Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A poza tym u nas w lidze zamiast piłakarzy zawodowców mamy amatorów jeśli idzie o podejscie do wykonywanych obowiązków, a zawodowców jeśli idzie o zarobki.Tak dalej trzymać a będzie co raz wyższy poziom.

• 1 miesiąc później...

Witam

Mecz godny finału każdej imprezy. Na prawdę piłka nożna to wyjątkowy i piękny sport. Dobrze, że takie spotkania nam o tym przypominają. Zgadzam się z Mciejem, to klasyk, który już przeszedł do historii.

A swoją drogą Milan to wyjątkowa drużyna. Rok temu wygrali u siebie z Deportivo La Coruna 4:1 i z zasłużonej pozycji faworyta przystąpili do rewanżu. Po pięknym meczu (pięknie grało Deportivo) przegrali 4:0 i odpadli z rozgrywek.

Teraz prowadząc 3:0 w FINALE Ligi Mistrzów widzieliśmy co zrobili. Dodam, że absolutnie nie mam o to do nich pretensji :). Fanem włoskiej piłki nie jestem, a Liverpool będąc "czarnym koniem" absolutnie zasłużył na zwycięstwo, zwłaszcza po tak heroicznym boju.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

biedny Grzegorz ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

masters of goalkeeping -> jest nasz Dzudzio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 tygodni później...

Swietny mecz rozegral Zurawski w lidze szkockiej. Brawo!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

kibicuję Arsenalowi, ale Barca też ujdzie, ważne żeby up***dolić Milan i pippiego, bo patrzeć nie mogę na tego emeryta farciarza

na razie ważne, że odpadł zadufany Inter i beznadziejnie grająca stara dama, chyba już bardzo stara.

szkoda Lyonu, mojego typu w tym roku na ligę, ale i tak daleko zaszli

szkoda Benfici, ale j.w.

pp

Cwks cwks mistrzem jest!

niech żyje czarny lud!

Witam

papkin,

Oby :). Od dziecka (mniej więcej od 20 lat) kibicuję Realowi Madryt. Wiem, może to skrzywienie, biorąc pod uwagę moje miejsce urodzenia, obywatelstwo (Polak od urodzenia) i wrodzony patriotyzm ale tak mam. Mimo tej sympatii do Królewskich, którzy ostatnio nie rozpieszczają kibiców, mam nadzieję, że to właśnie Barcelona wygra Ligę Mistrzów. Chociaż na tym etapie rozgrywek chyba tylko zwycięstwo Villareal można by uznać za niespodziankę, czy nawet sensację.

Odkąd pamiętam Barcelona prezentowała to wszystko, za co kocha się piłkę nożną. Jak wiadomo fortuna kołem się toczy i może po Dream Teamie Cruyff'a nastanie era Dream Teamu Rijkarda?

Finał? Mam nadzieję, że Barca zagra w nim z Arsenalem. Obie drużyny nie mogą się jakoś doczekać sukcesów na arenie międzynarodowej, a biorąc pod uwagę ostatnie lata, obie na to w jakimś stopniu zasługują, głównie ze względu na ofensywny i ładny dla oka futbol. No ale do tego "wymarzonego" finału droga jeszcze daleka.

Pozdrawiam

Hermes:

Całkowicie Cie rozumiem. Ja też kibicuje Realowi. Przeczekamy.

Moim zdaniem nie będzie wielkiego teamu Rijkarda. Sa chyba za słabi z tyłu. Motta, Marquez, ten Brazylijczyk (Ed Nilson?) to nie jest zgrany fundament. I sam Rijkard to nie jest wilka osobowość.

-> broy, pp

Dzisiaj Legia - Lech, jeden z niewielu klasyków naszej ligi. W jakiej formie by nie był Lech to na Legię zawsze się spina więc walki nie zabraknie - to pewne. 20.00 Canal+ lub.. Łazienkowska 3 ;-)

A tak na marginiesie - oprócz derby Krakowa (od czasu powrotu Craxy) to kazdy inny klasyk zawsze jest z Legią ;-) Kiedyś były Legia - Górnik, później Legia-Widzew, teraz Legia-Wisła, Legia-Lech, Legia - Polonia. W tych meczach zmieniają się tylko przeciwnicy Legii ;-) Niezależnie więc kto jest mistrzem Polski transmisja z meczu Legii jest zawsze, z meczu mistrza Polski już niekoniecznie :-))))

'cewukaes miszcz'

a kiełbasa znowu strzela hehe

dziś jeszcze czarne koszule walczą o szybki spadek ciekawe czy dźwigała dźwignie...

wczoraj popis indolencji orlenowskiej ekipy i wielki wariat dan ma krótkie chwile radości

reszta to zwykła szara polska liga

ja chronicznie nie znoszę realu madryt i galacticos ;-)

>dziś jeszcze czarne koszule walczą o szybki spadek ciekawe czy dźwigała dźwignie...

