Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo - nowe "dziewiątki"

bravo32

Rekomendowane odpowiedzi

No fakt gdyby seria 6 miala preouta to bylo by swietnie. Mikrofon kalibracyjny zostal usuniety tez w modelu obowizujacym teraz 308 a w 307 jeszcze byl. Widocznie ciecia budzetu. ale u konkurencji jest to samo 1311 tez go nie ma mimo ze np 1509 mial. Zobaczymy jak na te amplitunery zareaguje konkurencja chodz pewnie bedziemy musieli na nie jeszcze poczekac

1. 3805 tez ma preout - podobnie jak ampli innych producentow z tej polki.

2. koncowka nic nie da jesli pre jest marne

3. off topic

Tylko że 3806 ma MultEQ XT. W moim Onkyo sprawuje się całkiem dobrze mimo że tylko 2EQ. Gdyby nie to to tego Onkyo w ogóle nie dało by się słuchać.

W moim Onkyo sprawuje się całkiem dobrze mimo że tylko 2EQ. Gdyby nie to to tego Onkyo w ogóle nie dało by się słuchać.

Może tobie potrzebna jest jakaś adaptacja akustyczna a nie wymiany? Hmmm? ;-)

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Tylko że 3806 ma MultEQ XT. W moim Onkyo sprawuje się całkiem dobrze mimo że tylko 2EQ. Gdyby nie to to tego Onkyo w ogóle nie dało by się słuchać.

mialem na mysli stereo. A co do automatycznej kalibracji to mozna sie bez niej obejsc - trzeba tylko sie troche "pobawic". Jesli u ciebie onkyo 608 w kinie gra fatalnie to chyba cos masz nie tak w pozostalych elementach systemu z naciskiem na akustyke

@masonn wlasnie zastanawialem sie nad tym ostanio, i po zamnieciu oczu zeby nikt nie wiedzial z jakiego amplitunera w danym momencie gra, zaufaj mi Denona da sie rozpoznac, Harmana i Onkyo bedzie ciezko. Po pytaniu ktory gra najlepeij decyzja ebdzie ciezka.

Denon bardzo charakterystyczny ciepluch.Ja tam za audiofila sie nie uważam i wogóle nie lubie tego słowa ,ale potrafie rozpoznać bez większego problemu 608 i avr 260.Na innych modelach nie próbowałem ale te dwa klocki znam dobrze ( jeśli chodzi o brzmienie )Nie wydają mi się podobne.608 w stereo gra "płasko" ale to tylko moja opinia i wcale nie zachecam do polemiki w tej płaszczyźnie :)

mialem na mysli stereo. A co do automatycznej kalibracji to mozna sie bez niej obejsc - trzeba tylko sie troche "pobawic". Jesli u ciebie onkyo 608 w kinie gra fatalnie to chyba cos masz nie tak w pozostalych elementach systemu z naciskiem na akustyke

Też mam na myśli stereo. Kino jest o.k. Zresztą po pięciu minutach oglądania filmu zapominam o dźwięku.

No i się wyjaśniło....

A poza tym to czy nie lepiej dokupić do stereo klocka jak już tak bardzo ampli nie odpowiada?

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

No i się wyjaśniło....

A poza tym to czy nie lepiej dokupić do stereo klocka jak już tak bardzo ampli nie odpowiada?

Klocków stereo mam kilka. Trochę mnie tylko niepokoi że każdy z nich w stereo jest lepszy od tego Onkyo. Poza tym mam Hrman Cardon AVR 45 z popsutym procesorem którego używałem tylko w stereo i ten też brzmi lepiej od tego Onkyo. W Onkyo w oglądaniu kina przeszkadzają mi przede wszystkim mocno podkreślone sybilanty. Na początku myślałem że to wina głośników ale po spróbowaniu wszystkiego co mam w domu okazało się że to wzmacniacz.

Też mam na myśli stereo.

skoro masz na mysli stereo to dlaczego przdkladasz 3806 nad lepiej grajacego poprzednika motywujac to checia posiadania MultEQ XT? gdzie tu logika?

skoro masz na mysli stereo to dlaczego przdkladasz 3806 nad lepiej grajacego poprzednika motywujac to checia posiadania MultEQ XT? gdzie tu logika?

Bo MultEQ to jak najbardziej przydatna funkcja, zarówno do stereo jak i do kina i nie chciał bym z niej rezygnować. 3806 ma preaut a ja mam pod łóżkiem w kartonie dwie końcówki mocy Aboxa i myślę że ani 3805 jak i 3806 nie dotrzyma kroku Aboxowi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kilka news`ów na temat nowych Onkyo z dziewiątką w nazwie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

własnie slyszal ktos kiedys o tych mervelach? Denon juz w zeszlym roku zastosowal inny procesor obrazu niz Faroudja ale tez skalowal "tylko" do 1080p. Kolejna sprawa jak diala nowe skalowanie. zawsze skaluje do 4K a pozniej znowu konwersuje do nizszej rozdzielczosci czy najpierw wyszukuje zrodlo i pozniej skaluje do danej rozdzielczosci

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.