Skocz do zawartości
IGNORED

Wkladka rock,metal,

petermazur

Rekomendowane odpowiedzi

>>>Piotr__,

"...dl103 na wczesniej wymienianym denonie czy polecanym raz podstawowym projectcie przez naczelnego pisma o sprzecie audio - jakies zarty..."

Zgoda, nikt nie zakłada tej sztywnej jak resor russkiego czołgu wkładki do lekkich ramion. Oprócz red. W. PACuły, któremy jest najwyraźniej obojętne co na czym wiesza :)

w skrocie: facet pisze wyraznie,ze uzywal Pro-Ject 1 Xpression mk2 z Denonem DL110, ktory w jego opinii nie jest idealnym polaczeniem bo ramie jest lekkie a dodatkowo Denon jest "sztywny" ;) Shure MX97 czy ZYX Bloom tez da rade, ale na tym koniec

=====

inne propozycja - Goldring 1042 (MM)

Borat, z całym szacunkiem i sympatią dla Ciebie, czy słyszałeś jakąś inną wkładkę niż Ortofon OMB-10, na innym gramofonie niz prosty Pro-Ject 1.Xpression, podpiętą do czegoś innego niż wejście phono w amplitunerze Yamachy? Bo wiesz, przytaczanie jakiś anonimowych opinii kogoś Ci zapewne nieznanego, to jakby nie do końca to o co na tym forum chodzi...tak raczej do niczego nie dojdziemy. Internet i strony www. to nie wszystko.

pozdro,

Yul

@Yul chodzi mi o jak najlepsza poprawe brzmienia mojego projecta, bez popadania w przesade. nie zamierzam ani zmieniac ramienia ani innych komponentow (moze talez na akrylowy bo ten stalowy troche dzwoni), preamp + ew inna wkladka i nic wiecej bo i tak żona krzywo patrzy ;)

pozdro

Yul

Jak rozumiem - słuchając klasyki wskakujesz w gang i lakierki ? :-)

Senior,

Obecnie nie mam MC, więc klasyki słucham na MM. Normalnie - w swetrze - tak jak minister Pałubicki, albo w jeansowej koszuli jak ś.p. Jacek Kuroń :)

Pozdro,

Yul

@Yul chodzi mi o jak najlepsza poprawe brzmienia mojego projecta, bez popadania w przesade. nie zamierzam ani zmieniac ramienia ani innych komponentow (moze talez na akrylowy bo ten stalowy troche dzwoni), preamp + ew inna wkladka i nic wiecej bo i tak żona krzywo patrzy ;)

pozdro

Borat,

W porzo, ja nic do Ciebie nie mam. Nawiasem mówiąc, jak kupisz do 1.Xpression akrylowy talerz, to zrobisz temu gramofonowi krzywdę. Jeśli masz 1.Xpression MK II, to jest to moim zdaniem najlepsza wersja tego gramofonu z wszystkich trzech jakie Pro-Ject wypuścił. Ja mam MK I (a właściwie obecnie córka), talerz też metalowy, względnie ciężki (co bardzo ważne!), tylko nóżki są nieudane, no i interkonekt jest stały (gramofon nie ma gniazdek RCA, nie wiadomo właściwie czy to dobrze czy źle).

Pozdro,

Yul

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.