Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuchy u Lutka-Tannoy. Porównania klocków

Rekomendowane odpowiedzi

[...] Co do zapytań czy Stary Audiofil jest sprzedawcą to czy jeśli jest to już nie może brać udziału w dyskusji? To go nie przekreśla. Inna sprawa że kulturalnie zapytany powinien odpowiedzieć. Naprawdę powstrzymujcie emocje bo zamiast Audiostereo robi się nam Chamostereo.

Tak, to wymaga z mojej strony wyjaśnienia. Oczywiście, ani źródło utrzymania, ani wiek - czy status materialny nie mają znaczenia (nie powinny).

Jednak od ludzi, którzy czerpią korzyści materialne z danej dziedziny, oczekiwałbym deklaracji intencji i wręcz większej niż od pozostałych uczestników - poziomu wypowiedzi.

Zupełnie inaczej zabrzmiałoby "nie masz, chłopie, racji. z moich doświadczeń zawodowych wynika że a, b i c, a potwierdza to x, y, z(sic!)", a inaczej "Nie lej wody kolego[...]

Nie pitol więcej farmakologii[...]Byś lepiej sie nie ośmieszał.......bo tylko płakać nad Tobą!!!!![...]Ty jesteś wodnik szuwarek,czy wodnik bagienny?"

Rzeczywiście, wielce zachęcające do rozmowy o konkretach. Takie nagłe pojawienie się w wątku, rzucenie adpersonami i próbą, na dzień dobry - zdyskredytowania - wygląda na nerwową reakcję, tylko na co?

Na podważanie osobistych przekonań? Czy na "odstraszanie jeleni" którym da się jeszcze wmówić że najlepiej jest brać wszystko na wiarę?

Myślę że każdy kto czyta, sam sobie wyrabia opinię, jak dla mnie temat zamknięty.

Wracając do kolumn Lutka - mierzyć czy nie, ale skoro tyle osób raportuje wyjątkowo dobre brzmienie u niego, a jest to towar bardzo poszukiwany, to chyba warto się przyłożyć do rozczajenia, w czym tkwi "tajemnica". Pomiary akustyki to tylko jeden z pomysłów - dadzą pojęcie o tym jak formalnie wygląda korzystny efekt końcowy.

Jancio

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jancio dobry z Ciebie jest człowiek-a Lutka Tannoye też sa fajne,ale........

...........właśnie same na pewno nie grają,więc proszę już o nich nie pisz,bo ich wartość znam!!!!!!.....ale żeby od razu tylko o nich czytać,a pozostałe elementy toru to ten rotel i creek?...a gdzie reszta elementow.

Radzę zejść na ziemię,bo wiesz-gdy spadasz z wysoka to większe konsekwencje upadku są zazwyczaj!!!!

A tak serio to procz kolumn -co tam jeszcze grało-popisz trochę,to się pośmiejemy wszyscy))))

Gdybyś powiedział,że grał np.Audio Golden Dream-to wtedy byś brachu dopiero usłyszał co te kolumny potrafią,

oraz do tego jakies muzykalne cd-to wtedy rozumiem,a tak to wybacz piszesz jakieś pierdoły!!!

To sie chłopie nazywa umiejętność wlaściwej konfiguracji-teraz może wreszcie pojmiesz w czym rzecz,bo tam

trza mocy,żeby odpowiednio dmuchnęło,a jest z czego.

Ale co tam Ci tłumaczyć?........lepiej wziąć po pachę rotla albo creka....i udawać greka))))

HQ 150

Dla Ciebie,żeby dyskutowac na poziomie to IQ pewnie trza mieć ze 200-tylko,że żaden z tych mędrkujących mądrali nic nie pisze o sobie-bo to są

audiofile opowiadacze,bądż słuchacze-klikacze.......to jest dopiero chamstwo i brak kultury.

Nie masz wiedzy o audio to bądż pokorny-lub zapisz sie do koła gospodyń wiejskich,bądż kółka różańcowego lub stan pod budką z piwem....i dywaguj)))

Nie mam dużej wiedzy o Audio. Nigdy nie pisałem że mam. W każdym wpisie na tym forum wykazuję sie pokorą i uznaniem dla kolegów którzy tą wiedzę mają. Natomiast na każdym kroku widząc brak kultury i zwykłe chamstwo będę je potępiał dla dobra myślę wszystkich. Rada jak sądzę którą udzielasz z autopsji(no bo przecież nie będziesz Ty doświadczony z duża wiedzą udzielał niesprawdzonych porad) co do dywagacji pod budką z piwem, w kole różańcowym lub w kole gospodyń wiejskich w moim przypadku niestety się nie sprawdzi. Ale cieszę się że masz takie wszechstronne zainteresowania. To na pewno poszerza horyzonty.

HQ 150

Horyzont najlepiej poszerza używanie lornetki!!!

Natomiast Lutkowe kolumny potrzebują wzmacniacza najlepiej lampowego z nie za wielka mocą-najlepiej SET-a

Myslę tu o 2a3,300b,6c33c-a nie o jakiś rotlach lub krekach.

Takie zróbcie porównania,potem opis i dobre żródło do tego,bo wtedy będzie o czym pisać-bo wiem co potafią

takie kolumny jak ma Lutek.

• Użytkownicy+

Wpisy nie na temat wylądowały tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o MERYTORYCZNE wpisy, dotyczące tematu.

Robert

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
stary audiofil

Napisano dziś, 16:35

Natomiast Lutkowe kolumny potrzebują wzmacniacza najlepiej lampowego z nie za wielka mocą-najlepiej SET-a

Myslę tu o 2a3,300b,6c33c-a nie o jakiś rotlach lub krekach.

Takie zróbcie porównania,potem opis i dobre żródło do tego,bo wtedy będzie o czym pisać-bo wiem co potafią

takie kolumny jak ma Lutek

Porównanie kolumn Tannoy Lutka i lampy opisano w temacie: Wzmacniacz Auris z Audio-Akustyka - okazja do posłuchania

• 9 miesięcy później...
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tak się niszczęśliwie porobiło, że w niewiedzy otworzyliśmy ... nowy wątek ... o tym samym :

http://www.audiostereo.pl/odsluch-u-latka-rotel-sansui-tannoy-cayin-i-auag_88525.html/page__gopid__2326444#entry2326444

Jeśli jest techniczna możliwość (a raczej sądzę , ze na 100 %)to proszę moderatora o przeniesienie wszystkich wypowiedzi z tamtego tematu do tego wątku i usunięcie dubla . Pozdrawiam !

• Pokaż nowe odpowiedzi