Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli do Wharfedale Crystal 30 WH2.

cezary78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Posiadam aktualnie zestaw Denon 1311 + Wharfedale Crystal 30 WH2 + Sub.

Mam pytanie czy jest sens zmieniać ampli na lepszy do tych kolumn? Czy będzie jakaś zauważalna różnica? Zwłaszcza zależy mi na stereo. Czy może do tych kolumn nie ma sensu?

Jeśli tak, co byście polecili?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/75456-ampli-do-wharfedale-crystal-30-wh2/

a nie ejstes zadowolony z stereo ktory ten zestaw prezentuje??

Wymiana na np. Denon 1611 nie wiaze sie za bardzo z duzo poprawa stereo. Wybor konkurencji Onkyo, Yamaha spowoduje troszke inna barwe dzwieku. Dokladajac do duzo wyzszego modelu nie bardzo widze sens. Jesli totalnie bylbys nie zadowolony z dzwieku moze wymiana kolumn na troszke inaczej grajace Crystale 40. Spróboj tez wyciagnac u siebie bass reflexy z tylu (te plastikowe zatyczki) moze to tez wplynie na barwe dzwieku

W sobotę będę miał odsłuch "prawdziwego" stereo to porównam :-). Ogólnie nie jest tak, że jestem jakoś specjalnie niezadowolony z zestawu. Wręcz przeciwnie, uważam że gra ładnie.

Brakuje mi tylko kilku rzeczy w tym ampli jak chociażby przepuszczanie sygnału w standby, wejścia hdmi na przednim panelu, może trochę audysseya i auto-kalibracji. Zastanawiam się czy zmiana będzie warta świeczki po prostu.. Czyli jak upiec dwie pieczenie.

Jeśli wydanie powiedzmy ~2000zł nie poprawi znacząco mojego układu grającego, to odpowiedź będzie prosta i dam radę bez tych w/w dodatków.

Dlatego temat na tym forum z prośba o poradę.

Jeśli zależy Ci na słyszalnej różnicy w jakości dźwięku w trybie stereo, pozostając przy marce Denon musisz zwrócić uwagę na model AVR-1911. Bardzo dobrze współpracuje także z Wharfedale sprzęt marki Marantz - zwróć uwagę na SR 5005.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pierwsza sprawa moj drogi 1311 przepuszcza sygnal w stand by :) to jest HDMI w wersji 1.4 przepuszcza ostatnio wybrany sygnnal.

2000zl n ofatycznie model 1911 bedzie lepszy w stereo czy natomiast az na tyle to juz musisz sam posluchac. Jednak ja wtedy pewnie wymienil bym na Onkyo 608 ma ten HDMI na froncie ktory chciales. Audysseya kalibracje tez przepuszcza w stand by

5z0p3n -> jak powiesz mi jak to uzyskać, to będę wdzięczny bo wg mnie to nie da rady. Oglądam SAT przez ampli i wystarczy że wyłączę ampli i obraz też od razu znika a przecież ostatnie ustawienie ampli było SAT. Dzwoniłem też do Denona i potwierdził mi facet, że dopiero model 1611 to potrafi..

Ten model 608 od Onkyo faktycznie widzę wszędzie go polecają. Jest on tak dobry w stereo?

Marantz 5005 wygląda ciekawie, cena wyższa no i nie wiem czy nie będzie przerostu ampli nad kolumnami.

Zapraszam do dalszej dyskusji.

W przypadku Marantza na pewno bedzie ale faktycznie fajny ampituner w przypadku Onkyo mysle ze nie choc generalnie tez z reguly napedza troszke lepsze kolumny. ale tu mnie zaskoczyles. bylem wrecz przekonany ze 1311 tez to potrafi. To jednak konkurencja w najnizszym modelu to ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.