Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy odtwarzacz muzyki na ubuntu

bartogorzow

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory korzystam z VLC, ale u mnie dziwnie jest tak, że jak kończy się jeden utwór a zaczyna drugi to zaczyna ciąć początek (jakieś 2-3 s. ). Może ktoś ma jakąś ciekawą alternatywę?

https://www.audiostereo.pl/topic/79257-najlepszy-odtwarzacz-muzyki-na-ubuntu/

Do tej pory korzystam z VLC, ale u mnie dziwnie jest tak, że jak kończy się jeden utwór a zaczyna drugi to zaczyna ciąć początek (jakieś 2-3 s. ). Może ktoś ma jakąś ciekawą alternatywę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No to Audacious. Może w wersji GTK+.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

DeaDBeef bardzo przypomina mi foobar2000 i jest to najlepszy odtwarzacz muzyki jaki użyłem w Ubuntu. Odtwarza MP3, Ogg Vorbis, FLAC, APE, WV, WAV, M4A, MPC, cd audio (i wiele innych)

Czy jest ktoś kto zna ten programik ;) pozdrawiam

Używałem DeaDBeef'a i programik rzeczywiście świetny. Podobnie jak foobar (którego używałem na windzie) jest bardzo czytelny, mało zasobożerny i ma bardzo funkcjonalne zarządzanie playlistami. Przestałem go używać, bo nie działały mi z nim klawisze multimedialne klawiatury, a nie chciało mi się szukać rozwiązania. Kolejnym programem był(a?) Clementine (taka lżejsza wersja Amaroka), również świetny odtwarzacz, no i z obsługą klawiszy multimedialnych (co dla mnie, jako lenia, ma spore znaczenie). Aktualnie używam Amaroka (po przejściu na Kubuntu, gdzie jest w standardzie), ale myślę nad powrotem do oszczędniejszej Clementine.

Pozdrawiam

Oczywiście wszystkie opisane programy obsługują ogg, flac itp.

Niestety w żadnym z programów Ubuntu nie udało mi się uzyskac takiego wyglądu jak w Foobarze (ze skórką Dark One). Skórką to zresztą mniejsza . Nie mogę tam znaleźć czegoś porządnego wyświetlającego playlistę w sposób następujący - wyraźnie zaznaczony tytuł płyty i Artysta, pod spodem tracklista, bieżąca okładka płyty po lewej stronie. I potem następna na playliście pozycja.

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Ja używam rhythmbox i banshee.Używałem kiedyś amaroka ale miał jakieś problemy z katalogowaniem muzyki , często było tak że po do dodaniu do

biblioteki utworów baza danych się chrzaniła i źle wyświetlał utwory.Być może już to naprawili.W amaroku było też mi brak podziału na gatunki muzyki.

Exaile nie był jakiś tam zabardzo stabilny więc zrezygnowałem.Pozatym czasem używam moc pod konsole.Najbardziej stabilny i najmniej zasobożerny jest chyba mpd :)

Ja używam mocp, jest rewelacyjny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Linux jest darmowy - na nettopa więc albo "korsarski" Win7 albo darmowy Linux. ;) . Choć z pilotem Ubuntu sprawia problemy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.