Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kondiory do pre ?

Szarak

Rekomendowane odpowiedzi

>Fadeover

Lutowałeś kabelki do tych blaszek/konektorów czy tam gdzie blaszki wchodzą do wew?

Jak do blaszek ,to przylutj do środka ,tam gdzie blaszka jest przylutowana ...gra jeszcze lepiej.

>Bartek1

Źle mnie zrozumiałeś, chodzi mi ogólnie jak ogólnie wygląda sprawa z dostępnością, nie tylko z pierwszej ręki. Może ktoś handluje takimi kodziołkami w necie albo w którymś z miast na jakiejś giełdzie, bo akrat mało bywam w stolicy, aby szukać na wolumenie, a może gdzieś bliżej mnie by się coś znalazło.

no dobrze, to mam jeszcze jedno pytanko

poniewaz nie mam pod reka zadnych kondziorow mkt a jedynie ceramiki.

czy mkt mozna zastapic ceramikami ? jaka jest w ogole roznica miedzy mkt a ceramikami ? prady uplywnosciowe ? hmm ?

prosze o wyjasnienie :)))

Nie chce mi się wypisywać wad i zalet bo znajdziesz to na każdej stronie.

Ceramiki stosuje się tylko w zasilaczach (blokowanie) i przy bardzo dużych częstotliwościach, a to dlatego, że tam są małe pojemności rzęd pF.

Ceramiki powyżej kilku nF to w 99,99% syf: super niestabilność zależna od temperatury, zmiany pojemności w funkcji przyłożonego napięcia i inne.

to ja chyba w zlych zrodlach szukam, bo nie moglem tego jakos znalezc :P

w kazdym razie dzieki za rade.

dzisiaj jest ostatni dzien, kiedy mozna cos kupic przed swietami. w weekend wolumen nieczynny.

moze zna ktos jakis sklep w warszawie, gdzie moglbym dzisiaj kupic mkt ?

1. Jakie kondensatory polecacie dla pojemności rzędu dziesiątek i setek pikofaradów? Ceramiczne czy polipropylenowe(wima FKP)? Te drugie są nawet do kilkudziesięcu razy droższe od tych pierwszych, czy warto dopłacić? Mają działać w przedwzmacniaczu gramofonowym.

A może Silver Mica? Ktoś wie gdzie je można dostać?

2. Gdzie oprócz Madrala można kupić Panasonic FC?

3. Na wyjściu przedwzmacniacza ma być 10uF lepiej dać SCR MKP czy WIMA MKP10?

p.s. Igod, jak nie chce Ci się pisać to nie pisz, że Ci się nie chce pisać. Proszę.

Foksik, to takie nawołanie, że znajdzie to wszędzie.

Na wyjściu SCR, ceramiki tylko do zasilacza albo filtrów w TV. Nie są stabilne.

Pytanie, czy dasz radę zakupić polipropyleny o tak małych wartościach?

Foksik-Nie zerwali współpracy.Zakładka jest pusta ,ale zamawiać jak najbardziej można/faks/.Długi okres oczekiwania,mnie Panasoniki przysłali w dwóch turach,a czekam jeszcze na trzecią/ok.1.5 miesiąca/.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu są tanie silver mica. Firma sprawdzona. Mają jeszcze dobre złocone gniazda do lamp i wtyki do anody do EL 5xx.

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.