Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do 300zł.

Osa29

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jest to pierwszy post na forum i gratuluje kolekcji, ale do rzeczy.

Jak w tytule nie wymagam cudów, będą raczej używane. Nie mogą być raczej wielkie. Mam amplitunera ITT 8033 on będzie je napędzał. Pokój 5x3m. Słucham hip-hopu i lżejszych odmian rocku.

https://www.audiostereo.pl/topic/75580-monitory-do-300z%C5%82/

Za 500zl kup sobie Altus 110 a w tej muzyce niczego Ci nie zabraknie. Mam przyjaciela ktory na takich z powodzeniem slucha muzyki rozrywkowej w duzym salonie i jest nieprawdopodobnie dobrze.

Szukaj tych z nowszych serii bo mialy poprawiony dzwiek (nie sycza tak)

robix

Czesc

Nie bede sie wymadrzal, bo nie jestem czlowieiem, ktory zjadl zeby na audio, ale moze cos doradze. Nie napisales nic o zrodle dzwieku, wiec jak sadze bedzie nim pewnie komputer/notebook. Jesli tak jest, to pomin amplituner i kup sobie glosniczki: Modecom 2.1 - MC-2110 (na fotce). Moj synek ma przypiete do komputera i powiem szczerze, ze graja i wygladaja naprade swietnie. Spory bas (w Twojej muzyce to chyba podstawa), bardzo fajne wykonanie (chyba plyta wiorowa w bardzo ladnej okleinie). Naprawde warto.

Jesli bedziesz sie jednak upieral przy zestawie amplituner + kolumny, to moze byc ciezko. Raczej bedziesz musial dorzucic przynajmniej ze 2 stowki. Jesli udaloby Ci sie kupic gdzies kolumienki Tonsil Maestro 60, to one tez dosc nisko schodzily, wiec mogloby Ci sie spodobac. Ja posiadam Tannoy Mercury M1, ktore jak na swoje lata i swoja cene graja swietnie, ale one raczej nie dadza rady w hiphopie.

Pozdrawiam

Marcin

PS. Zdjecie zapozyczone z internetu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie bede sie wymadrzal, bo nie jestem czlowieiem, ktory zjadl zeby na audio, ale moze cos doradze. Nie napisales nic o zrodle dzwieku, wiec jak sadze bedzie nim pewnie komputer/notebook. Jesli tak jest, to pomin amplituner i kup sobie glosniczki: Modecom 2.1 - MC-2110 (na fotce).

Za 300pln dużo lepszym wyborem będzie Microlab Solo1 jeśli już mamy rozmawiać o głośnikach komputerowych.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 18 Grudnia 2010 - ogłoszenie
Ukryte przez Fr@ntz, 18 Grudnia 2010 - ogłoszenie

Witam!

mam na zbyciu Missiony 761 w bdb stanie, grały w systemie "sypialnianym". wiecej info i zdjęcia przez e-mail [email protected]

całkiem przyzwoity dźwięk na początek odstąpię za 250 zł.

Mam Modecom 2.1 - MC-2110 i wiem jak graja, wiec zaproponowalem. Porownywalem z Creative'ami za podobna kase, wiec i za dzwiek i wyglad wiecej punktow przyznaje Modecom'om.

Najlepiej poczlapac sie do sklepu nie dla idiotow, ale temu podobnego, gdzie takowe sa rozstawione i podlaczone i posluchac.

Pozdrawiam

dołóż trochę i kup sobie celestiony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osobiście nie jestem ekspertem, jednak mam Tannoy'e M1, miałem też Celestiony, a przy okazji zdarza mi się słuchać rapu (przynajmniej raz dziennie). U mnie grają w zestawie z Cambridge Audio CD4, Beresfordem TC-7510 GFmod stage 1 v5 i Cambridge Audio A5. Piszę dokładnie bo być może z innym sprzętem grają zupełnie inaczej. Niemniej uważam, że Tannoy'e na prawdę z niczym nie radzą sobie tak dobrze jak z rapem (nie wiem czego słuchasz, ale w kontekście amerykańskich produkcji na prawdę dają radę). Natomiast połączenie Celestionów z hip hopem to absolutnie nieporozumienie, a miałem podobny model (bodaj DL4 series Two). To świetne głośniki, ale do tego rodzaju muzyki nie nadają się w żaden sposób. Naprawdę uważam, że w tej cenie, mając na uwadze rap nic nie zagra lepiej od Tannoy'ów, choć zastrzegam, że to jednak dosyć budżetowe głośniki i nie we wszystkim się sprawdzą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.