Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, dedal75 napisał:

Tam chyba im wyżej tym cieplej , to nie

A czemu atoll?

Posiadam Harbeth 30.2 XD. Obejrzałem kilka recenzji na youtube i chwalą Atolla za neutralność, przejrzystość, bass nie jest podbity, szczegółowa średnica i rozdzielczość.

11 minut temu, sojer2005 napisał:

Obejrzałem kilka recenzji na youtube i chwalą Atolla za neutralność, przejrzystość, bass nie jest podbity,

Akurat mnie trudno potwierdzić tę neutralność i niepodbity bas, miałem IN300. Może z Harbetami być takie wrażenie neutralności, nigdy herbatnikow nie miałem.

Nie kupuj sprzętu na podstawie "recenzji" z YT.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Godzinę temu, sojer2005 napisał:

Posiadam Harbeth 30.2 XD. Obejrzałem kilka recenzji na youtube i chwalą Atolla za neutralność, przejrzystość, bass nie jest podbity, szczegółowa średnica i rozdzielczość.

Atoll neutralny ?

Z tą barwną podgrzaną średnicą?

Może Kolego ,posłuchaj sam 😉

Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 godzin temu, sojer2005 napisał:

Miałem kiedyś am200 i on rzeczywiście miał podbita średnicę. Teraz mam od kilku już lat in400se i mogę ręczyć za jego neutralność. Generalnie cechy które odpisujesz ma seria 400. Widziałem kilka tygodni temu używkę na olx, jeśli nadal jest dostępna to naprawdę warto.

10 godzin temu, sojer2005 napisał:

Posiadam Harbeth 30.2 XD. Obejrzałem kilka recenzji na youtube

Poszukaj na YT Harbeth i Sugden... Mam Sugdena i trochę kuszą Harbethy po posłuchaniu takich zestawienń nawet tylko  na YT... 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 14.03.2025 o 09:29, dedal75 napisał:

St200 beż SE nie mylić z signature .

Ma ograniczenie na usb audio do 96khz 

Po coaxie przyzwoicie,  bo nie mam porownania , obsługiwał nie głupiego bluray Philipsa jako cd kiedyś. 

Ja grałem po sieci ,widział bibliotekę na moim pc. 

Granie jako dac mi sie podobalo z chęcią bym sobie przypomniał,  Burr Brown 1796 bodajże . 

Nie wiem jak można podzielić coś na klasy według ceny . Jak brzmienie podejdzie to i jak 1tys kosztuje nie przeszkadza🙂

Nien porównywałam z nowymi wypustami ale ja miło go wspominam . 

Porządna konstrukcja i regulacją głośności pre analogową posiada.

Pzdr

Dzięki za odpowiedź. Jak wygląda bezpośrednie podłączenia dysku, powiedzmy takiego 500 GB - 1 TB pod to urządzenie, da radę (indeksowanie/obsługa itp.)? 

• 1 miesiąc później...

Panowie, chciałbym kupić CD transport Atoll DR100. Nie słuchałem nigdy tego modelu. Wszystko to co miałem wcześniej to były CD playery (ale nie Atoll). Teraz mam streamer z DAC więc pomyślałem o transporcie. Czy jest wogóle jakaś różnica między tansportami, producentami jeśli podłączam do DAC?  Czy poprostu obojętne i nie warto wywalać kupe kasy?

Godzinę temu, Marek K. napisał:

Czy jest wogóle jakaś różnica między tansportami, producentami jeśli podłączam do DAC?  Czy poprostu obojętne i nie warto wywalać kupe kasy?

Zdania są podzielone, tak jak w temacie sensu używania lepszych kabli.

W AVTest nie pamiętam numeru i roku, mam gdzieś elektroniczną wersje był test niedrogich transportów. Zdziwiłbyś się jaki tam pozamiatał 🤭

Jak dystrybutor ma w ofercie DR100 bierz za kaucją i posłuchaj, czy warto i czy w swoim systemie usłyszysz, zależy co tam masz i jak dopracowany system, czy akustyka itd.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

1 godzinę temu, Marek K. napisał:

Panowie, chciałbym kupić CD transport Atoll DR100. Nie słuchałem nigdy tego modelu. Wszystko to co miałem wcześniej to były CD playery (ale nie Atoll). Teraz mam streamer z DAC więc pomyślałem o transporcie. Czy jest wogóle jakaś różnica między tansportami, producentami jeśli podłączam do DAC?  Czy poprostu obojętne i nie warto wywalać kupe kasy?

Oczywiście że jest różnica. Im lepszy transport tym lepiej gra dac. Tyczy się to CD, stramera czy plikówca. Wielokrotnie sprawdzone we własnym systemie na kilku dac i transportach. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.