Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1911 + Wharfedale Diamond 10.6 ->system 5.1

shook

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym prosic o opinie na temat tego zestawu... Denon AVR-1911 + Wharfedale Diamond 10.6 ->system 5.1 ( subwoofer dokupie za jakis czas;) (mile widziane inne propozycje systemu głosnikow). Sprzęt wykorzystywany będzie głównie do Muzyki 60% ( House, Trance, electro ) 20% Gry ps3 i 20% filmy . Wymiary pokoju 5x4m. Od sprzętu oczekuje pożądnej mocy i miękiego Bassu ( wiem ze bez subwoofera na poczatek to bedzie cieżko, ale za jakis czas dokupie) aaa moze w/w głosniki nie sa odpowiednie do tego amplitunera... prosze o rade. W sumie mam do dyspozycji 4500 Zł :) pozdrawiam

Poniekąd zgadzam się z przedmówcą. Proponowałbym rozwiązanie S606, bądź S608 i zdecydowanie zmieniłbym amplituner na Harmana, AVR 255 chociażby. Ta sama półka cenowa, a znacznie lepsze walory odsłuchowe.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

czyli te Wharfedale Diamond 10.6 i 10.7 beda słabiej sie ogarniały niz te jamo 608 ?

jeszcze zastanawiłem sie nad Dali Concept 6 co o tym sądzicie... jak sie ogarniaja te kolumny ?

wafle...nie są dobre do techna... ale jamo łupie... jak wiewiórka orzechy :) .... dali nie wiem czy to ktoś poprze ale one raczej nadają się do muzyki typu classic ... poza tym kupując wafle musisz się liczyć z tym że głośniki wysoko tonowe lubią sie palić... tak mi powiedziano w sklepach które odwiedziłem... nie potwierdzę tego faktu ... ale skoro 4 sprzedawców tak twierdziło.... za 4500 to już kupisz klipsch f2 + fajny amplitunerek....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

itd.... to moej propozycje.. pozdrawiam i życzę właściwego wyboru

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dwa głośniki niskotonowe w Diamondach 10,7 są w stanie zrobić takie zamieszanie na basie, że raczej wymienione pozycje JAMO nie dadzą rady. Wybierz się na odsłuch i porównaj :-)bo jeśli za jakiś czas zechcesz słuchać bardziej ambitnych gatunków muzycznych to z tych Jamo pożytku na pewno nie będzie. Miałem różne serie i modele Diamondów i nigdy nie było problemów z awaryjnością głośników.

Jamo 606 sykaja a nie graja gora, Wafle sa zdecydowanie lepszym wyborem zwlaszcza ze szukasz miekkiego basu ktory wlasnie maja, Tannoy V4 z mniejszym basem ale lepsza gora tez sa dobra propozycja. albo wlasnie Klipsche F1/F2 ktore do elektroniki sie nadaja bardzo dobrze. Wybor amplitunera to dobry wybor :)

a jakie macie znadnie na temat amplitunera yamaha RX-V667 czy bedzie on lepszy od Denona 1911 ?

A co do Kolumn to sprzedawca w sklepie polecał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... 45649.html . Czy macie jakies doswiadczenia z tymi głosnikami ?

Ukryta Zawartość

Mam Wafle 10.7 w pokoju 17,5 metra i bas z nich potrafi sponiewierać. klipsch seria f to dla mnie podobne etekty co jbl seria E (nic specjalnego chyba, że tylko do łupania - dobre na imprezy). Ogólnie efekciarsko i tyle.

Ale pomyśle czy warto ładować się w kino do muzyki? Przerabiałem to. Maiłem zestaw wafli 10.7 + 10.1 + 10CS a ampli na początku miałem Harmana avr 132. Później kupiłem Denona AVC-10SE (potężne bydle, ponad 20 kg wagi i 690 wat poboru mocy). Obecnie zostały tylko fronty (10.7) i Denon, którego z resztą będę niedługo sprzedawał bo wymieniam na stereo (też denona - pma1500).

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Odpowiadając na Twoje pytanie które zadałeś na priva (przedsawie je tutaj bo faktycznie nie doprecyzowałem wypowiedzi - "Ostatnio napisałes mi na temat diamondów 10.7 "Mam Wafle 10.7 w pokoju 17,5 metra i bas z nich potrafi sponiewierać" jak mam to odebrac ? Pozytywnie czy negatywnie ? pozdro") dla mnie pozytywnie.

Zawsze dużą dużą role odgrywa akustyka pomieszczenia i to co u mnie gra w "taki" sposób u Ciebie może zagrać zupełnie inaczej.

U mnie te wafle bardzo nisko schodzą. Bas w zależności od piosenki potrafi być miękki ale i dynamiczny. Czasem się delikatnie nie wyrabia i delikatnie ciągnie zbyt długo ale przy obudowie bas refleks i tej cenie kolumn jest to całkowicie normalne. No i przypominam, że pomieszczenie mam małe i ono powoduje pogłos.

Odnośnie marki ampli to raczej niech wypowie się jakiś praktyk. Teoretycznie Harman chyba powinien mieć dużo basu przy czym raczej dynamicznego, a nie klucha.

Skąd jesteś? Jeśli chcesz możesz wpaść do mnie coś przesłuchać. (okolice Warszawy)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.