Skocz do zawartości
IGNORED

Gram AMP2 Comunicator-kłopot

90125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów

Mam taki kłopot.

Wszedłem w posiadanie na kilka dni z możliwością zakupu preampa Gram AMP2 Comunicator.

Podłączyłem go Pro-jecta i Pioneera A400X.

I tu pojawił się pewien problem.

Otóż po podłączeniu słychać buczenie a po włączeniu gramofonu dźwięk jest kolosalnie zniekształcony i nie nadaje się do słuchania.

Kable podłączyłem prawidłowo,uziemienie też.

Po podłączeniu preampa do innego(dowolnego) gniazda we wzmacniaczu problem znika.

Zabawka gra zajebiście.

W końcu słychać co oferuje analog i niech cd się schowa.

Gramofon podłączony bezpośrednio do wzmacniacza poprzez gniazda PHONO bez dodatkowych urządzeń gra bez zarzutu.

Zanim kupię to cacko muszę rozwikłać tę zagadkę.

Liczę jak zwykle na pomoc.

Pozdrawiam ,

https://www.audiostereo.pl/topic/80535-gram-amp2-comunicator-k%C5%82opot/

Witam Szanownych Kolegów

Mam taki kłopot.

Wszedłem w posiadanie na kilka dni z możliwością zakupu preampa Gram AMP2 Comunicator.

Podłączyłem go Pro-jecta i Pioneera A400X.

I tu pojawił się pewien problem.

Otóż po podłączeniu słychać buczenie a po włączeniu gramofonu dźwięk jest kolosalnie zniekształcony i nie nadaje się do słuchania.

Kable podłączyłem prawidłowo,uziemienie też.

Po podłączeniu preampa do innego(dowolnego) gniazda we wzmacniaczu problem znika.

Zabawka gra zajebiście.

W końcu słychać co oferuje analog i niech cd się schowa.

Gramofon podłączony bezpośrednio do wzmacniacza poprzez gniazda PHONO bez dodatkowych urządzeń gra bez zarzutu.

Zanim kupię to cacko muszę rozwikłać tę zagadkę.

Liczę jak zwykle na pomoc.

Pozdrawiam ,

Bo zewnętrzne pre gramofonowe należy podłączać do wejścia liniowego we wzmacniaczu, np. do CD, AUX, Tape, Tuner. Jak go podłączyłeś pod PHONO, to sygnał z wkładki dwukrotnie wzmocniłeś o kilkadziesiąt dB - raz w pre Grahama, a następnie jeszcze raz w pre wbudowanym w integrę. Stąd wyje w niebogłosy.

Pozdro,

Yul

90125 to dobrze że przy odrobinie "szczęścia" nie zepsułeś głośników.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.