Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw aduio ~1500zł

varamir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam głośników do komputera lub alternatywy - zestawu audio za mniej niż 2000zł. Ważne jest by dało się podłączyć to wszystko pod kompa (kartę mam Prodigy HD2). W tej chwili mam na oku JVC EX-AK1. Co o tym sądzicie? I co proponujecie w tej cenie, również używanego? I od razu zaznaczam że nie mam zbytnio miejsca na sprzęt i głośniki (w sumie najlepiej żeby głośniki miały wylot powietrza z przodu...).

https://www.audiostereo.pl/topic/75602-zestaw-aduio-~1500z%C5%82/

varamir

Dobrze myślisz....Pomyśl nad tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konieczny odsłuch (z czym nie powinno być problemu), jeśli Ci przypasuje to będzie pasowało idealnie. Jeśli jednak uprzesz się na "klocki" to do takiego małego pomieszczenia chyba monitory (na celulozie)i jakikolwiek wzmak (ale nie podałeś preferencji dźwiękowych).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie problem polega na tym, że nie mam preferencji gatunkowych. Mam za mało obycia żeby móc coś stwierdzić... Dopiero zaczynam wyodrębniać swoje preferencje ;/ Wiem tyle że słucham wszystkiego (i znajdzie się rap i punk i metal i jazz i poezja śpiewana i klasyka itd) - najlepiej żeby były w miarę uniwersalne, a głośniki będą na pewno używane również do kompa (choć tu priorytetem jest muzyka bo do grania czy do filmów starczą mi takie głośniki)

Mam o tyle problem że całość elektroniki może mieć max 16cm wysokości i 32 szerokości. głębokość może być na pół metra :P

A głośniki to tak na głębokość ~20cm. 25 jest już lekkim nadużyciem ;/ Bo nie mogę przecież mieć głośników przed nosem. Do odsłuchu z kompa też muszę mieć jakieś możliwości fizyczne...

I w sumie jak to jest ze słuchawkami? Taki sprzęt pociągnie chyba słuchawki typu AKG K530/HD55/CAL! czy coś w tym budżecie? Pytanie może głupe, ale ważne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Ogłoszenia

• Mogą występować chwilowe problemy z ładowaniem postów w tematach. Przepraszamy to tylko nasze prace techniczne.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.