Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do NAD 326BEE

SlawekWS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję porady co do wyboru kolumn do wzmacniacza NAD 326 BEE.

Słuchm różnej muzyki, ale w większości to hard rock.

Kolumny nad którymi się zastanawiam to:

Dali Concept 6

Magnat Quantum 605 lub 655 (czy ktoś miał możliwość posłuchania 655? Jak one się prezentują?

Kef C7

JBL L880

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/75107-kolumny-do-nad-326bee/

Witaj,

nie podałeś wielkości pomieszczenia, sądząc jednak po wyborze kolumn pewnie jest to minimum 20m2. Przy takim założeniu oraz posiadanej konfiguracji sprzętu a także preferencjach muzycznych, zdecydowanie sugerowałbym Ci kolumny Monitor Audio serii M (M4 lub M6) lub jako zdecydowanie lepsza pod względem brzmieniowym propozycja Monitor Audio seria Bx (Bx5 lub Bx6). Jeśli pomieszczenie ma nie więcej niż 20m2, koniecznie zwróć uwagę na zestawy Dynaudio serii DM. Poza modele DM 3/7 który jest kolumną wolnostojącą 3-głośnikową, pozostałe modele są kolumnami podstawkowymi. Dynamika jednak, bas oferowane przez te zestawy jest naprawdę wystarczający do mniejszych pomieszczeń tym bardziej w konfiguracji z NAD.

Kef seria C jest także bardzo bezpieczną i niedrogą alternatywą. Jeśli design kolumn Kef jest akceptowalny, kupisz naprawdę solidną kolumnę za nieduże pieniądze.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Dziękuję.

Szczerz mówiąc to myślałem tez o MA BX6, myślę,że umówię sie na ich odsłuch.

Pomieszczenie to 25m2

Słuchałem MA RX6 z NAD 326BEE i okazało się,że do hard rocka to wypadły gorzej od KEF C7.

Czy mam rozumieć żeby odpuścić sobie Maganty?

Pozdrawiam

Witaj,

nie podałeś wielkości pomieszczenia, sądząc jednak po wyborze kolumn pewnie jest to minimum 20m2. Przy takim założeniu oraz posiadanej konfiguracji sprzętu a także preferencjach muzycznych, zdecydowanie sugerowałbym Ci kolumny Monitor Audio serii M (M4 lub M6) lub jako zdecydowanie lepsza pod względem brzmieniowym propozycja Monitor Audio seria Bx (Bx5 lub Bx6). Jeśli pomieszczenie ma nie więcej niż 20m2, koniecznie zwróć uwagę na zestawy Dynaudio serii DM. Poza modele DM 3/7 który jest kolumną wolnostojącą 3-głośnikową, pozostałe modele są kolumnami podstawkowymi. Dynamika jednak, bas oferowane przez te zestawy jest naprawdę wystarczający do mniejszych pomieszczeń tym bardziej w konfiguracji z NAD.

Kef seria C jest także bardzo bezpieczną i niedrogą alternatywą. Jeśli design kolumn Kef jest akceptowalny, kupisz naprawdę solidną kolumnę za nieduże pieniądze.

W przypadku pytań służę pomocą

Słyszałem MA M4 i Kef C7 na R-S500. M4 zupełnie mi nie podchodziły, natomiast C7 grały przyzwoicie z ładną przestrzenią ale jak dla mnie jest tam za dużo słabo kontrolowanego basu, dlatego wolałbym słuchać na nich jazzu i coś do kameralnego grania niż hard rock czy metalu.

Do NADa i cięższego dynamicznego grania można Focal Chorus i warto posłuchać Audio Academy Hyperion lub Phoebe (w zależności od wielkości pomieszczenia).

Proponuje użyć wyszukiwarki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może nie ma tam za wiele, ale aby nie dublować tematów.

A z wymienionych przez Ciebie kolumn, to od razu wykreśl KEF C7 - większej porażki (przynajmniej do tego NAD'a) jeszcze nie słyszałem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

System gra dobrze, albo nie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.