Mnie tam ich szkoda. Wawę stać na dwa kluby w ekstraklasie.

>wczoraj popis indolencji orlenowskiej ekipy i wielki wariat dan ma krótkie chwile radości

Klon Mourinho. Jaka liga taki klon.

>ja chronicznie nie znoszę realu madryt i galacticos ;-)

Podzielam to uczucie ;-)

Witam

Określenia "Galaktyczni" wprost nie znoszę. Mój stosunek do Realu wyraziłem kilka postów wyżej. Real w ostatnich latach stał się maszynką do robienia pieniędzy. Niestety "maszynka" długo nie pociągnie bez sukcesów sportowych. W latach 1998 - 2004 mecze Realu były chyba najchętniej transmitowane przez stacje TV. Niestety polityka transferowa i zmiana drużyny w objazdowy cyrk zmieniła tą sytuację i odbiła się na wynikach sportowych. Co gorsza wieści odnośnie "przebudowy" i ewentualnych transferów nie nastrajają zbyt optymistycznie.

Lata bez sukcesów zdarzają się każdej drużynie i nawet Brazylia nie jest w stanie wygrywać wszystkiego i zawsze.

Bez wielkich pieniędzy nie może być wyników na najwyższym szczeblu rozgrywek, a bez wyników nie będzie wielkich pieniędzy. Koło się kręci ale żeby gdzieś dojechać trzeba zachować równowagę.

Dawno, dawno temu, kiedy w Mielcu funkcjonowało jeszcze WSK PEZETEL Mielec i kiedy Stal Mielec było stać na pierwszą ligę, w ramach rozgrywek pojawiała się oczywiście Legia Warszawa.

Jak wiem z opowiadań (były to lata 70-te więc niezby dobrze pamiętam) Legia przyjeżdżała do Mielca grać "za stodołą". Zdarzyło się, że po takiej wizycie Legioniści wracali z bagażem 6-ciu bramek (1975/76 Stal - Legia 6:0). Dziś można już tylko powspominać. A gdy przechodzę obok stadionu, moim zdaniem jednego z najładniejszych w Polsce i niestety najbardziej zaniedbanch, to aż się serce kraje. Naturalnie nie wszystkie spotkania z Legią były takie radosne. Nie ukrywam, że za stołecznym klubem nikt specjalnie w Mielcu nie przepadał. Bardzo mi się jednak podobało zachowanie warszawskich kibiców, gdy po pożegnalnym meczu Grzegorza Laty, zgotowali mu prawdziwą owację. Z resztą życzę Legii jak najlepiej, już najwyższy czas aby jakiś polski klub choćby minimalnie zaznaczył swoją obecność w europejskich pucharach. Czy to będzie Legia, czy Wisła nie ma dla mnie większego znaczenia.

Papkin, co do tej słabości "tyłów" Barcelony to tak do końca zgodzić się nie mogę. Obrona nie prezentuje się źle, a gra defensywna całej drużyny wręcz bardzo mi się podoba. Barcelona bardzo szybko potrafi odzyskać piłkę. R. Marquez i Edmilson zostali przesunięci przez Rijkarda nieco wyżej, grają raczej jako defensywni pomocnicy, co moim zdaniem wyszło im na zdrowie. Poza tym wciąż w wysokiej formie jest Puyol. Najmniej przekonująco wypada moim zdaniem Van Bronkchorst, choć jest to piłkarz solidny. Najważniejsze jednak, że Barca ma drużynę + gwiazdy. A to jest najlepszy układ.

Rijkard - Cruyff, czas pokaże. Przeskoczyć Cruyff'a będzie niezmiernie trudno. Jego dzieło to jedyne póki co zwycięstwo w Pucharze Europy, 5 z rzędu tytułów Mistrza Hiszpanii, a wszystko w porywającym stylu.

PS: jednak jakieś zainteresowanie piłką na forum jest. Ciekaw jestem ile osób, amatorsko (lub zawodowo), gra, grało lub będzie grać w piłkę nożną? Może jednak udało by się kiedyś doprowadzić do jakiegoś meczu/turnieju, choćby w wymiarze "halowym", np. Jazz - Muzyka klasyczna, SACD - SD CD (Stare Dobre CD) itd.

