Skocz do zawartości
IGNORED

Prawidłowa procedura wyłączania sprzetu

szakal_lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam spiętego Audiolaba z amplitunerem KD pre out-main in w trybie pre power AV po wyłączeniu najpierw końcówki czyli Audiolaba sam wyłącza się amplituner więc taka kolejność wyłączania opisywana wcześniej chyba nie do końca jest właściwa, bo niby jakim cudem amplituner sam się wyłącza ?

Audiotechnology:

„Sygnał na wyjściu nie może być większy od napięcia zasilania. To pewnie odpowiada mocy maksymalnej.”

„Możesz opisać co dokładnie masz na myśli? Bo jakoś nie bardzo rozumiem? „

Ja też nie ;). Tak to jest jak się pisze na szybko swoją myśl…

Chodziło mi o to, że maksymalnej mocy dostarczonej do głośników jest tyle ile wynika z możliwości sprzętu (jego choćby zasilania i układu końcówki). A to w kontekście, że jak wszystko jest mocowo dobrane to żadne trzaski, stany nieustalone nie spowodują uszkodzenia…

Oczywiście z wzbudzeniami trzeba uważać …

Krompac:

U mnie w systemie KD jak włączę DVD to kolejno uruchamia mi się ampli KD a następnie TV.

I nie wynika to z niczego innego jak tylko zasad sterowania. Nie oznacza również żadnej prawidłowości.

Tak jak pisali wcześniej Koledzy kolejność nie ma najmniejszego znaczenia z nielicznymi wyjątkami…

Co masz na myśli sittek?

po prostu chodzi o to, że gdy w zestawie włącza i wyłącza się jednym przyciskiem nie ma to najmniejszego znaczenia. Więc ten cały wątek jest jednym wielkim offtopem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jak najmniej kręcić potencjometrem bo się ścieżki wycierają i żywotność się skraca.

z kolei jeśli nie używasz przełączników to też niedobrze.

Sittek. Masz rację. Ale ściszanie uważam za przydatne na koniec głośnej imprezy, by przy ponownym włączeniu pikawa nam nie staneła.

racja, i aby nie szukać nowych głośników . Przecież mogą nam odpowiadać...........

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.