Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz do Thorens TD280

Epi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem gramofon Thorens'a TD280 poszukuję do niego przedwzmacniacza gdyż mój NAD352 nie posiada wejścia gramofonowego jest jeden warunek przedwzmacniacz ma obsługiwać MM i MC. Co byście polecili może być używany do +/- 500pln, a może złożyć coś (samemu)?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/75407-jaki-przedwzmacniacz-do-thorens-td280/

Jeżeli na początek i w takiej kwocie to Cambridge Audio Azur 640P powszechnie znany na tym forum będzie moim zdaniem optymalnym i godnym uwagi rozwiązaniem.Sam posiadam takowy i póki co jestem na tyle zadowolony,że nie myślę o zmianie...Pozdrawiam.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 19 Grudnia 2010 - agresja
Ukryte przez mlb, 19 Grudnia 2010 - agresja

Witam kupiłem gramofon Thorens'a TD280 poszukuję do niego przedwzmacniacza gdyż mój NAD352 nie posiada wejścia gramofonowego jest jeden warunek przedwzmacniacz ma obsługiwać MM i MC. Co byście polecili może być używany do +/- 500pln, a może złożyć coś (samemu)?

Pozdrawiam

Dzięki za pozdrowienia i wzajemnie. A teraz ja mam pytanie do Ciebie dlaczego nie czytasz i nie myślisz? Ostatnio kolega "jac660" też się nieźle wk***ił, czy Wy chcenie tak jak emeryci być traktowani każdy osobno, albo jak dzieci specjalnej troski. Ludzie zacznijcie myśleć!!!

Pozdrawiam i życzę odzyskania szarych komórek.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Dzięki za pozdrowienia i wzajemnie. A teraz ja mam pytanie do Ciebie dlaczego nie czytasz i nie myślisz? Ostatnio kolega "jac660" też się nieźle wk***ił, czy Wy chcenie tak jak emeryci być traktowani każdy osobno, albo jak dzieci specjalnej troski. Ludzie zacznijcie myśleć!!!

Pozdrawiam i życzę odzyskania szarych komórek.

"Każdy sądzi podług siebie"

Kerry właśnie myślałem o Cambridge Audio Azur 640P lecz w pewnym sklepie polecano mi PRO-JECT PHONO BOX MKII, a zainteresował mnie również Thorens MM005, zauważyłem również że forumowicze sami składają przedwzmacniacze z bardzo dobrym skutkiem i dla tego rozważam taką opcję lecz nie mogę się zdecydować, gdyż w tym temacie jestem żółtodziobem;)

Pozdrawiam

"Każdy sądzi podług siebie"

Kerry właśnie myślałem o Cambridge Audio Azur 640P lecz w pewnym sklepie polecano mi PRO-JECT PHONO BOX MKII, a zainteresował mnie również Thorens MM005, zauważyłem również że forumowicze sami składają przedwzmacniacze z bardzo dobrym skutkiem i dla tego rozważam taką opcję lecz nie mogę się zdecydować, gdyż w tym temacie jestem żółtodziobem;)

Pozdrawiam

Nie słuchałem u siebie pozostałych o których piszesz.Jeżeli masz taką opcję to po prostu posłuchaj tego Pro-Jecta.Najlepiej gdybyś posłuchał tych przedwzmacniaczy,bo chyba chodzi o to żeby Tobie spasowało brzmienie któregoś z nich.Czyż nie?Jeżeli to twój pierwszy przedwzmacniacz to od składania bym raczej nie zaczynał-chyba,że jesteś mocny w te klocki chociaż podejrzewam,że raczej nie.Azur moim zdaniem to super pre na początek i jeżeli masz taką możliwość to od niego zaczynaj a z czasem możesz ewentualnie myśleć o zmianie na lepszy ale ta decyzja będzie mocno uzależniona od pozostałych elementów Twojego toru analogowego.Pamiętaj,że Twój zestaw będzie grał tak dobrze jak jego najsłabszy element.Miłego słuchania...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.