Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniasz stereo z dekoderem DD? - czy jest coś takiego?

smog

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie możliwe, że lamerskie.

Otóż jakiś czas temu zakupiłem używany ampiltuner Onkyo 505. Do tego zestaw kolumn mission 5.0

Gra to w małym pokoju 10m2.

5.0 i tak mało wykorzystuję a surroundy tuż za uszami tylko mnie wkurzają. Ampli w stereo natomiast gra tak sobie.

Doszedłem do wniosku, że chętnie zmieniłbym wszystkie kolumny na jakieś lepsze monitory stereo.

Tylko po co mi wtedy amplituner z masą pierdół...

Innymi słowy czy jest coś co spełni trzy kryteria:

- dekoduje Dolby Digital do postaci 2.0

- ma wejścia optyczne

- sensownie gra

i last but not least, używane nie kosztuje dużo?

Nie jest potrzebny wzmacniacz z dekoderem i wejściem optycznym. Każdy odtwarzacz DVD normalnie wypuści sygnał 2.0 w Dolby Digital przez wyjścia analogowe. Potrzebny jest więc normalny wzmacniacz.

Takie coś znalazłem - amplituner 2.1 Kenwood. Niestety nic więcej o nim nie wiem, ponad to co w opisie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak. Są takie. SONY TA-F501ES I TA-FA1200ES.

oba nie produkowane , jest nowy amplituner stereo z wejsciami cyfrowymi : Onkyo TX-8050

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

oba nie produkowane , jest nowy amplituner stereo z wejsciami cyfrowymi : Onkyo TX-8050

Nie produkowane i dlatego warte kupienia z drugiej ręki! Choć być może trzebay by trochę poszukać.

• 3 tygodnie później...

smog - potrzebujesz czegoś takiego - HARMAN KARDON HK 3490. Cena około 1500-1600zł. Do nabycia w PL w wielu sklepach i ponoć bardzo fajnie gra. To Onkyo TX-8050 też ok ale na razie w PL nie za bardzo idzie gdzie kupić.

HK 3490 ma tylko po jednym wejściu optycznym i coaxialnym

podawany wyżej Kenwood ma 2 optyczne i 4 HDMI +1 wyjście HDMI wiec bardzo praktyczny , pytanie jak gra

HK obsługuje 4 kolumny i ma max pobór mocy 310W , Kenwood tylko 2 kolumny i pobór max 200W więc rezerwa mocy większa jest 3490

Onkyo ma 2 wejscia optyczne , 2 coax i pobór mocy 295 W( część wzmacniająca to prawdopodobnie z A-9577 ) w sprzedaży w PL pod koniec maja.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

całkiem ładnie wygląda ten sprzęcik , ale zdobyć używkę to pewnie jak 5 w lotto trafić

podobnie jest z amplifikatorem Radmora - swojego czasu wypuścili tylko 300szt. i prawie wszystkie rozeszły się po pracownikach

Ampli Radmora miał wejście cyfrowe ??? jaki to było model ?

nie miał

Ukryta Zawartość

A-5610 , miałem go przez chwilkę w domu , pięknie grał

Ukryta Zawartość

piękny "biały słoń" szkoda że Radicon nie rozwijał tej budżetowej integry - mieli by obrót dużo większy niż Aplifikatory

jakiś księgowy wymyślił że się nie opłaca :-)

podobnie jak redukcja z 2.000 pracowników w latach 80-tych do 350 w roku 2010

chiny zalewają świat i tyle , a za polskie tyle nie zapłacimy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.