Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy internetowe z płytami

lolo

Rekomendowane odpowiedzi

barca, 18 Paź 2007, 08:44

>Za "namową" broy'a zakupiłem parę płyt w szwajcarskim sklepie discPLUS. Problem jednak w tym że

>mija właśnie dzisiaj 3 tydzień i przesyłki ani śladu! Dodam ża wybrałem przesyłkę ekonomiczną. Jakie

>macie doświadczenia z wysyłką z tego sklepu?

To bardzo dziwne gdyż przesyłki z discPlus docierały do mnie zawsze w przeciągu kilku dni.

Może nie maja na stanie jakiejś pozycji, spróbuj zapytać co sie stało.

Pozdrawiam

Dotarł box Furtwanglera z Presto-nie mogę sie oderwać od kanapy:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupował ktoś już bezpośrednio w CMD?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

R.u.s.t

Dzieki z arekomendacje sklepu JPC music com z Niemiec. Jest tu stosunkowo niedrogo, a do tego kupilem nagrania Karajana, ktore nigdzie nie byly dostepne, a przy tym (na terenie RFN) blyskawiczna przesylka!!!

jeszcze raz Thank you wery much!!!

• 1 miesiąc później...

Drodzy Forumowicze, ostrzegam Was przed stroną www.classicalvideorarities.com!!!!!!!!!!!!

Uwaga, zostałem połączony z jednego ze sklepów podanego w tym temacie. To są złodzieje!!!!! Zapłaciłem jak za oryginalne DVD, tymczasem są to chamskie DVD-ry, nie ma w ogóle możliwości kontaktu z nimi, ogólnie dźwięk i obraz są fatalne, na jednym DVD dźwięk w ogóle nie istnieje, zamówiłem dwie części filmu o Karajanie, otrzymałem dwukrotnie pierwszą.

Z takimi złodziejami nie mogę nic więcej zrobić, jak tylko ostrzec forumowiczów. Przy nich Walhall to aniołki, bo przynajmniej tłoczą prawdziwe CD, a nie CD-ry, a przy tym mają nagrania nieosiągalne gdzie indziej.

• 2 miesiące później...

Drodzy Forumowicze, proszę o polecenie mi uczciwych sklepów internetowych z winylami z dziedziny klasyki, gdzie sami kupowaliście. Pan Müller to porządna firma, ale ma w przedaży przede wszystkim winyle, które były do nabycia w RFN. Mnie obecnie interesuje szczególnie stara Columbia

• 1 miesiąc później...

Merlin z reguły nie zachwyca cenami ani wyborem, ale czasem trafiają się okazje.

Polecam dział Japanese Paper Sleeve wydawane przez Universal Japan. Mamy tu co prawda jedynie Police, Stonesów, Hendrixa i Eltona Johna za to w cenie 44,50 za płytę.

Kupiłem Hendrixa "Are You Experienced?". Świetne wydanie. To samo znalazłem wcześniej na ccd.pl i kosztowało wtedy bodajże 140 zł. Ale tam była to DRASTYCZNIE LIMITOWANA, ZREMASTEROWANA, EDYCJA JAPOŃSKA!!! A w Merlinie po prostu kolejna płyta w katalogu. Cóż, liczy się zaoszczędzona stówa w kieszeni.

jensen

dzięki za cynk! szkoda, że tak mały wybór no i zamiast eltona i police mogli dać więcej stonsów i heńka, ale co tam. podejrzewam, że te wydania mogą być jeszcze sporo tańsze na allegro i mm/saturn etc. niedawno kupowałem kartoniki RS po 19,90 w MM, wydania limitowane m.in trafiłem rarytas w postaci their satanic majestic request, z trójwymiarową limitowaną okładką.

Przy obecnym kursie dolara moge spokojnie polecici amazon.com. I nie mylic z amazon.co.uk :)

Za 3 plytki z za oceanu zaplacilem 114 PLN z przesylka. Za te same pozycje, ale w brytyjskim amazonie zaplacilbym 181 PLN :)

To interesująca (z uwagi na kwotę zamówienia) sugestia Bartol - lecz spokojniej poleciłbyś nam to źródło po kilku takich sporych zamówieniach nieoclonych - bo powinny wg przepisow zostać oclone i ovatowane (wg mojej wiedzy - patrz inne wątki podobne - jest niski limit zakupów płyt z USA nie podegający w/w i Twój zakup go wyraźnie przekroczył. Miałeś szczęście, a temu szczęściu ewentualnie pomogła wysyłka płyt z Niemiec nie z USA

• 2 tygodnie później...

No i faktycznie - musialem doplaic 19% podatku. Ale i tak zaplacilem jakies 400 koron mniej, niz w zwyklym, miejscowym sklepie. A wyszlo na to samo, jakbym zamowil w amazon.co.uk bez oplacania podatku. :)

Dziś mogę polecić elusivedisc.com. Właśnie przyszło pierwsze zamówienie, które u nich złożyłem. Zwykłą pocztą dotarło w 6 dni - nowy rekord!

A do tego okazało się, że z okazji pierwszego zamówienia dostałem 6$ rabatu, czyli razem z przesyłką zapłaciłem za płytę [ultradisc Gain 2 SACD wydaną przez Mobile Fidelity] 26,49$ [ok. 57 PLN].

