Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana CDM4/11 na CDM 4/19 - czy możliwa ?

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

czesc , zakładam watek poniewaz nic na ten temat nie znalazłem w wyszukiwarce . Czy ktos robil taki eksperyment ? Mam cd marantza z CDM4/11 ale nie czyta . Jest tez kilka sztuk cdm4/19 leżących na półce i mógłbym je zastosowac ale jednak wyglądaja nieco inaczej niż 4/11 . Ciekway jestem czy to tylko różnice wygladu obudowy i lasera czy prądy tez sa inne .

...there is no spoon...

Czy to Marantz CD-73?

Mam takowego. Czyta, ale nie gra. Padnięta płyta z przetwornikami.

Próby reanimacji zawiodły.

Szukam sposobu by wyciągnąć z niego SPDIF.

CD-73 to piękna maszyna, warta postawienia w eksponowanym miejscu.

Mój to Marantz CD 65DX , 1541 + CDM4/11. Znalazłem wpis na diyaudio ,,The RAFOC (the laser and swingarm assembly) is identical. You just swap that from the CDM-4/19 chassis to the CDM-4/11 chassis. Make sure you do this at a static safe workstation. I have done this myself before with no problems at all.

Before you do though, are you sure that the CDM-4/11 is at fault? In my experience, the player itself is more likely to be the problem." z którego wynika ,że mozna zamieniać ale faktycznie chyba najpierw sprawdze cały układ bo u sprzedającego działał . Obecnie silnik obraca płytą i laser świeci .

...there is no spoon...

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.