Pozdrawiam

ITI już się tak rozochociło że jesli Legia zdobędzie mistrzostwo to obiecuje 3 mln euro na transfery. Majątek to nie jest, ale jest to wystarczająco dużo. I rozsądnie wydane może pozwolić na zbudowanie składu który zaistnieje w LM. Szczerze mówiąc mam dosyć sytuacji w której nie dość że nikt z polskich drużyn tam nie awansuje to na dodatek tylko jedna drużyna startuje w eliminacjach. Trzeba zacząć bardziej efektywnie ciułać punkty dla Polskich zespołów.

broy, 12 Kwi 2006, 23:03

>legia rulez! 3.1 na łazie, komplet widowni, dopiero dotarłem do kompa...

>piękne dwa gole, w tym jeden reissa, ciekawy mecz, pełna widownia

Byłem widziałem jak Legia zjadła w 30 minut Lecha:-))) (a tak się napinali przed meczem)

Czekamy na Mistrza w Sto(L)icy.

Pozdrawiam fanów z Ł3

>broy, 12 Kwi 2006, 13:01

>dziś jeszcze czarne koszule walczą o szybki spadek ciekawe czy dźwigała dźwignie...

sorry broy... jeszcze nie teraz

A tak na marginesie:

Fanom L, a szczególnie bezkrytycznemu pp, polecam ponowną analizę pierwszej połowy meczy z Polonią by przekonali sie jak dramatycznie źle potrafi zagrać L. Żeby nie było wątpliwości - uważam, że L powinna i zdobędzie mistrzostwo a Wdowczyk już wykonał mnóswto dobrej roboty. Dziwi mnie jedynie brak krytycznego spojrzenia.

Te 3 mln EUR to rozumiem, ze ITI chce zarobic bo w inwestycje jakos nie wierze - zelazna zasada w tym kraju mowi, iz nalezy oslabic druzyne mistrza kraju przed eliminacjami ligi mistrzow (bo po nich nikt juz nie bedzie chcial kupowac zawodnikow) - do tej pory wszyscy trzymaja sie tego konsekwentnie.

Grrreg... no zagrali fatalnie. Zresztą nie tylko z Polonią. Mnie się jednak wydaje że to kartoflisko na Konwiktorskiej miało coś wspólnego z tą grą (podobnie było w Kielcach). Widziałeś jak piłka skakała przy podaniach po ziemi? Dlatego chyba cały czas szły podania górą. Mam nadzieję że nowy właściciel zainwestuje trochę w Polonię bo to wstyd co się dzieje z klubem z takimi tradycjami. Poza tym to żadna frajda strzelić np. 7 bramek słabej Polonii. Silnej Polonii to co innego ;-)

pal... rozumiem sarkazm, ale chyba będzie inaczej. O ile oczywiście Legia zdobędzie tytuł. ITI zainwestowało w prawa do transmisji LM. Uruchamiają kodowany kanał sportowy. Inwestują w klub. To się nawet układa w jakąś całość. Fajnie że wyszukują młodziaków w kraju, ale powinni zainwestować mocniej w kształcenie młodzieży. Pod nosem Agrykola, aż się prosi o jakąś współpracę.

Fanem Legii nie jestem ale jako Polak chetnie zobacze jakakolwiek polska druzyne w LM wiec rowniez i Legie, zwlaszcza, ze Wisla ma obecnie po prostu slaba druzyne, ktora na dodatek nie ma motywacji.

problem polega na tym, ze inwestowanie w pilke w Polsce sie nie oplaca stad moj brak wiary.

A swoja droga co do nabycie praw do LM przez TVN - mozna sie wkurzyc :) czlowiek placi ze Polsaty Sport, Canal+ Sport a tu nagle bach i bedzie nastepny kanal, ze ktory trzeba bedzie placic.

grreg

oczywiście legia z polonią to czysta polska kopanina na kartoflisku zgadzam się

ale my mamy czarnego człowieka a oni nie hehe!

czarny człowiek wbił i po sprawie

a wczoraj lech zdechł kolejorz i po sprawie

reiss zarozumialec strzelił pięknego gola to fakt

ale nasi ładniejszego hehe

najbardziej cieszy gorzka mina starucha wszystkowiedzącego świerszcza, czas odchodzić piotrek na emeryturę

kto idzie na wisłę?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.