Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny 5.1 do Kina Domowego

Msmaciek31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.Proszę was o doradztwo w sprawie KD,pomieszczenie 25 m, amplituner Onkyo TX-SR 506 (mam go od 2008 roku i jeszcze nie podłaczałem-też prosba o spolszczoną instrukcję)DVD SP 504E,świetne do filmów ale nie czyta napisów więc dokupiłem DV-SP-406,bluray Sony BDP_5360.Od 96 roku do 2004 posiadałem piękny wzmaciacz Kenwood KA 5040 R i 2x 200 Polaris w tym jedna Classic kupiłem jedną w jednym miesiącu(nie miałem kasy na dwie)a w następnym miesiącu była juz w nowej obudowie classic o 50 zł drozsza w sklepie Diory w Bolesławcu.W 2004 miałem włamanie i ukradli mi sprzet i tą jedną classica została mi zwykła,w tamtych czasach słuchałem bardzo dużo muzyki w tym samym pomieszczeniu brzmiało to pięknie.Natomiast teraz chodzi mi o w 80% filmy ale jestem przyzwyczajony do dobrej jakości dzwięku,miałem ostatnio możliwość kupna głośników za 1400 zł 5.1 MAUDIO HRS-65 REFERENCE PIANO BLACK wraz z AKTYWNYM SUBWOFEREM HRS-SUB 650,widzę też STX KD-200 (5.1) czarny, tu link do takich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) poszły za 165 f.Mam też w domu 5 satelitek z zestawu Tannoy FX5.1 ale nie mam subwofera do nich to koszt 500 zł podstawki 300 to 800 ale te to takie pipidówki, chciałbym wiedzieć czy te M-audio są dobreProsze o rady,gdzie skąd jak najtaniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/80490-kolumny-51-do-kina-domowego/

M-Audio w ciemno nie kupuj, odsłuchaj i porównaj z innymi kolumnami jeśli je bierzesz pod uwagę, tego modelu nie słyszałem ale te które miałem okazje słyszeć to praktycznie Voce Kraft tylko dwa razy droższy. W cenie 1400zł masz już polskie Tonsil Fenix, jak masz gdzieś w pobliżu możliwość to posłuchaj, w tej cenie jedne z lepszych kolumn na rynku, dużym plusem jest brak kontaktu z małymi chińskimi rączkami oraz tanie oryginalne części dostępne na rynku.

M-Audio w ciemno nie kupuj, odsłuchaj i porównaj z innymi kolumnami jeśli je bierzesz pod uwagę, tego modelu nie słyszałem ale te które miałem okazje słyszeć to praktycznie Voce Kraft tylko dwa razy droższy. W cenie 1400zł masz już polskie Tonsil Fenix, jak masz gdzieś w pobliżu możliwość to posłuchaj, w tej cenie jedne z lepszych kolumn na rynku, dużym plusem jest brak kontaktu z małymi chińskimi rączkami oraz tanie oryginalne części dostępne na rynku.

Jak chcesz dośc dobre kolumny Chińskie to nie mAudio tylko Koda,Taga na pewno są lepsze o dwie klasy.

Cos mi sie jednak nie widzi aby to m-audio bylo znacznie lepsze niz te tannoye. Tez chinskie zreszta.

Ale zaraz Tannoy to angielska firma,tyle kosztowały w 2003 r

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) te M-audio to miała być niemiecka firma,koda to przecież usa,ja wiem że teraz wszystko się robi w chinach,ale na onkyo pisze nawet mde in malesia,natomiast znalazłem jescze WHARFEDALE DIAMOND HCP za 1 199,00 zł i np do tego Wharfedale Diamond 10.SX-SUB za 600zł.Mam też możliwość kupna Jamo S 426 HCS 3 za 500 zł,co otym wszystkim sądzicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tannoy jest ze szkocji nie z angli. Co do Wharfedali jesli graja tak samo jak Diamond 10.4 to dobra cena. Wharfedale od pewnego czasu robi modele HCP gorze wykonane ale duzo tansze. Jesli dzwiekowo jest to samo to na prawde fajne glosniki.

M-Audio ma tyle wspólnego z Niemcami co i Voice Kraft, czyli jedynie przez Hamburg kontenery od chińczyka przyjeżdżają, nie ma to nic wspólnego z niemiecką produkcją, podobnie Koda z USA, wierzysz we wszystko co ci napiszą? Niestety w dzisiejszych czasach to duży błąd, przecież żaden importer chińszczyzny nie będzie się reklamował sloganem "chińskie podróbki", większość importerów taniej chińszczyzny wymyśla na poczekaniu historie powstania firmy rodem z wyższych sfer, często z korzeniami w Japonii, Niemczech, USA itp, no i oczywiście wszyscy zapewniają o jakości i technologi rodem z NASA.

Jamo S 426 jak na swoją cenę całkiem przyzwoite, no ale bez rewelacji, Koda/Taga (bo to praktycznie to samo) większość modeli przyzwoite ale szału nie ma :) za około 1400zł masz już Tonsil Fenix jak masz możliwość to sobie jedź gdzieś odsłuchać, moim zdaniem jedne z lepszych na rynku w tej cenie, bas jedynie mają trochę płytki ale to łatwo nadrobić w przyszłości subwooferem, średnica i góra jak ze tą kasę bardzo dobra no i ich plusem jest to że nie mają kontaktu z małymi żółtymi rączkami, są w całości produkowane w Polsce, do tego części zamienne są dostępne w bardzo dobrych cenach, moim zdaniem to ważne bo po kilku latach każdemu może zdarzyć się upalić któryś głośnik, praktycznie wszyscy na rynku kroją wtedy równo za takie cześć, często 10 krotność wartości elementów, Tosnil natomiast udostępnia je w bardzo przystępnych cenach.

