Skocz do zawartości
IGNORED

jaki woofer do Tannoy M1

tomp86

Rekomendowane odpowiedzi

panuje kupić Tannoy M1 lub m2, zalazłem ofertę bez wooferów czy mogą być takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub może coś lepszego tylko tak aby nie zmieniać zwrotnicy i mieściły się w obudowie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/75853-jaki-woofer-do-tannoy-m1/

Zawsze trzeba dopasować zwrotnicę do danego głośnika, nie możesz po prostu kupić sprawnych M1?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

To zależy, jakiej muzyki słuchasz i jakie pomieszczenie. Tak w ogóle co to za amp? Gra to jakoś rozsądnie?

każdego rodzaju muzyki,od rocka przez hip-hop do elektronicznej tylko budżet raczej ograniczony, interesują mnie głośniki bliskiego pola

Hmm, no ogólnie Tannoye Mercury (posiadam M3) są dobrą serią paczek, jak za cenę za którą można je dostać. Z tym że charakterystycznie te kolumny nie wyrabiają na zakrętach przy bardzo szybkim graniu. Są bardziej pod jazz i muzykę akustyczną. Po Za tym nie wiem czy spodobała by Ci się góra, mi osobiście bardzo pasuje, jest lekka, czysta, nienatarczywa. W utworach typu dance, techno może zabraknąć "iskier" które im często towarzyszą.

Jeśli chcesz monitor uniwersalny - Acoustic Energy Aegis Evo One, po raz kolejny polecam, bo warto :)

te Acoustic Energy Aegis Evo One najtaniej widzę za 800zł to trochę ponad mój budżet ale pewnie charakterystyka ich pewnie by mi odpowiadała jak by było coś tańszego o zbliżonej charakterystyce

W Hi-Fi i muzyka była ich recenzja, paczki dostały 5/5 za wszystko, gość powiedział że to najbardziej opłacalny monitor do 2000zł. Musiałem się o tym przekonać, posłuchałem, podzielam to zdanie! Paczki na prawdę rewelacyjne i łatwe w napędzie. Jeśli nie pali Ci się to pozbieraj jeszcze trochę dolarów i kup je :) Nie będziesz żałował :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.