Skocz do zawartości
IGNORED

Skullcandy Lowrider or AKG K514

mastermax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Popsuły mi się stare słuchawki 4techa mam zamiar kupić sobie jakieś nowe w niskiej cenie zależy mi aby dobrze tłumiły szumy z zewnątrz i zakrywały całe ucho a że ostatnio kupiłem 4 techa i bardzo żałowałem wydanych 80zł to nie chce teraz zrobić tego samego błędu mam do wydania mało bo okło 100zł zastanawiam się nad 2 rodzajami Skullcandy Lowrider i AKG K514 z tym że ten model AKG już miałem doskonale tłumiły dzwięki otoczenia dobry bas itp. ale myślę teraz nad zakupem Skullcandy Lowrider są tańsze od AKG o jakieś 20zł ale nie wiem jak one tłumią szumy otoczenia i ogulnie jak one działają a z danych producenta nic nie rozumiem. Pomoże ktoś wybrać, słuchawki będą używane tylko w domu i proszę się nie sugerować marką.

AKG

Pasmo przenoszenia: 18 Hz-22 kHz

Czułość: 112 dB SPL/1mW

Impedancja: 32 Ω

Zniekształcenia: poniżej 1%

Waga: 210 g

Długość kabla: 2,5 m

Wtyk: 3,5 mm

* Konstrukcja: półotwarta, supra-aural

* Zakres częstotliwości: 18 Hz-22 kHz

* Maksymalna skuteczność (SPL): 112 dB

* Obciążenie znamionowe: 200 mW

* Impedancja wejściowa: 32

Skullcandy Lowrider

# składany pałąk

# miękkie nauszniki

# regulacja położenia głośników 90 stopni

# średnica głośnika.: 40mm

# typ magnesu: neodymowy (NdFeB)

# zakres częstotliwości: 18-20K Hz

# impedancja: 32 Ω

# maks. zasilanie wejściowe: 400mW

# długość kabla: 1,2m

# typ wtyczki: 3,5mm

https://www.audiostereo.pl/topic/76647-skullcandy-lowrider-or-akg-k514/

Daj sobie spokoj z skully-pully cos tam. Nie znam tych sluchawek. Przeczytalem przed chwila review z profesjonalnego pisma, gdzie wsrod 8 roznych parametrow najnizej oceniono parametr 'dzwiek'. Na tym nalezaloby zakonczyc.

AKG to podobnie jak Sennheiser czy Beyerdynamic jedna z najszacowniejszych firm sluchawkowych na rynku, firma, ktora ma ludzi od lat zajmujacych sie nie tylko design ale i dzwiekiem i stawiam talary przeciwko burakom, ze szansa na zadowolenie z dzwieku wlasnie jest znacznie wieksza jezeli kupisz AKG a nie owe 'dostepne w 12 kolorach' skoobee-doobee.

Mam jedna pare zamknietych sluchawek, ktore kiedys uzywalem w pracy - Beyerdynamic DT-231 - to jest pewnie cos, co by Ciebie zadowolilo - zamkniete, porzadne sluchawki w tej wlasnie cenie. Nie sa na sprzedaz ale rozejzyj sie za czyms z renoma. No chyba, ze zalezy Ci na bajerze.

No i przestan dlubac w wypisanych na pudelkach parametrach - maga raczej zmylic niz pomoc. Kazde sluchawki maja obszerny bas, czasto za duzy, sa szczegolowe i maja male znieksztalcenia. Wazne by ladnie graly muzyka nie mialy pasmo 17-22000 a nie 18-20000 Hz ;)

pzdrw

såså

No dobra dzia za pomoc ale w takim razie muszę wybrać mam do wyboru SENNHEISER HD202, AKG K 44 albo AKG K 512 zalezy mi tu praktycznie na wyciszeniu otoczenia nie na wyglądzie no i koniecznie cena tych SENNHEISER HD202 to jakieś 90zł a akg k512 to juz po okolo 120-160 a akg k44 to 100zl teraz ja jestem za SENNHEISER HD202 poniewaz są tanie ale nie wiem jak się maja do modeli akg ktore wymieniłem niestety nie znam się na tym. Podpowiedz które wybrać z tych 3 modeli.

Kupiłem jedną parę rok temu Skullcandy Lowrider w ramach eksperymentu. Niestety, to są tak beznadziejne słuchawki pod względem dźwięku, że nawet nie warto o nich pisać - no chyba, że tylko jako przestrogę dla innych.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Daj spokój ze Skullcandy! Poza lansem te słuchawki się do niczego nie nadają! Nie jestem audiofilem, ale jak kiedyś pożyczyłem te "Lowrider" od dziewczyny, to po jednym dniu podziękowałem i oddałem. Jeśli ktoś nie ma do nich zastrzeżeń to zapraszam do laryngologa!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.