Skocz do zawartości
IGNORED

STANDY Z DRZEWA... wie ktoś jak zrobić??

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupuje w najblizszym czasie bardzo ladne monitorki i chcialbym zrobic do nich standy. Obudowy tych kolumn sa identyczne jak u Audiowave 141. Chodzi mi o jakies prjekty lub linki z gotowymi standami ktore by wzornictwem pasowaly do tych kolumn. Oczywiscie nie dysponuje zbyt wielka gotowka wiec prosze o tanie do wykonania projekty albo propozycje.

Tak walsnie wygladaja te kolumny

[obrazekLUKASZ-111428_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Hej!

Widzę że podobny problem masz jak ja.

Gmerałem w necie i znalazłem takie coś:

Ukryta Zawartość

Wczoraj zakończyłem konstruowanie swoich podstawek.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zwróć się do pana Romualda Schotta - producenta tych kolumn. Będziesz miał od niego standy, jakie chcesz, myślę, że w miarę tanio i jak z bajki. Efekt synergii z kolumienkami - murowany ;-)

Zaufaj mi.

Pozdr.

PS. Z panem R. Schottem nic mnie nie łączy, żaden biznes. Wiem, kim jest i jak wygląda, ale on nie domyśla się nawet, kim ja jestem ;-)) /"Znam go" po prostu z corocznych AS./

Dzieki za podpowiedzi ale ja naprawde mam bardzo niski budrzet w tej kwesti. Max 150 zl wiec watpie zeby profesjonalista zrobil mi standy za 150 zl.

Ma ktos namiary na tego Pana??

He, no właśnie. Jak prawdziwy profesjonalista to zrobi. Najwyżej się pod nimi nie podpisze ;-)

Przecież znaczek Ci nie potrzebny, no nie ? A może będzie miał jakieś na strychu ?

Pozdr.

PS. Rozejrzyj się w sklepach RTV i nawet komisach.

Kiedyś kupiłem z MDFu taniutkie standy (moje pierwsze). Kosztowały coś ok. 100zł. Do stalowych Ostoi, właściwościami się nie umywały, za to były piękne, tanie i nawet przewód zasilający monitorki był w nich schowany.

• Redaktorzy

A co mój pomysł Ci nie pasi? W ww kwocie się zmieścisz a granitowe płyty możesz sobie załatwić później. Jeśli nie jesteś estetą to chodnikowe płyty też mogą być, a po pomalowaniu farbą kauczukową wyglądają po prostu cool.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Jeśli chcesz coś na prawdę cięzkiego to proponuje rajd po skupach złomu. Czasem "jakimś cudem" trafija do nich kawałki torów kolejowych i tramwajowych. Można to kupić za bezcen.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz nie to ze nie pasuje tyle ze myslalem nad czyms bardziej bardziej eleganckim tj pasujacym wizualnie do moich kolumn, a twoje standy tak srednio pasuja do moich kolumn. Kurde poprostu szukam czegos co jak bym zobaczyl powiedzial bym odrazu: tak to jest to i wiedzial bym ze za male pieniadze moge takie zrobic.

• Redaktorzy

Wiem, wiem. Tobie pasowałyby standy Sonusa. A więc tak. Idziesz do stolarza i kupujesz 4 listwy np z mahoniu/wiśni/etc o przekroju np 10x2 cm. Potem wybierasz się na złomowisko po kawałek stalowego dwuteownika i kawałki płyt stalowych. Potem trochę zabawy ze szlifowaniem,wierceniem i lakierowaniem. To powinno załatwić sprawę

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Witam

Zastanawiałem się kiedyś nad jakąś "artystyczną" wersją standów i wpadło mi coś takiego do głowy (proszę o wyrozumiałość):

standy drewniane wersja góralska: podstawy (górna i dolna) z dwóch krążków drewnianych, cięte z grubego pniaka, z ładną korą, stopa również z pnia tyle, że odpowiednia cieńszego, ładna kora i najlepiej jakiś wystający sęk. Jak tylko będę miał materiał (może uda się zdobyć przy okazji gromadzenia zapasów opału na zimę) to postaram się spreparować taki wynalazek. Powinny być dość ciężkie ale jakie będą miały właściwości akustyczne to pojęcia nie mam. Całość oczywiście trzeba jakoś zaimpregnować np. ciemną bejcą.

standy "szachy" - dawno, dawno temu podczas wakacji na morzem widziałem partie szachów rozgrywane po gołym niebem wielkimi metalowymi szachami. Szachownica miała o ile pamiętam kilkanaście m2. Pomyślałem niedawno, że można by na "głowie" figóry np. króla, skoczka lub gońca (na królowej nie wypada) zamocować płytę stalową i standy gotowe. Można jeszcze ustawić je na dwóch płytach powiedzmy marmurowych (granitowych), jedna płyta biała, druga czarna. Powinny być dość ciężkie (panowie grający wtedy w szachy wkładali w grę nieco wysiłku fizycznego) i chyba oryginalne. Kwestia czy pasowałyby do ogólnego wystroju pomieszczenia. Nie wiem niestety gdzie można takie figury zdobyć.

Pozdrawiam.

Chyba jednak cale marmurowe standy odpadaja bo nie beda ladnie sie komponowac z moimi kolumnami. Wole cos z dodatkiem drewna. W zwiazku z powyzszym pujde na kompromis i chyba zrobie podstawe z granitu a reszta bedzie drewniana. Bedzie to mniej wiecej wygladalo tak jak na tym zdjeciu tyle ze kolorystycznie bedzie odwrotnie tj srodek bedzie ciemny a boki jasniejsze i postawa z ciemnego granitu lub marmuru.

[obrazekLUKASZ-119058_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.