Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil coś dłubie

KotD

Rekomendowane odpowiedzi

Kim Ty jesteś człowieku żeby tak się zachowywać i tak traktować innych? Zadałem sobie trud i przeczytałem te Twoje kilkadziesiąt wpisów i potwierdza się moja teoria o tym kto stanowi lobby Tonsilu. W zasadzie na żaden inny temat nie masz nic do powiedzenia. Próżno szukać recenzji klocków z nieco wyższej półki czy nawet kolumn innej niż Tonsil klasy. Dlaczego zatem jesteś tak chamski i pewny siebie? Krell też produkuje w Chinach i co z tego? Jeśli firma ma poziom to zadba o kontrolę produkcji. Czy zatem Krell brzmi gorzej niż Diora bo jest wykonany w Chinach? Żenujące są te niektóre Wasze wynurzenia.

Pijam czarną kawe żeby moje klocki glanc miały i zawsze wychodziły hi-endowe. Natomiast zakompleksionego człowieka poznaję raczej po tym jak pisze a nie o czym - to drugie bywa wynikiem pierwszego. W Twoim wypadku ilosc wpisów działa wybitnie na niekorzyść, więc znacznie poprawiłoby Twój wizerunek gdybyś pisał tak mało jak ja, ale wyłącznie o tym - o czym masz pojęcie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pijam czarną kawe żeby moje klocki glanc miały i zawsze wychodziły hi-endowe. Natomiast zakompleksionego człowieka poznaję po tym jak pisze a nie o czym. W Twoim wypadku ilosc wpisów działa wybitnie na niekorzyść, więc znacznie poprawiłoby Twój wizerunek gdybyś pisał tak mało jak ja, ale wyłącznie o tym - o czym masz pojęcie...

Choć w Twoim przypadku mogłoby to sie również okaząc zbyt wiele.

Zauważ że nie piszę o ilości wpisów ale o ich jakości i o tonie Twoich wypowiedzi. Nie napisałeś ani słowem o sprzęcie nieco wyższej klasy niż tonsilowski low-end zatem domniemywam (są też inne podstawy ku temu) że po prostu nie masz nic na ich temat do powiedzenia. Warto byłoby jednak mieć pewien zakres porównania. Z drugiej strony wszystko co produkowane w Chinach jest dla Ciebie tandetą zatem pytam ponownie: czy Krell S-300i dlatego że produkowany w tym azjatyckim kraju jest gorszy np od Diory? Nie traktuj ludzi z góry i nie poniżaj ich bo pokazujesz w ten sposób że sam jesteś cieńszy od d... węża.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 27 Grudnia 2010 - pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 27 Grudnia 2010 - pyskówki

Disco i Maniak to naprawde bardzo dobre słowa na Twój nick. Dodałbym jeszcze wodzu - "pieprzący bez sensu".

Masz naprawdę ogromne kłopoty ze sobą. Kompleksy leczysz chamstwem i atakami osobistymi.

Masz naprawdę ogromne kłopoty ze sobą. Kompleksy leczysz chamstwem i atakami osobistymi.

Ale przynajmniej nie pieprze bez sensu, wodzu. Wiec skorzystaj z mojej rady i udaj się po fachowa pomoc psychologiczną na swoje problemy z przykrymi wspomnieniami po Tonsilu. Zamiast kompromitować się bredząc cos nie za bardzo w temacie wątku.

Dla odmiany ja, nie jestem ciekaw czy na żywo tez masz takie problemy ze zrozumieniem drukowanych.

Podyskutowac będziemy mogli sensownie dopiero kiedy uporasz sie ze swoim żalem i poczuciem rozczarowania. Kiedy przestaniesz każdy wpis na temat Tonsilu odczytywać przez pryzmat swojej fobii na jego punkcie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ale co ja miałem rozumieć? Stwierdziłem tylko fakty, nic więcej. Wyluzuj bo Ci żyłka pęknie. Wiesz, najwięcej skaczą zwykle ci co mają najmniej do powiedzenia. Dotyczy to zarówno dyskusji w necie jak i konfrontacji na żywo.

