Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy w Akai CD-57

tomanio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post na tym forum. Posiadam odtwarzacz Akai Cd-57. Chę zamontować w nim przetwornik Pana Stelmacha. Jednak najpierw chciałbym poprawić w nim wyjscie słuchawkowe, czyli zamontować w nim jakiś wzmacniacz- najlepiej jakąś małą lampę. Pan Andrzej skierował mnie z tą modernizacja na to forum. Mam więc pytanie- czy znajdę kogoś , kto podjąłby się takiej przeróbki? Nie chcę odobno kupować wzmacniacza słuchawkowego(mam swoje powody). Ten seryjny w Akai jest słabej jakości, ale miiejsca jest wystarczająco dużo żeby zamontowac coś innego. Licze na Waszą pomoc:-)

Niekoniecznie sporo miejsca :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Nie sądze by ten projekt dobrze zagrał. Kiedyś coś podobnego układowo słuchałem, na innych lampach.

Ciekawe jak z dostępnością i trwałością tych mini-lampek. :-)

Musisz po prostu zamontować jakiś osobny układ wzmacniacza do słuchawek. Pełno tego na forum. Na przykład z TPA6120 czy inny.

Czemu akurat lampy i to do wnętrza CD ?

Poprawianie takiego kiepskiego "niby" wzmacniacza słuchawkowego w większości takich CDków mija się z celem.

Od razu odpuść, zwłaszcza, że masz dosyć dobre słuchawki.

Poza tym potencjału CDka nie odkryjesz montując to pod jego kiepską aplikacje z wbudowanym dacem.

Dobrym krokiem, będzie montaż zewnętrznego, ale sprawdzonego przetwornika, lub jak planujesz układu Stelmacha.

O ile wiesz, że ten CD faktycznie jest tego wart jako transport.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Mnie chodziło bardziej o fakt, że można upchnąć lampę, i nie musi to być duże, a TPA, LT1210 lub :

Ukryta Zawartość

to jest niezłe rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Jeśli rzeczywiście jest jednak problem z upchnięciem takiego wzmacniacza do środka cd-ka, to jednak sklonie się ku zakupieniu jakiegoś zewnętrznego wzmacniacza. Wybralem tego Cd-ka ponieważ jest to sprawdzony transport przez Pana Stelmacha. Mam więc takie pytanie - jaki wzmacniacz będzie pasował do takiego przerobionego Akai ze słuchawkami Shure 840. Prosiłbym o jakieś kontketne namiary kupna wzmacniacza. Nie musi to być koniecznie lampa, chyba że lampa bedzie najbardziej odpowiednia i oczywiście chciałbym żeby wzmacniacz był mozliwie jak najtańszy.

DIY na 2xOPA552

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Można wykorzystać schemat Grado RA1 z użyciem OPA552

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.