Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamahy 2065 / 2067

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o radę w następujących kwestiach.

Wybór amplitunera. Zależy mi na usb i radiu internetowym obie te opcje ma 2065 w czym jest lepszy i czy warto dopłacać do 2067?

Amplituner zagra z zestawem 5.1 na bazie niżej wymienionych frontów. Pytanie, które z wymienionych kolumn frontowych zagrają najlepiej w stereo z yamahą.

Wharfedale 10.7

Jamo C607

Magnat Quantum 607

Monitor Audio M6

Elac FS68

Zaznaczę, że proszę o rady dotyczące wymienionych. Dzięki za propozycje innych głośników ale ze względów cenowych (nie stać mnie na MA serii BX czy Paradigm monitor :( ). i estetycznych (rozmiar) w grę wchodzą jedynie wymienione.

https://www.audiostereo.pl/topic/76236-kolumny-do-yamahy-2065-2067/

Może pytanie jest źle sformułowane bo nie mogę doczekać się odpowiedzi.

Zapytam więc inaczej. Do znawców tematu. Biorąc pod uwagę mierzalne wartości które z wymienionych niżej kolumn mają najlepsze parametry?

Wharfedale 10.7

Jamo C607

Magnat Quantum 607

Monitor Audio M6

Elac FS68

ja ze swojej strony dorzuce ejszcze Klipsch RF 62. Z Diamondow ponoc lepsze sa te z parzystymi oznaczeniami gdzie nie ma glsnika sobnego na srednie tony. Jaki dzwiek lubisz Wafle graja zupelnie inaczej niz Magnaty i Jamo ktore maja jasniejsza gore? Biorac pod uwage gole parametry Magnat ma chyba najlepsze. Oprocz RF 62.

Dodatek: 2067 jest nowszy ma HDMI v. 1,4

Klipshe są za głębokie (w sensie rozmiaru). Lubię kiedy dźwięk jest bardziej szczegółowy wolę trochę więcej wysokich tonów (ale bez przesady) niż przymulający wychodzący na pierwszy plan bas.

Prawdopodobnie zdecyduję się na Magnaty. A może ktoś coś powiedzieć o Elacach FS68?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.