RamboK2, nie przesadzaj i nie strasz kolegi. Jak ktoś katuje mocno głośniki albo są one słabej jakości to nic dziwnego że można je spalić. Z cenami i częściami do innych kolumn też nie jest tak źle. Tanie kolumny = tanie głośniki, o elementach zwrotnicy nie wspominam, bo zazwyczaj siedzą tam elementy bardzo marnej jakości. Po kilku latach i tak większość ludzi wymienia kolumny na inne lub coś w nich poprawia - apetyt rośnie w miarę jedzenia/słuchania :)

Najlepiej idź do sklepu czy marketu i posłuchaj które kolumny Tobie odpowiadają. Wielokrotnie tuningowałem kolumny marek wymienionych powyżej i za dodatkowe 200 lub 300 zł można uzyskać znaczny przyrost jakości w dźwięku.

To ,że widnieje cena 2000 , wcale nie oznacza , że tyle musisz zapłacić . Sięgnij po wyższą półkę i się targuj .

Ja 2 razy kupowałem z internetu i po negocjacji telefonicznej spuszczali nawet 700 zł z tego , co chcieli na początku.

Bynajmniej jest kilka tanich marek które najlepiej unikać i kilka tanich ale solidnych, zanim kupisz odsłuchaj i porównaj sobie parę modeli, sklepów do około jest całe mnóstwo dlatego bez sensu jest kupować wysyłkowo kolumny których się nie słyszało i które mogą się okazać zupełnie nie trafionymi pod wzgledem oczekiwań.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 30 Marca 2011 - pomówienie
Ukryte przez mlb, 30 Marca 2011 - pomówienie

Uważajcie na gościa o loginie powalla który mi wysłał wiadomość że chce sprzedać Jamo tu na forum za 500 stowek z dostawą 2 miesięczne a potem namawiał mnie na jakąś lipna aukcje na alegro -kup za 1 zł a dostawa 499 podejrzany typ,chciałem by mi wysłał za pobraniem i zaczął wymyślać.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 30 Marca 2011 - chamstwo
Ukryte przez mlb, 30 Marca 2011 - chamstwo

" I co pedale?Już znalazłem nówki za 659,i chcęm mieć nowe a nie o takiej pizdy jak ty zamawiać,żonke też masz używaną!!!!!!!!!!!???????????/"

To jest email od Ciebie po tym jak rzuciłem słuchawką po 24min rozmowie , w której to jęczałeś o 10zł rabatu ! Wybacz ale nie pozwolę sobie na słowa "zamknij się" ! Nie jestem Twoim kuplem, rodziną i NIE POZWOLĘ na takie traktowanie ! Więcej emaili i ten dzisiejszy esemes również mogę wkleić !

Co do opcji "kup teraz 1zł" a paczka 499zl , to pragnę Cię uświadomić , że takie akcje (aukcje) robi się nie po to aby oszukać kupującego lecz po to by ominąć pewne procedury prowizyjne Allegro (prowizja wynosi 2zł , a nie ok 30 jak przy aukcji Kup teraz 500zł i paczka gratis ) . Chciałeś tanio , żebrałeś o 10zł rabatu , ja proponowałem dowóz autostradą A4 do połowy drogi (miałbyś możliwość przetestowania sprzętu !) ...no ale Ty chciałeś tanio .

Nie jestem gówniarzem żebyś mógł sobie moim nickiem japę wycierać! Jestem poważnym człowiekiem ,wielbicielem dobrego grania , mającym same pozytywy (jeden nawiedzony wystawił nega!) i nie pozwolę na prywatne jazdy na forum! Jestem moderatorem na 3 forach związanych z Car audio (elektroda.pl, strefacaraudio.pl i golf.pl ) i naprawdę jeśli miałbym dać zniszczyć moją reputację za 500zł , to wiesz wolałbym sobie w stopę strzelić !

PS: proszę moda tego forum o posprzątanie OT (mojego posta oczywiście też) i ewentualną karę (ban) przyjmę z największą pokorą

Vardusy 250 mają jeden głośnik niskotonowy pasywny, więc bez suba grają bardzo "chudo". Jamo z pewnością będą miały więcej dołu (rozmiar głośnika ten sam, ale grają aktywnie w duecie), a to rzutuje na scenę dźwiękową. Gdybym teraz miał na szybko wybierać to chyba bym się skusił na Jamo, mając jednocześnie na uwadze, że w tym przedziale cenowym trudno oczekiwać cudów.

Jeśli będziesz się jeszcze namyślał, to w tym zakresie Kody 707v2 są niezłą propozycją, w kinie sprawdzają się naprawdę dobrze.

pozdr

Oczywiście suba bedę dokupywał i tak,chodzi o to że Vardusy 250 mogę mieć nówki za 650zł a patrzyłem że średnio trzeba dać za nie 900 stówek a nawet jakiś wariat na alegro wystawił za 1600,jamo są tańsze no i wiem że Wharfedale to renomowana marka z drugiej strony tańsze nie znaczy gorsze,u siebie w miescie nie mam gdzie odsłuchać 2 sklepy i kolumny tylko w zestawie z amp i to m-audio.

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.