Skocz do zawartości
IGNORED

Pionieer PD-8700

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj wymienilem dwa kondesatory w zasilaniu 2200 i 4700 uF ,miałem nadzieję ,że to pomoże ale po kilku utworach to samo pionek staje pokazuje zera i po wciśnięciu play jedzie dalej pare utworów , nieraz nawet dłużej nieraz tylko jeden i znowu to samo ,!!!

Opukaj go delikatnie po płycie z elektroniką , poruszaj częściami .Wszystko delikatnie i czymś nieprzewodzącym .

Pewnie zimny lut .

a jeśli jest problem z zimnym lutem co można z tym zrobić żeby to usunąć/naprawić?

dziwnym objawem jest że po zdjęciu obudowy a podczas pracy odtwarzacza słysze szumy kiedy coś jest poruszane nad pracującą płytą nie wiem czy to normalne czy może jakieś oznaki umierającego lasera?

przed chwilą opukałem plastikowym narzedziem ,wszystkie kondensatory i inne elementy i nic a po paru utworach staje i tak w kólko czy mogą być inne powody ,dziwne jest ,że kiedy zbliżam rekę do taśmy lasera pojawiają się szumy. Czy powinienem poprawic wszystkie luty lutownicą bo już nie wiem co myśleć Dziekuje bardzo za rady

jeszcze jedna rzecz którą spostrzegłem przed chwilą otóż jak wlacze jeden utwór aby odtwarzał ciągle odtwarzacz nie ma tego problemu ,wlaczylem pierwszy otwór i cały czas gra

a jeśli jest problem z zimnym lutem co można z tym zrobić żeby to usunąć/naprawić?

dziwnym objawem jest że po zdjęciu obudowy a podczas pracy odtwarzacza słysze szumy kiedy coś jest poruszane nad pracującą płytą nie wiem czy to normalne czy może jakieś oznaki umierającego lasera?

przed chwilą opukałem plastikowym narzedziem ,wszystkie kondensatory i inne elementy i nic a po paru utworach staje i tak w kólko czy mogą być inne powody ,dziwne jest ,że kiedy zbliżam rekę do taśmy lasera pojawiają się szumy. Czy powinienem poprawic wszystkie luty lutownicą bo już nie wiem co myśleć Dziekuje bardzo za rady

jeszcze jedna rzecz którą spostrzegłem przed chwilą otóż jak wlacze jeden utwór aby odtwarzał ciągle odtwarzacz nie ma tego problemu ,wlaczylem pierwszy otwór i cały czas gra

szumy usuniete jeden z pr-kow byl przestawiony i juz nie szumi , dzis rano pioneek nie widzi plyty , juz nie wiem co jest zgrane

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.