Ale przynajmniej nie pieprze bez sensu, wodzu. Wiec skorzystaj z mojej rady i udaj się po fachowa pomoc psychologiczną na swoje problemy z przykrymi wspomnieniami po Tonsilu. Zamiast kompromitować się bredząc cos nie za bardzo w temacie wątku.

Już dawno zamieniłem tę popierdółkę na coś co gra zdecydowanie lepiej. Tak jak dawno pozbyłem się wszelkiego polskiego pseudo high-endu. Wyleczyły mnie testy odsłuchowe i rzetelne porównania.

discomaniac71 - tak sobie czytam ten temat i jednoznacznie widać, że masz jakiś osobisty problem z Tonsilem, gdyż rzucasz na tą firmę mięsem na prawo i lewo. Czerpiesz z tego przyjemność ? Twoim marzeniem jest żeby firma ostatecznie upadła ? Później taki jeden z drugim wchodzi na forum, żeby poczytać o nowym projekcie Tonsila i czyta głupoty frustratów, którzy za wszelką cenę starają się zrobić czarny PR firmie. Ktoś Ci groził ? To było iść z tym na policję. Jeżeli 71 to Twój rocznik, to proponowałbym się ogarnąć trochę, bo to nie przystoi takiemu staremu koniowi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Sądzę, że problem nie dotyczy Tonsilu jako takiego.

Problem dotyczy fanów Tonsilu.

Dla niektórych Diora, Unitra, Tonsil to narodowa świętość, o której należy pisać dobrze albo (przepraszam w tym miejscu za kolokwializm) - w ryj.

Dlatego obraz fana Tonsilu rysuje mi się (i nie tylko mnie - jak sądzę) jako obraz człowieka raczej młodego, mieszkańca bloku, fana marki BMW, lubiącego podrygiwać w rytm umca-umca, gustującego w raczej Mocnym Dębowym aniżeli na ten przykład w Chardonnay Les Cretes, noszącego cztery paski w swoim dresie Adidasa a co niedzielę ukrywającego swoją facjatę za kolorową chustą na meczu lokalnej drużyny piłkarskiej.

Na razie widać, że problem dotyczy "antyfanów", neofitów hi-endu i chorych z kompleksów - np. jak discomaniac71 czy rochu. Ich problem z głowami, to nie problem Tonsilu.

Radze naprawde dobrego terapeute dzieki któremu koledzy przestaną pitolić jak niezdrowi po każdym wpisie dotyczacym Tonsilu.

Najwyższy czas Panowie przeprosić sie z "rozumem" ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71 - tak sobie czytam ten temat i jednoznacznie widać, że masz jakiś osobisty problem z Tonsilem, gdyż rzucasz na tą firmę mięsem na prawo i lewo. Czerpiesz z tego przyjemność ? Twoim marzeniem jest żeby firma ostatecznie upadła ? Później taki jeden z drugim wchodzi na forum, żeby poczytać o nowym projekcie Tonsila i czyta głupoty frustratów, którzy za wszelką cenę starają się zrobić czarny PR firmie. Ktoś Ci groził ? To było iść z tym na policję. Jeżeli 71 to Twój rocznik, to proponowałbym się ogarnąć trochę, bo to nie przystoi takiemu staremu koniowi.

Powiem inaczej: jestem już dostatecznie duży i dostatecznie dużo w życiu widziałem/słyszałem żeby nabrać dystansu do produktów Tonsilu. Przykro mi że ta marka nie obrała innego kierunku i nie tworzy zestawów dobrej jakości w skali bezwzględnej. I to nie ja mam problem tylko Tonsil. Szkoda że w tym wątku nie wolno mieć własnego zdania. Tak jak napisał rochu: albo dobrze albo w ryj. Mam jednak ten luksus że mało jest takich którzy w tzw. realnym świecie zdecydowali się na desperacki krok próby zakłócenia mojego spokoju.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Na razie widać, że problem dotyczy "antyfanów", neofitów hi-endu i chorych z kompleksów - np. jak Discomaniac71 czy rochu. Ich problem z głowami, to nie problem Tonsilu.

