Skocz do zawartości
IGNORED

zgrywanie kaset magnetofonowych - problem

4Trance

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;)

Mam problem a zarazem dylemat.Mam cały karton z kasetami magnetofonowymi z muzyką Trance.Mam wieże Sony RXD8S i moje cudo ESI Juli ^^ . Chciałbym zgrać te kasety na dysk tylko że mam kilka pytań:

-Czy dzwiek mam zgrywać z jacka czy z 2x chinch(AUDIO OUT).W karcie dźwiękowej mam AUDIO IN 2 chinche tylko że na wyjściu wieży mam do wyboru albo jack albo chinche.

Na spróbowanie zgrałem jedna kasete tylko coś dźwięk na wyjściu był za "słaby" ,a chciałbym te kasety zgrać w najlepszej jakości ,ze wszystkimi szczegółami jeśli chodzi o dzwięk.

-Czy powinienem użyć jakiegoś wzmacniacza?

Też się zastanawiałem żeby kupić jakiś używany odtwarzacz kaset magnetofonowych chociaż nie wiem czy by coś dało na ten "ciche" wyjście.Może po prostu na tych kasetach jest taki dźwięk i nic tego nie zmieni.

Zdecydowanie zalecam zakup magnetofonu(decka) w dobrym stanie, może być z regulowanym wyjściem, usłyszysz na nowo swoje kasety :-),

przez żadne z wyjść tej wieży nie uzyskasz takiej jakości odtwarzania jak z osobnego magnetofonu.

Na allegro dostaniesz przejściówki do przegrywania sygnału analogowego z kaset na format cyfrowy do komputera. Koszt ok. 60 zł.

Nie rozumiem...moja wieża napewno ma przetwornik analogowo/cyfrowy.W wieży jest wyjście toslink.

Jest tego trochę...zależy jaki dźwięk preferujesz, do odsłuchów skupiłbym się na deckach jednokasetowych, bez autoreversu,z głowicą w bardzo dobrym stanie, raczej starsze modele i raczej dwugłowicowe - bardziej uniwersalne przy odtwarzaniu różnych kaset.200zł to mało i dużo.Dużo jak trafisz w okazję, mało bo to taki środek, ale przyzwoity magnetofon za to kupisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.