Skocz do zawartości
IGNORED

Program do usuwania pogłosu

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

z tego co mi mówili NIE da się . bo to tzw sploty matematyczne. a przynajmniej nie za pomoca PCa czy MAca . to nie te moce obliczeniowe. tak mi tłumaczył analityk dawno temu. i chyba tak nadal jest.

Jak kiedys interesowalem sie projektami wywodzacymi sie z xiph'a to slyszalem o czyms takim jak postfish co potrafilo m.in. usuwac poglos. Nie wiem jak sie potoczyly losy tego projeku ale mozesz sprawdzic.

server unreachable;--

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Pod tym adresem http://sound.eti.pg.gda.pl/rekonstrukcja/przyk3ady_dywiekowe2.html

już niedostępnym były przykłady dźwiękowe z usuniętym pogłosem za pomocą sztucznych sieci neuronowych albo algorytmów genetycznych.

Pytań takowych zawsze było tysiące na forum EiS. -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W skrócie - nie ma takiej możliwości. Można natomiast walczyć i uzyskać mierne efekty na drodze sumowania w przeciwfazie - dublowanie ścieżki w sekwencerze, obracanie fazy na jednej z nich, sumowanie, zapis sygnału różnicowego a potem nałożenie go w przeciwfazie na oryginał i znów sumowanie.

Efekt będzie mizerny ale zawsze jakiś - do tego filtr górnozaporowy dla poprawy efektu

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

kiedys, jeszcze na PC posiadałem karte sound blastera audigy2 platinum z panelem, pamiętam, że opcja dodania pogłosu była, korekcji też, tylko jak to działało to juz nie testowałem, poszukaj może ktoś ma takowa, opcji jest tam bardzo dużo, do przekształceń dźwięku, więc może coś wykombinujesz, samym programem dużo nie zdziałasz, to musi być sprzętowe wspomaganie dla takowych operacji, samym softem nic nie zdziałasz.

Najlepsza obsługa kart dźwiękowych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.