Radze naprawde dobrego terapeute dzieki któremu koledzy przestaną pierzyć jak niezdrowi po każdym wpisie dotyczacym Tonsilu.

Najwyższy czas Panowie przeprosić sie z "rozumem" ;)

Tak się zastanawiam dlaczego nie jesteś jeszcze na niebiesko?

A ja sie zastanawiam dlaczego Ty i Discomaniac psujecie temat o nowej konstrukcji Tonsila. Ktoś Wam za to płaci??

Bo jesli nie to wszystko co na temat motywów waszych tutaj wypowiedzi napisałem, jest wyłącznie prawdą.

Uporajcie sie ze swoimi problemami poza forum, zamiast obnażac swoje kompleksy przed czytelnikami.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ja sie zastanawiam dlaczego Ty i Discomaniac psujecie temat o nowej konstrukcji Tonsila. Ktoś Wam za to płaci??

Bo jesli nie to wszystko co na temat motywów waszych tutaj wypowiedzi napisałem, jest wyłącznie prawdą.

Uporajcie sie ze swoimi problemami poza forum, zamiast obnażac swoje kompleksy przed czytelnikami.

Ty jesteś naprawdę chory... A jednym z objawów jest przypisywanie innym własnych ułomności.

Uwielbiam Was czytać! Jesteście niedoścignieni z tym obdarowywaniem się "świątecznymi" nastrojami :)

Rozrywka przednia! :)

Od dłuższego czasu chcę kupić jakieś fronty do wieczornego napawania się dźwiękami i tak se myślę...

Jedni obrzucają Siesty błotem, inni wynoszą na piedestały. Zarówno Radul, jaki discomaniac muszą mieć jakieś podstawy do swoich opinii - ale skoro Siesty wywołują takie zamieszanie, to chyba coś w nich musi być...

Jako totalny laik, chyba powinienem odnaleźć przyjemność w ich dźwiękach? No i ta patriotyczna duma z posiadania przedmiotu polskiego. :)

Skoro Ty discomaniac jesteś pozbawiony wszelkich ułomności to dziwne trochę dlaczego po prostu nie wyłączysz sie z tematów w których nie masz nic mądrego do powiedzenie. Taka krynica wiedzy i zdrowego rozsądku jak Ty powinna po prostu dumnie zamilknąć. Po co zniżasz się do poziomu dyskutowaniaz "fanami" Tonsila opisanymi tak "trafnie" przez rocha? Może z powodu tego że masz jakiegoś "gryzia" co Cię boli?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 28 Grudnia 2010 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 28 Grudnia 2010 - spam

Skoro Ty discomaniac jesteś pozbawiony wszelkich ułomności to dziwne trochę dlaczego po prostu nie wyłączysz sie z tematów w których nie masz nic mądrego do powiedzenie. Taka krynica wiedzy i zdrowego rozsądku jak Ty powinna po prostu dumnie zamilknąć. Po co zniżasz się do poziomu dyskutowaniaz "fanami" Tonsila opisanymi tak "trafnie" przez rocha? Może z powodu tego że masz jakiegoś "gryzia" co Cię boli?

Być może dlatego żeby uświadomić ludziom że Ty nie do końca masz aż tak dużo do powiedzenia. Boli Ciebie - nie mnie. Ja nie atakuję i nie operuję pomówieniami.

'Czeski_film'

Jako totalny laik, chyba powinienem odnaleźć przyjemność w ich dźwiękach? No i ta patriotyczna duma z posiadania przedmiotu polskiego. :)

A nie prościej zdać sie na własne gusta? Jeśli nie można, wystarczy zadać pytanie czy ci antytonsilowcy w ogóle mieli okazję słyszeć, to o czym piszą z takim zawzięciem. Bo jestem pewien że Siesty widzieli tylko na zdjęciach tak jak do tej pory wszyscy widzą PULSE.

