Skocz do zawartości
IGNORED

Spalony głośnik

endriugto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio moja żona słuchając muzyki spaliła mi głośnik. Z tego co mówi nie słuchała muzyki głośno. Może z płytą cd było coś nie tak. Dodam że słuchała Michaela Jacksona i była to prawie nowa oryginalna płyta. Sprzęt to Denon PMA-700AE i DCD-700AE. Na szczęście sprzęt był jeszcze na gwarancji i Panom w salonie udało się pójść mi na rękę i naprawić go na gwarancji. Jestem ciekaw co mogło spowodować zepsucie głośnika. Może macie jakieś pomysły?

https://www.audiostereo.pl/topic/74747-spalony-g%C5%82o%C5%9Bnik/

Może to być błąd fabryczny, mógł pęknąć np. drucik do cewki albo membrana zakleszczyła się między magnesem

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Może masz rację i dlatego że był to błąd fabryczny serwis zgodził się to naprawić na gwarancji. Z tego co wiem to membrana zakleszczyła się między magnesem w drugim głośniku.

Właśnie chodziło mi o karkas, zdarzyło mi się kiedyś. Wystarczy popatrzeć jak robili Tannoye HPD w "złotych" latach '70, głośnik, (konkretnie magnes w stosunku do membrany) z fabryki był krzywy że pożal się boże, a co dopiero teraz, w czasach kompletnie masowej produkcji.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.