Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A3 - Jaki DAC USB mu podłączyć

celsjusz1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ... Zakupiłem tytułowy wzmacniacz i teraz param się z wyborem godnego jemu DAC'a (muzyki słucham w 95% z komputera). Nie che wydać fortuny ( po ostatnim zakupie już i tak jestem bardzo spłukany :D). Myślę w zasadzie o jakiejś chinszczyźnie tak maksymalnie do 1000. Co radzicie ....

Na allegro stoi taki jeden... "pop pulse pcm1796" <-- może ten

Ja pamiętam że jakoś szczególnie tego pop pulsa nie chwalono...

Dacmagic trochę pewniejszy wybór lecz pamiętam, że były opinie, iż mimo wysokich not to użytkowników nie zachwycał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Wydaje się być to ciekawa opcja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak Ci się zachce to naprawisz optykę i masz przy okazji cd wszystko w jednym pudle. Sprawdź czy laser jest dostępny i jakie ma on noty.

No i nie kupuj czasem Pro-Ject DAC Box bo to badziew na pcm 2704. Panowie z DIY to robią taki sprzęt za kilkadziesiąt złoty.

Sam wzmacniacz wydaje się bardzo ciekawy więc wypadało by mu zafundować dość dobre źródło...

Pozdrawiam Arczi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Stary giełdziarz" miał w zeszłym tygodniu RUBY2 ... Topaz rzeczywiście też jest taki model, chyba to jakaś starsza maszyna. Różnią się zastosowanym przetwornikiem, wewnątrz są zbliżone w budowie... A czy warto pakować się w Bresa (obojętnie jaką wersję) - nęci możliwość zakupu na próbę

Kurde fajnie by było przesłuchać czegoś przed ostatecznym zakupem... A właśnie, czy ktoś z okolić zielonej góry mógłby mi wypożyczyć na weakend jakiegoś dac'a.

• 1 rok później...

.....

No i nie kupuj czasem Pro-Ject DAC Box bo to badziew na pcm 2704. Panowie z DIY to robią taki sprzęt za kilkadziesiąt złoty.

.....

O którym konkretnie urządzeniu piszesz ?

Polecam Music Streamer II lub wyżej, mam go od jakiś 2 tygodni i jest bardzo dobrze, a koszt z dostawą to jakieś niecałe 700zł...porównywałem go z uDac 2, aktualnie posiadam oba, i wniosek z tego taki że nawet nie ma co porównywać. Co ważne Music Streamer ma asynchroniczne USB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.