'discomaniac71'

Być może dlatego żeby uświadomić ludziom że Ty nie do końca masz aż tak dużo do powiedzenia. Boli Ciebie - nie mnie. Ja nie atakuję i nie operuję pomówieniami.

Oj! Ałłłć! jak bardzo mnie boli :) Możesz poradzic jak zrobić żebym nie musiał oglądać twoich dziecięcych wpisów w tym wątku?

3 pary kolumn które nie pozostawiają złudzeń w swojej klasie cenowej(do mniejszych i trochę większych pomieszczeń):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oraz trochę wiedzy technologicznej owych kolumn:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ps. Życzę Tonsilowi by wreszcie coś się wykluło i okazało się bardzo dobrym produktem, a co za tym idzie odzwierciedliło to na rynku, natomiast ciężko będzie dogonić konkurencję nawet w niższym pułapie cenowym(kolumny które dałem wyżej).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zestawy które podałeś kosztuja powyżej 2200 za parę. Nie wiem na czym miałaby polegać trudność "dogonienia" ich bo nie prezentuja niczego ponad Siesty za 1750 złotych. Ten łyk "wiedzy technologicznej" który podałeś również na to wskazuje. PULSE powinny bez trudu utrzymac się na tym poziomie (oni też zamieścili łyk "wiedzy technologicznej"). Problemem rynkowym dla nich jest tylko zbyt znany wygląd i marka Tonsil.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zestawy które podałeś kosztuja powyżej 2200 za parę. Nie wiem na czym miałaby polegać trudność "dogonienia" ich bo nie prezentuja niczego ponad Siesty za 1750 złotych. Ten łyk "wiedzy technologicznej" który podałeś również na to wskazuje. PULSE powinny bez trudu utrzymac się na tym poziomie (oni też zamieścili łyk "wiedzy technologicznej"). Problemem rynkowym dla nich jest tylko zbyt znany wygląd i marka Tonsil.

Pożyjemy zobaczymy jak to będzie. Nie sądzę żeby brand był jakimkolwiek problemem. Raczej Tonsil ma problemy z jakością. Jaka ma być cena tych nowych kolumn? 2800? Ale za sztukę czy za parę?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Co do mnie robię to hobbystycznie.

Buzz marketing to jest coś budzi moje obrzydzenie a nie da się ukryć, że gdzie pojawia się temat Tonsila to jakoś od razu pojawiają się klakierzy i naganiacze z allegro.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 30 Grudnia 2010 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 30 Grudnia 2010 - spam

Na razie większe obrzydzenie wzbudzaja dwa przypały pier**lące od rzeczy :)

Do tej pory wpisał się tylko jeden "naganiacz z Allegro" i tylko dlatego że wszyscy w tym wątku skrytykowali cene jaką wystawił.

W swoim nienawistnym zaślepieniu rochu i discomaniac nie zauwazyli że poza tym jednym sprzedwcą inni nie wystawili produktu, bo jeszcze go nie mają. Ciekawe na co mieliby "naganiać" ci "naganiacze z Allegro"?

Highlandy kosztują 1700-2000zł. Pod względem wykonania odstawiają Siesty, pod względem brzmieniowym na pewno nie wypadają gorzej. Q-Acoustic pod względem wyglądu także są przed Siestami, brzmieniowo wg. mnie także, choć tu się zgodzę że kosztują 2000zł. Czyli trochę ponad zakładany budżet. Tu jest cały problem firmy Tonsil, nie ma mają dobrej polityki, marketingu, może to brzydkie co powiem, ale nie ma w nich nawet odrobiony dobrej kreski która nadała by tym kolumną jakiś ciekawy wygląd, nie ma jakieś szczegółu który przykuł by uwagę, lub stał się znakiem rozpoznawczym firmy. Proste, pocięte po liniach prostych zestawy jakich na rynku, zwłaszcza polskim jest wiele(kolumny AA się od tego pomału odcinają, coś tam próbują robić, zachęcić także klienta nie tylko samym dźwiękiem, ale też wyglądem). Jeśli postawił byś te kolumny obok tych dwóch powyżej, to już samym wyglądem przegrywają, a teraz spróbuj zachęcić takowego klienta(który przeważnie się śpieszy) do odsłuchu. Trzeba miarodajnie określić swój target, i zrobić kolumnę do której ma ona trafić. Nowe Pulse, nawet jak będą dobrze grały, to wg. mnie zachęcą klienta do zakupu, swoją nijakością.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość rochu

