Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do 4500 zł.

miron3333

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

McGyver >>> Ja natomiast po doswiadczeniu ze wzmakami AN Meishu i OTO SE mam swoj poglad na moc i wspolprace z kolumnami bo podpiete do Cabasse Jonque 301 (89dB) ten drugi gral lepiej mimo ze dzielila je roznica klas i ceny a jedynie wysokie tony byly lepsze z 300B w tym zestawie. Inaczej miala sie sprawa gdy oba zostaly podpiete do kolumn AN wtedy juz nie bylo zludzen ktory jest lepszy:)

robix

Doświadczeń ze wzmakami AN (czy też jakiegokolwiek producenta) nie należy uogólniać na wszystkie inne wzmacniacze na 300B, bo takie uogólnienia są szkodliwe.

Przykład pierwszy z brzegu, moje kolumny znacznie lepiej wysterowuje mój sześciowatowiec SET na 6B4G niż dwukrotnie mocniejszy push-pull Leben CS300. Ale wcale się nie zdziwię jak w innym systemie, u kogoś innego będzie dokładnie odwrotnie.

Wojtek76 >>> Znam doskonale zestaw Phasta tak ten starszy jak i nowy (jeden zestaw pre + monosy na diablach polecilem koledze do Tannoy Yorkminster do 100 metrowego salonu)

robix

Po prostu brednie piszesz koleżko.....jaki nowy znasz-taki jak mój został zrobiony tylko jeden[słownie jedna sztuka]-także nie wiesz to nie pisz....

......och sorry pisz chłopie,pisz...to będzie się z czego pośmiać.

stary audiofil >>> Gadaj se co chcesz ja mam to w dupie a juz najmniej mnie interesuje co masz.

Wiem co mialem i czego sluchalem a reszta mnie wali.

robix

Jestes bardzo kulturalny gość-czy jełop??......to taka zagadka dla kolegow))

..."tak na marginesie lampy mocy 6s33S nie są to lampy for audio,stosowane były przy radiolokacji i w Migach,ale mają swoich zwolenników"

..."Myślę że PhaSt Retro na początku będzie Ci się podobał ale potem po dłuższych odsłuchach jak posłuchasz 300 B i 2A3 to zmienisz zdanie"

..."monobloki na lampach GM70-a pierwsza literka G-znaczy generator-czy to jest lampa audio??"

z wyżej wymienionych tylko 2A3 była stosowana do audio, nie było s Stanach w latach 50-65 wzmacniacza na 300b, ta też była używana tylko w przemyśle lotniczym

nic z tego jednak nie wynika, np. ulubiona lampą Paraviciniego jest EL509 - odchylanie w TV

wszystko więc zależy od wiedzy i wyobraźni konstruktora

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

..."tak na marginesie lampy mocy 6s33S nie są to lampy for audio,stosowane były przy radiolokacji i w Migach,ale mają swoich zwolenników"

..."Myślę że PhaSt Retro na początku będzie Ci się podobał ale potem po dłuższych odsłuchach jak posłuchasz 300 B i 2A3 to zmienisz zdanie"

..."monobloki na lampach GM70-a pierwsza literka G-znaczy generator-czy to jest lampa audio??"

z wyżej wymienionych tylko 2A3 była stosowana do audio, nie było s Stanach w latach 50-65 wzmacniacza na 300b, ta też była używana tylko w przemyśle lotniczym

nic z tego jednak nie wynika, np. ulubiona lampą Paraviciniego jest EL509 - odchylanie w TV

wszystko więc zależy od wiedzy i wyobraźni konstruktora

Zależy od bardziej lub mniej udanej aplikacji danej lampy

Piotr

a co to jest aplikacja?

lub aplikantura....czyli praktyka osoby posiadającej wyższe studia prawnicze,która sie przygotowuje na wybrane stanowisko-a może to być stanowisko-

sędziego,prokuratora,adwokata,radcy prawnego,notariusza,

Też chłopaki wyjeżdżają z ta synergią czasami))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.