

czy moglbys takie cos wydzielic z twojego sterownika czy to juz za duzo roboty?

jesli mam zaplacic komus za granicami kupe kasy to wolalbym zeby ta kasa zostala w Polsce.

areg a jak wyglada sterowanie samego cdpro2?

czy moglbys takie cos wydzielic z twojego sterownika czy to juz za duzo roboty?

jesli mam zaplacic komus za granicami kupe kasy to wolalbym zeby ta kasa zostala w Polsce.

Sterowanie samego cd-pro2 tak jak w klasycznym cd - podstawowe funkcje. Sterownik powstał na zlecenie i pewnie autor może zrobić sam pod cd-pro2, problem może być natomiast z vfd bo to już nieprodukowany model.

Nie wszystko high-end co się świeci......

vfd to akurat jak dla mnie rozrzutnosc. zwykly lcd bylby wystarczajacy. moglby byc rownie dobrze wyswietlacz z samym numerem utworu i tez by bylo :) (jak w jvc/shigaraki)

ewentualnie mozna kupic jakis tani odtwarzac cd i jego wyswietlacz adaptowac (ale to juz znajomosc scalaka sterujacego takim wyswietlaczem itp)

• 2 tygodnie później...

Postanowiłem zbudowac sterowniczek do cd-pro2.

Tak jak pisałem wcześniej wyświetlacz to 240*64 graficzny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub zwykły 2*16, 1*16 lub 1*8, wyświetlane będą numer utworu, czas w formacie xx mm ss, będzie możliwowośc zaprogramowania pilota pracującego w kodzie RC5, wybor trybu złącza I2S, zczytywanie TOC realizowane za pomocą przycisku, czyli kładziemy płytę, naciskamy przycisk, odczytywany jest TOC.

Poproszę osoby zainteresowane o jakieś sugestie dotyczące zamówienia, niezależnie od tego co wybierzecie sterownik i tak powstanie, chciałbym z tym zamówieniem ruszyć z miejsca, możliwości i przybliżone ceny podałem wcześniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub zwykły 2*16, 1*16 lub 1*8, wyświetlane będą numer utworu, czas w formacie xx mm ss, będzie możliwowośc zaprogramowania pilota pracującego w kodzie RC5, wybor trybu złącza I2S, zczytywanie TOC realizowane za pomocą przycisku, czyli kładziemy płytę, naciskamy przycisk, odczytywany jest TOC.

Poproszę osoby zainteresowane o jakieś sugestie dotyczące zamówienia, niezależnie od tego co wybierzecie sterownik i tak powstanie, chciałbym z tym zamówieniem ruszyć z miejsca, możliwości i przybliżone ceny podałem wcześniej.

Ja bym sie pisał na sterownik

jako że użytkuje cd-pro mam kilka pomysłów co by mogoł usprawnić

Ukryta Zawartość

Utopia napisz o wadach, to będę usprawiał.

czy to ma być minimalistyczny sterownik ?

czy przewidujesz np sterowanie dace-m jak i samym cd-pro tzn załączenie na przekaźnikach

LCD 240*64 to tak prostych funkcji to chyba za dużo. Ponadto w nocy będzie "walił" po oczach - no chyba że regulację jasności wykombinujesz. Mam taki w innym urządzeniu (nie audio) to nocą pół kuchni oświetla.

Powodzenia!!

LCD 240*64 to tak prostych funkcji to chyba za dużo. Ponadto w nocy będzie "walił" po oczach - no chyba że regulację jasności wykombinujesz. Mam taki w innym urządzeniu (nie audio) to nocą pół kuchni oświetla.

Powodzenia!!

Z dwojga złego lepiej w tą stronę , bo ja u siebie na vfd z 3 metrów prawie nic nie widzę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z dwojga złego lepiej w tą stronę , bo ja u siebie na vfd z 3 metrów prawie nic nie widzę

Ukryta Zawartość

Wiem ,że nie uznajesz kompromisów ale można to wypośrodkować :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli ten sterownik ma byc wyłącznie do napedu , to duży wyświetlacz jest mało użyteczny.

Natomiast jak dołozysz do tego obsługę DACa z upsamplerem i regulacją głośności, to duzy wyswietlacz bedzie OK.

I jak do tego wszystkiego dołozysz bajery , czyli powiekszone litery i znaki podczas korzystania z nich to bedzie super. W efekcie otrzymasz dedykowany projekt.

ja uważam, że do napedu wystarczy wyświetlacz VFD Philipsa sprzedawany wraz z napedem. Potrafi działać z pilotem ubogim i pełnoklawiszowym.

Ukryta Zawartość

Utopia

Sterowania dacem nie przewiduję, aby rozbudować system można zastosować forumowy projekt MSS, wtedy możesz mieć kilka wejść cyfrowych, jednym z nich poprzez spdif będzie cdpro2.

Z bezpośrednim wyjściem z cdpro2 do dac'a za pomocą I2S jest jeden problem brak sygnału MCLK, czyli master clocka, eliminuje się go poprzez zastosowanie odbiornika spdif i regenerowanie w ten sposób sygnału, taktowanie cdpro2 z oddzielnego generatora sygnału MCLK zamiast oryginalnego kwarcu, resampling czyli zastosowanie układów typu SRC.

Co do wielkości wyświetlacza to można zastosować lcd alfanumerycznego o wysokości cyferek 10mm są takie dostępne i to w różnych kolorach, przestrzegam przed OLED'ami, padają po jakimś czasie.

Waldi_06

W niedalekiej przyszłości będzie tak jak mówisz osobny sterownik do cdpro2 plus osobno wm8805, src4193, sterowanie dac'ami z możliwością wyświetlania info na wyświetlaczu cdpro2 lub nie, ale to inna bajka.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Można by zagadać z Jarkiem C może pomógł by przy budowie sterownika ma już przetestowany fajny wyświetlacz na dot matrixe

Ukryta Zawartość

Witam,

Jeżeli projekt zostanie szczegółowo zdefiniowany to mogę pomóc.

Pozdrawiam

jarekC

mam wszystko przygotowane coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam możliwość kupna dużo taniej cd-pro od producenta tylko minimum 12 sztuk trzeba kupić

może byli by chętni ?

1- CD.PRO2M:

The price of this module is based on qty per batch.

Qty per batch Price in

Euro

12 pcs 162.50

24 pcs 159.80

48pcs 157.00

60pcs 153.80

108pcs 149.90

Minimum order qty : 12pcs

Multiple order Qty: 12pcs.

Mechanical parts for

CD.PRO2M

Price in

Euro

Magnetic clamper 1.50

Suspension * 4pcs 0.50*4

Retention ring * 4pcs 0.05*4

• 1 rok później...

zamówione już dawno

Ukryta Zawartość

Wysyłane z mojego Transformer TF101 za pomocą Tapatalk 2

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

->Marosik

Z racji małego zainteresowania tematem zamówiłem tylko 3 sztuki, wykonałem do tego sterownik i cdpro2 się kręci, obudowa myślę że będzie gotowa za jakieś dwa miesiące, nie jest to proste ponieważ chcę zamknąć projekt odtwarzacza, a nie tylko napędu w jednej obudowie i nie zmieniać go co dwa miesiące.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.