Skocz do zawartości
IGNORED

Duet Yamaha

tanebo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Przymierzam się do zakupu Yamahy R-S300 i CD-S300. Problem jest w doborze kolumn. Pokój ma ok.16m2. Muzyka różna, może poza metalem. Jak wiadomo Yamaha gra analitycznie, precyzyjnie. Dużo basu, dobra góra, ale średnica to jej pięta achillesowa. Szukam więc monitora który ożywi średnicę, poskromi bas i tekstylnie zmiękczy górę. Co byście polecili. Wiem, wiem. Sprzedawca wie najlepiej. Ale 100% tych z którymi się spotkałem mają klapki na oczach. Nie dziwię się im. W końcu ich praca polega na tym by sprzedać i te których nikt nie chce. Ale jeśli im zarówno do Yamahy jak i Xindiaka pasują te same...

https://www.audiostereo.pl/topic/74792-duet-yamaha/

Witajcie. Przymierzam się do zakupu Yamahy R-S300 i CD-S300. Problem jest w doborze kolumn. Pokój ma ok.16m2. Muzyka różna, może poza metalem. Jak wiadomo Yamaha gra analitycznie, precyzyjnie. Dużo basu, dobra góra, ale średnica to jej pięta achillesowa. Szukam więc monitora który ożywi średnicę, poskromi bas i tekstylnie zmiękczy górę. Co byście polecili. Wiem, wiem. Sprzedawca wie najlepiej. Ale 100% tych z którymi się spotkałem mają klapki na oczach. Nie dziwię się im. W końcu ich praca polega na tym by sprzedać i te których nikt nie chce. Ale jeśli im zarówno do Yamahy jak i Xindiaka pasują te same...

Z mi znanych (sam posiadam 8.4) Wharfedale Diamond. Dlaczego? Średnicę jak na tą półkę maja rewelacyjną!!Jest wyraźna i ocieplona, górę nieco wytłumią, bass przekażą. Tyle.

https://www.audiostereo.pl/topic/74792-duet-yamaha/#findComment-2066374

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.