Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do NAD 310

h6000

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nabyłem nada 310 i szukam kolumn. mam 1000-1500zyla. Słucham raczaj spokojnej muzy:jazz, klas i U2.

Mam pokuj 20m do osłuchu. Może ktoś ma do sprzedania takie kolumny nap jakieś dali uzywane?

pozdrawiam i prosze o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/8190-jakie-kolumny-do-nad-310/

310, choc sypatycznym wzmacniaczykiem jest, do elektrowni raczej nie nalezy. Polecam wlasciwie wylacznie kolumny o bardzo wysokiej skutecznosci - Dali 505 sa na pewno latwe do napedzenia i z NADem zagraja ladnie.

• 4 lata później...

Witam

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc się podpinam pod ten. Poszukuję kolumn podłogowych, mogą być używane, do 1000 zł, które będą ładnie grały z Nadem 310. Pokój 12 m2, muzyka głównie rock i metal. proszę doświadczonych użytkowników o pomoc w doborze o odpowiednich kolumn. Linki z allegro mile widziane. Znalazłem takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale nie wiem czy Nad da sobie z nimi rade. Również jakie kable i Cd warto podłączyć do 310?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

tych Tannoy M5 póki co nie ma na allegro. Może jakieś inne modele z Tannoy lub innych firm? JBL, Mission do ok 1000 zł? Zależy mi na dźwięku, który jest dynamiczny, bas bardziej punktowy niż rozciagający się, a góra żeby nie przesadnie ostra... Może to nie są odpowiednie określenia, ale nie wiem jak to precyzyjnie nazwać. Jeszcze ważne dla mnie jest to, żeby grały selektywnie, a nie zlewały się instrumenty przy intensywnej muzyce

Użyj wyszukiwarki, nie obraź się ale ila można pisać w koło o jednym i tym samym. Wpisz po prostu "NAD 310" gwarantuje że znajdziesz tam wiele pomoznych informacji.

Chyba oczywiste, że zanim zadałem pytanie to przeszukałem forum. Głośniki które były proponowane to albo stojakowe albo takie których ciężko dostać... Potrzebuje porady jakie kupić, ale dostępne w tym momencie... Mam możliwość zakupów tylko przez allegro, więc zależy mi na linkach i opiniach osób które mogą coś o zestawieniu Nada z nimi powiedzieć

irc36, 15 Mar 2009, 10:48

>Witam

>Nie chcę zakładać nowego wątku, więc się podpinam pod ten. Poszukuję kolumn podłogowych, mogą być

>używane, do 1000 zł, które będą ładnie grały z Nadem 310. Pokój 12 m2, muzyka głównie rock i metal.

>proszę doświadczonych użytkowników o pomoc w doborze o odpowiednich kolumn. Linki z allegro mile

>widziane. Znalazłem takie

Ukryta Zawartość

>, ale nie wiem czy Nad da sobie z nimi rade. Również jakie kable i Cd warto podłączyć do 310?

Poradzi sobie bez najmniejszego problemu, kablami sobie głowy nie zawracaj, odtwarzacz jakiś jasny jest wskazany przykładowo RCD951 lub 971, CD63KI itp.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.