Skocz do zawartości
IGNORED

wkladka shure SC35C

petermazur

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie troche glupieje,bo slucham jej teraz i co moge powiedziec.Bas jest naprawde ok, bo mi go troche w Adamach brakuje,srodek ok, moze blachy,hihaty niezbyt,ale gora nie jest przewalona to chyba tez na korzysc.

No i pytanie teraz.Nacisk mam ustawiony na 2,5mm ale producent zaleca miedzy 4,5.Czy naprawde to wkladka moge zajechac plyty?

nie jest to wkładka dla płytomana.Duży nacisk niewątpliwie oddziałowuje na rowek.Jeżeli będziesz na tej samej wkładce słuchał sam tych płyt do końca, spadek jakości usłyszysz po czasie.Gorzej jak zmienisz wkładkę i odsłuchasz " na nowo".

Może być szok :(

nie jest to wkładka dla płytomana.Duży nacisk niewątpliwie oddziałowuje na rowek.Jeżeli będziesz na tej samej wkładce słuchał sam tych płyt do końca, spadek jakości usłyszysz po czasie.Gorzej jak zmienisz wkładkę i odsłuchasz " na nowo".

Może być szok :(

glupieje naprawde:( ,mam okazje nabyc jeszcze Stanton_L_720_EE i nie wiem czy do ciezszej odmiany muzyki,jak trash,death,bedzie dobra?

A ja bym sprawdził. Tu na przykład na Thorensie 124 brzmi wystrzałowo, pamiętając nawet o tym, że to nagranie na youtube

O i tu też ktoś nie uważa, na lekkim ramieniu, że mu się coś popsuje:

ja bym spróbował.

O i tu fajnie brzmi ta wkładka:

To wg mnie niemożliwe. Zwłaszcza jeśli są w dobrym stanie. Ja używam M44-7 z 3,5 grama i gram w kółko 2-3 płyty ostatnio i nic. Poszukaj w angielskich forach audiokarma lub audioasylum, gdzie pełno o tym że głowa boli.

wlasnie o to mi chodzi,ona naprawde niezle brzmi tylko boje sie o plyty:Czy naprawde z naciskiem 2mm moge niszczyc plyty?

Nacisk wyraża się w gramach ew. milinewtonach, a nie w milimetrach. Mniejsza jednak o to. Naciskiem 2 g nic raczej nie zniszczysz, no chyba, że igła uszkodzona. To wtedy dowolnie małym też zniszczysz. Rzecz w tym, że twórcy tej didżejskiej wkładki zakładają jej eksploatację z naciskiem 4-5 g, a Ty chcesz używać 2g. Wkładek należy uzywać ze znamionowym naciskiem - wtedy będą grały prawidłowo. Jeśli nie ma jakiś specjalnych przyczyn, np. skreczing, to nacisku rzędu 4-5 g nie powinno się używać. Kup wkładkę do słuchania płyt, a nie do "grania".

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.