Skocz do zawartości
IGNORED

CA A500 vs Pioneer A-607R

Voyt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stoję przed wyborem wzmacniacza z drugiej ręki. Po odsłuchach w sklepie bardzo przypadł mi do gustu Cambridge Audio A500 lecz ostatnio coś słabo w ogłoszeniach, a czas leci i usycham bez muzyki :-)

Jednak na CA A500 świat się nie kończy i zastanawiam się jeszcze nad Pioneerem A-607R. Został bardzo dobrze oceniony w niemieckim Audio i dostał rekomendacje w Hifi Choise i stąd moje pytanie:

Jakie macie zdanie o tym wzmacniaczu Pioneera. Jeśli ktoś słuchał to proszę o podzielenie się spostrzeżeniami. Warto w to inwestować czy też uparcie czekać na CA A500? Niestety chwilowo nie mam możliwości by go posłuchać.

Jeszcze jedno pytanko:

Jak CA A500 radzi sobie z 4ohmowymi kolumnami?

https://www.audiostereo.pl/topic/7712-ca-a500-vs-pioneer-a-607r/

mam na zbyciu tego Pioneera, więc jeżeli zechcesz możesz do mnie wpaść i posłuchać, jest w idealnym stanie, ciężko mi go porównać z chwalonym CA bo tego modelu nie słyszałem, sam ocenisz, nie chcę go chwalić ponieważ mogę się narazić na krytykę ze strony forumowiczów ;)

Voyt

nie znam tego Pioneera, o którym piszesz

natomiast mam A500. Z Tannoyami M4 (wg producenta 8ohmowe, ale z tego co wiem to raczej 6ohmowe w rzeczywistosci...) - nie ma żadnych problemów. Gałka volume rzadko kiedy przekracza godz 9.30-10, aby uzyskać wymagany poziom glosnosci

Nie próbowałęm z 4ohmowymi kolumnami, ale zwroc uwage, ze slawetne zestawienie HFiM z 4ohmowymi Omegami 503 chyba zadnemu posiadaczowi A500 nie spalilo wzmaka. Z kolei w A/V dosc dawno temu testowali A500 z 4 ohmowymi Zollerami. Dalej, AudioAcademy rekomenduje A500 jako jeden z budżetowych wzmaków dla 4ohmowych Hyperionów (mam opis w prywatnym mailu)

Tak wiec nie powinno sie nic wzmakowi stac

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - test Pionka 607.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.