Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do cambridge audio sonata

kaaapa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na początku chcę wszystkich pozdrowić jestem tu nowy. Od kilku dni jestem posiadaczem ww zestawu, jakie kolumny mogłyby się z nim dobrze sprawdzić?,moimi faworytami są mission m34i kolumny miały by grać w pomieszczeniu 18m,może macie jakieś inne propozycje kwota jaką mogę przeznaczyć to 1500zł, muzyki słucham różnej.

https://www.audiostereo.pl/topic/76037-kolumny-do-cambridge-audio-sonata/

Witam. Też zastanawiam się nad tymi Missionami M34i. Jest to myślę ciekawy wybór w tym przedziale cenowym. Recenzje mają bardzo pochlebne. Ja osobiście biorę jeszcze pod uwagę KEF'y C5 lub C7. Warto chyba tego posłuchać.

Poczytaj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Tylko nie Mission m34i. Z dwóch powodów. Po pierwsze: m34i to spore kolumny podłogowe. Po drugie: kiepskie wysokie tony. W jednej z recenzji Sonat napisano, że mogą one mieć problemy mocowe z takimi kolumnami oraz że grają ostro górą. Jeśli to prawda, to w zestawieniu z m34i może być nieprzyjemny dżwięk. Dlatego odradzam.

Witam

Słyszałem CS Sonata w salonie w zestawieniu z Dali Concept 2 i byłem pod wielkim wrażeniem tego połączenia mimo, iż początkowo wydawało mi się, że nie będzie to pasowało. Poprosiłem gościa z salonu, żeby podłączył mi dla porównania Monior audio br2 i jakieś podstawkowe elac (nie pamiętam mdelu) i jak na moje ucho dalej najprzyjemniej słuchało mi się na conceptach 2. Świetnie eksponwana średnica zwarty punktowy basik, wszystko na miejscu. Jak masz możliwość wbij do jakiegoś salonu gdzie mają spory wybór podstawkowców możesz po odsłuchach dojść do ciekawych wniosków. Ciekawi mnie jak Sonata zgrałaby się z podstawkami KODA 2000b lub coś z Chario. Swoją drogą gratuluje zakupu Sonaty bardzo fajny sprzęt w rozsądnej cenie i ładnie wgląda na półeczce. Ja pierwszy raz jak zobaczyłem tego Cambridga to odrazu się zakochałem w super brzmieniu i prostej pięknej stylistyce. Kiedyś sobie go sprawie na bank!

Też jestem ciekaw jakby się sprawdziły Chario Silhouette 200,chociaż wolałbym jakieś nieduże podłogówki może dali concept 6 by fajnie zagrało.

Właśnie czytałem w ostatnim numerze audio video test kolumn podstawkowych (1300-2000 zł)zaciekawiły mnie Magnat quantum 653,może by się sprawdziły z sonatą:)

Też jestem ciekaw jakby się sprawdziły Chario Silhouette 200,chociaż wolałbym jakieś nieduże podłogówki może dali concept 6 by fajnie zagrało.

Właśnie czytałem w ostatnim numerze audio video test kolumn podstawkowych (1300-2000 zł)zaciekawiły mnie Magnat quantum 653,może by się sprawdziły z sonatą:)

Patrząc na parametry tych quantum 653 jest szansa, że zagrają świetnie tylko lepiej wcześniej ich gdzieś posłuchać bo wiadomo jak to bywa z tymi specyfikacjami podawanymi przez producenta. Podoba mi się to zejście na basie do 30 Hz i skuteczność 91 dB.... może być miło :)

u mnie grają z arcamem solo mini w 15m2 i grają raczej ochoczo niż smętnie , są całkiem dynamiczne , basik plastyczny zwinny niżej schodzący niż papierowy, średnica spokojniejsza ale lekko ocieplona i wysokie jest ich sporo ale są raczej delikatnie podane aksamitnie jak za tą cenę jest świetnie

obudowa bardzo ładny fornir , moim zdaniem jedne z ciekawszych monitorów w tym przedziale cenowym, a kosztują 1400

może do większego pokoju 100T albo większe podstawki 300 , warto posłuchać

Focal + Naim

patrząc na parametry to nic z nich nie wynika , tylko tyle można napisać

do sonaty są firmowe monitorki są złe?

Ukryta Zawartość

post-21279-023962700 1293739161_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.