Skocz do zawartości
IGNORED

zastosowanie głośników z car audio w diy=> monitorki do kina....

error86

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zastanawiam się nad zastosowaniem przetworników z car audio do budowy monitorków

i od razu zastanawiam się nad sensownością budowy takich cudów?

przetworniki to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub:

Ukryta Zawartość

Przetworniki "dostane" po kosztach do znajomka wiec czy warto się bawić?

Tylko lekko przeraża mnie kompletny brak parametrów... (ale jeszcze nie szukałem

w necie)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro nie ma parametrów to jedyną obudową, w którą możesz zamontować te głośniki to buda zamknięta, ale efekt będzie uważam niewiadomy ze wskazaniem na słaby. Jeśli to ma pracować jako monitorki do efektów (tył) to może jeszcze ujdzie ale muzyki raczej z nich nie usłyszysz. Chociaż skoro piszesz, że dostaniesz po kosztach to ja bym się z ciekawości zabawił w małe monitorki. Najwyżej będziesz mieć sprzęt do grania w warsztacie/garażu podczas dłubania.

Pozdrawiam

Głośniki samochodowe mają impedancję 4Ohm, więc nie łatwo będzie dobrać amplituner KD, akceptujący tak niską impedancję.

Parametry głośników samochodowych predestynują je do zabudowy w dużych objętościach (drzwi, półka itp.), więc przy małej obudowie będzie mało basu i bez mocnego wytłumienia mogą mocno podbarwiać w zakresie 100-200 Hz.

tego się obawiam że morze to zagrać tandetnie.... poszukam parametrów w necie i może coś uda się odnaleźć

a jak nie to buda będzie robiona pod standard nisko-kosztowy "stx" i zobaczymy jak przetworniki z cara będą

się spisywać a jak cos to buda zostanie pod przeszczep...

Witam! Podepnę się pod temat mi zostały po zabawie w car audio glośniczki dego master 2000t

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może jakiś wofer i dało by zrobić jakieś monitory do komputera syn nie katowałby mojego sprzętu.Tylko nie wiem jakie zwrotnice do tych dego nigdzie nie mogę znależć i jaki ewentualnie wooferek?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.