Skocz do zawartości
IGNORED

Czy BEWITCH 6550 zagra dobrze z AP VIRGO 1 ?

tomeksek

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy na forum zatem po pierwsze witam wszystkich.

Dostałem ostatnio (poniekąd w spadku po koledze) kolumny Audio Physics Virgo 1

Szukam do nich wzmacniacza, bo z moim obecnym (NAD C340) graja za metalicznie dla mnie. Poza tym to nie ta bajka.

Zorganizownie odsluchu przed zakupem nie jest zwykle takie proste logistcznie, dlatego pisze do osób, ktore znaja te kolumny z prośba o nakierowanie we właściwą stronę i jakies typy.

Cena 2000-3000zl

Muzyka, jazz, kobiece glosy w stylu: Diana Krall, Concha Buika

Zastadniczo pytanie sprowadza sie do:

- czy lampa to dobry pomysl do Virgo?

- i konkretnie czy BEWITCH 6550 będzie do nich pasował? może lepszy BEWITCH EL34 ?

Moim zdaniem, na pewno te wymienione przez Kolegę wzmacniacze dobrze zagrają ze "spadkowymi" głośnikami. Do zestawu dorzuciłbum jeszcze wzmacniacz Yaqin MC-100B.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Moim zdaniem, na pewno te wymienione przez Kolegę wzmacniacze dobrze zagrają ze "spadkowymi" głośnikami. Do zestawu dorzuciłbum jeszcze wzmacniacz Yaqin MC-100B.

Virgo miałem - świetnie grają z lampą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.