Skocz do zawartości
IGNORED

Hypex UcD180

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchomiłem mój ostatni zakup - moduły Hypex UcD180 wersja HG

Dzisiaj od rana słucham tego"wynalazku" i mam mieszane doczucia, bo brakuje mi celnych określeń żeby je opisać.

W sieci znalazłem własciwie tylko pozytywne recenzje i sam też mam takie odczucia.

Gram na Dali Grandach, a jako źródło i przedwzmacniacz od dłuższego czasu wykorzystuję amplituner Nakamichi AV10,

transportem jest HDD Trekstor Movie Station.

Dźwięk jest inny niż z typowego tranzystora - szczególnie bipolara. Ma pewne cechy MOSFETA, trochę lampy i coś z bipolara ( bas ).

Zacznę o wysokich tonów, bo najlatwiej je opisać - są referencyjne - rozdzielczość i czystość pozostawia moje inne wzmacniacze z tyłu

( Rotela, Nakamichi ) nie mam teraz możliwości porównania z Electrocompanietem AW250, ale Hypex jest napewno nie gorszy.......

ale Moscode jest napewno równie dobry.

Bas jest bardzo dobry, wypełniony, szybki, rozdzielczy i mocny, choć Rotel RB990 jest raczej trochę lepszy, choć to raczej kwestia gustu -

Rotel ma podkreslone dupnięcie.

Najtrudniej jest mi sie wypowiadać i średnicy - jest lekko wycofana i u mnie w pokoju, który wzmacnia bas jest jej trochę za mało,

ale to naprawdę przede wszystkim cecha pomieszczenia w pierwszym rzędzie , lecz w z pewnością wzmacniacz jest oszczędny w prezentowaniu średnich tonów. Moscode jest lepszy.

Przestrzeń jest bardzo dobra - nie będę się rozpisywał, bo wszystko jest jak trzeba - Moscode znów jest nie gorzszy.

Dynamika jest bardzo dobra, a wzmacniacz gra równie dobrze cicho co głosno.

Gdzieś na forach wyczytałem, ze właścicie Accuphase E307 sprzedał go , gdy porównał go z UcD180. cóż nie wiem

nie mam Accuphase, ale planuje zbudować jakiegos klona Accu.

Nie przypadkowo odnoszę Hypexa do MOSCODA - maja bardzo podobny charakter i w moim odczuciu MOSCODE jest górą,

jedynie jego bas może być szczuplejszy, ale napewno nie gorszy jakościowo.

https://www.audiostereo.pl/topic/79368-hypex-ucd180/

Dzisiaj znów była okazja posłuchać Hypexa bez dzieciarni i mam kolejne spostrzeżenia - przestrzeń !!!!!!

Dopiero dzisiaj mogłem dłużej posłuchać głośno i przede wszsytkimw zupełnej ciszy i nabieram coraz wiekszego szacunku

do tych modułów, jak to możliwe, że te wysokie tony sa takie rewelacyjne - dziwne ....

https://www.audiostereo.pl/topic/79368-hypex-ucd180/#findComment-2143646

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.