(Konto usunięte)

Problem Tonsila polega na tym, że z całkiem nienajgorszych przetworników nie potrafią zszyć sensownie brzmiącej kolumny.

Byłem kiedyś u człowieka, który na Tonsilach właśnie zbudował czterodrożną linię transmisyjną i z gramofonem i w pełnym lampowym torze grało to że pełen szacunek.

Także w ramach odsłuchów w Krakowie słuchaliśmy kolumn firmy Talpro wykonanych także na Tonsilach i było naprawdę fajnie.

Natomiast wszelkie inne moje próby podejścia do firmowych konstrukcji Tonsila to większa lub jeszcze większa porażka.

Highlandy kosztują 1800-2000zł. Pod względem wykonania odstawiają Siesty, pod względem brzmieniowym na pewno nie wypadają gorzej. Q-Acoustic pod względem wyglądu także są przed Siestami, brzmieniowo wg. mnie także, choć tu się zgodzę że kosztują 2000zł. Czyli trochę ponad zakładany budżet. Tu jest cały problem firmy Tonsil, nie ma mają dobrej polityki, marketingu, może to brzydkie co powiem, ale nie ma w nich nawet odrobiony dobrej kreski która nadała by tym kolumną jakiś ciekawy wygląd, nie ma jakieś szczegółu który przykuł by uwagę, lub stał się znakiem rozpoznawczym firmy. Proste, pocięte po liniach prostych zestawy jakich na rynku, zwłaszcza polskim jest wiele(kolumny AA się od tego pomału odcinają, coś tam próbują robić, zachęcić także klienta nie tylko samym dźwiękiem, ale też wyglądem). Jeśli postawił byś te kolumny obok tych dwóch powyżej, to już samym wyglądem przegrywają, a teraz spróbuj zachęcić takowego klienta(który przeważnie się śpieszy) do odsłuchu. Trzeba miarodajnie określić swój target, i zrobić kolumnę do której ma ona trafić. Nowe Pulse, nawet jak będą dobrze grały, to wg. mnie zachęcą klienta do zakupu, swoją nijakością.

Higlandy sa na zamówienie, więc nie wiadomo ile kosztują, jak graja kiedy i jak do klienta dotrą. Na ich stronie większosć zdjęć to reenderingi. Pozostałe zestawy są w cenach od 1000 za sztuke do 2900 za parę. Znając realia handlu Internetowego najniżze ceny bedą niedostępne - to jest metoda na przyciagniecie klientów i pokazanie się w porównywarkach cenowych.

Jeśli dla ciebie Tonsile wyglądają zbyt prosto to zestawy AA powinny wyglądac jak "kupa", a mimo tego je zachwalasz chociaz mają najtańsze głosniki z ChRL i przestarzłego visatona oraz seasa "z wyprzedaży", zwrotnice zrobiona na ucho, a cene dwa razy wyższą niż Tonsile.

PULSE nie wygladają nijako, tyko za tanio na proponowaną cenę. W cenie poniżej 2000 tys. już by sie wyrózniały choćby skośną obudowa na AP Virgo.

Ps.

arwas,naganiaj chłopie, naganiaj.

Wiesz rochu ty jesteś naprawde zdrowo "pierdolniety" ;) Gratuluję samopoczucia :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.