Zawsze mogłem ją kupić - w PROMOCJI! - na ccd.pl za 99 PLN [normalna cena 119 PLN], ale po co? Zresztą po ocleniu i w normalnej cenie płyta ta kosztowałaby 87 PLN, więc i tak byłbym do przodu [a zamówiłem tylko jedną, więc przesyłka wyniosła aż 7,50$]. Mam wiele sympatii do ccd.pl, ale bez przesady.

• 11 miesięcy później...

Po długim czasie odświeżam ten wątek.

Znalazłem dwa węgierskie sklepy z filmami

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

mam pytanie do szanownych kolegów, kupował ktoś w jakimś internetowym sklepie na Węgrzech, nie koniecznie w tych, które podałem.

Serdecznie pozdrawiam

Andrzej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Gorąco polecam sklep www.ccd.pl

Czasem ściągnięcie zamówionej płyty może trwać dość długo, ale pan Marek Koszur ściąga płyty nieosiągalne gdzie indziej, a przy tym są one tańsze niż w jpc.de. Ostatnio kupiłem u niego ponad 250 płyt - same rarytasy wydane przez BBC - Beecham, Stokowski, Richter, Rożdiestwieński, Rubinstein, Klemperer, gdzie indziej nie do zdobycia.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Przyłączam się do pochwał dla ccd.pl. Ostatnio kupiłem parę kartonów historycznych nagrań - rewelacyjne. Dodam, że klientem tego sklepu warto być również z powodu tego, że Pan Koszur to przemiły człowiek.

Fan ccd.pl

Ja bardzo polecam jpc.de - oprócz dużego wyboru i dobrych cen jest tam wzorowa obsługa. Kupiłem ostatnio sporą ilość płyt i paczka zginęła. Reklamacja przebiegła NORMALNIE (ani ja nie podejrzewałem sklepu o oszustwo, ani oni mnie) Grzecznie ustaliliśmy sposób postępowania, paczka została wysłana ponownie i dotarła do mnie po kilku dniach.

Przykrym rozczarowaniem były dla mnie natomiast zakupy w sklepie ccd.pl, gdzie kiedyś potraktowano mnie jak oszusta, choć - gwoli sprawiedliwości - sprawa ostatecznie została załatwiona przez sklep prawidłowo. Niesmak jednak pozostał.

pp, 24 Paź 2007, 12:43

">Kupował ktoś już bezpośrednio w CMD?

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Tak, kilka razy. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem bardzo skąpych informacji na temat oferowanych płyt - ostatnio trochę się pod tym względem poprawiło, ale mogłoby być jeszcze lepiej.

Ukryta Zawartość

>Przykrym rozczarowaniem były dla mnie natomiast zakupy w sklepie ccd.pl, gdzie kiedyś potraktowano

>mnie jak oszusta, choć - gwoli sprawiedliwości - sprawa ostatecznie została załatwiona przez sklep

>prawidłowo. Niesmak jednak pozostał.

to działa w dwie strony i się bierze pewnie stąd, że ccd.pl ma (w przeciwieństwie do jpc.de) do czynienia głównie z polskimi klientami i raczej niestety spodziewają się kombinacji :-/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy ktoś coś kupował/ ma ktoś jakieś doświadczenie z tym sklepem?

Ukryta Zawartość

Piciu2000, 24 Cze 2009, 20:01

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy ktoś coś kupował/ ma ktoś jakieś doświadczenie z tym sklepem?

Zajrzałem na stronę sklepu. Ceny mają wyższe od polskiej konkurencji ok 1/4 - 1/3.

Moim zdaniem nie wróży to dobrze - właściciel albo nie myśli, albo szuka jeleni

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Nie prawda, ze wszystkie inne są blee. Fan jest całkiem w porządku, ale ciężko się z niego korzysta, przez czarne tło. Jeszcze do niedawna często kupowałem w cdnow, ale kurs juz nie jest tak korzystny. Każdy tu poleca to co lubi i sprawdził.

• 2 lata później...

Mysle, ze fan.pl powinien byc na tej liscie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

Jeżeli jesteście Klubowiczami Merlina, to możecie skorzystać z wyprzedaży katalogu Sony. Ponad 1500 płyt po 12, 14 i 28 (za podwójne) złotych. Mnóstwo starych wydań, w wielu przypadkach już niedostępnych (na Merlinie przed tą wyprzedażą też zresztą nie). Promocja widoczna po zalogowaniu. Polecam.

W Gigancie ta sama oferta, ale płyty po 20 zł.

Zalogowałem się i nic.

Żadnej wyprzedaży płyt od Sony w takich cenach nie widzę :(

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Zalogowałem się i nic.

Żadnej wyprzedaży płyt od Sony w takich cenach nie widzę :(

Napisałem, że trzeba być Klubowiczem. Jeśli nie jesteś zarejestrowany w Klubie Merlina, to promocja nie jest widoczna nawet po zalogowaniu. Zarejestruj się. To nic nie kosztuje, a przy regularnych zakupach dają 5% zniżki.

Link do promocji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.